Grawe Romania a anuntat luni ca in primele noua luni din acest an a inregistrat un profit net de 2,4 milioane de lei, la un volum de prime brute subscrise de 34,6 milioane de lei. In aceeasi perioada, asiguratorul a platit daune in valoare de 1,55 milioane de lei, iar pentru contractele de asigurare de viata ajunse la final compania a achitat suma de 4,55 milioane de lei. Asiguratorul a mai anuntat ca incepand cu 11 noiembrie este administrata in sistem dualist conducerea companiei fiind asigurata de un Consiliu de Supraveghere si un Directorat.

Profitul net inregistrat in primele noua luni din 2014 a fost de a fost de 1.327.495 lei, au precizat pentru HotNews.ro oficialii Grawe Romania.

  • "Grawe Romania a optat pentru aceasta forma de administrare in vederea eficientizarii procesului de management. Administrarea societatilor pe actiuni in sistem dualist permite o  distinctie clara intre functiile de conducere si cele de control ale directorilor. Atributiile de conducere revin Directoratului, iar acesta isi desfasoara activitatea sub controlul Consiliului de Supraveghere", se arata in comunicatul asiguratorului.

Detalii despre componenta Consiliului de Supraveghere si a Directoratului:

Consiliul de Supraveghere

Presedintele Consiliului de Supraveghere este Othmar Ederer, Vicepresedinte - Klaus Scheitegel, iar Membru este Veronica Malcoci. Othmar Ederer si Klaus Scheitegel ocupa pozitiile de Presedinte, respectiv Vicepresedinte in cadrul Directoratului Grazer Wechselseitige Versicherug AG, actionarul majoritar al companiei. Veronica Malcoci este Director General al companiei Grawe Carat Asigurari S.A., filiala din Republica Moldova a Grupului Grawe.

Directorat

Directoratul companiei are urmatoarea componenta: Presedinte - Paul Swoboda, Vicepresedinte - Monica Spataru si Membru - Cristian Voicu. Anterior, Paul Swoboda si Monica Spataru au facut parte din Consiliul Director si Consiliul de Administratie, iar Cristian Voicu detinea functia de Director Asigurari Generale.