Carpatica Asigurari, societate impotriva careia ASF a deschis procedura de rezolutie pentru a preveni falimentul acesteia, a anuntat luni ca in luna ianuarie din acest an a inregistrat vanzari in valoare de 89 milioane de lei, in crestere cu 64,8% fata de aceeasi luna din 2015, cand valoarea vanzarilor se ridica la 54 milioane de lei. In acelasi interval, despagubirile platite de Carpatica Asig au totalizat 42 milioane de lei, valoare in crestere cu 20% comparativ cu cea inregistrata in ianuarie 2015, de 35 milioane de lei.

Liviu StoicescuFoto: Astra Asigurari

Compania a subscris 260.902 de polite, in ianuarie 2016, cu peste 43% mai mult fata de cele 182.355 polite subscrise in perioada similara a anului trecut.

  • "Rezultatele inregistrate in ultima parte a anului trecut si la inceputul lui 2016 demonstreaza ca obiectivele, pe care actuala conducere a companiei le-a stabilit odata cu preluarea mandatului, la inceputul lunii septembrie 2015, sunt realizabile. Principala noastra preocupare este legata, in continuare, de eficientizarea activitatii de gestionare a daunelor, de la constatare si pana la plata acestora, si de consolidare a relatiei cu clientii nostri", a declarat Liviu Stoicescu, director general Carpatica Asig.

Carpatica Asigurari, societate impotriva careia ASF a deschis procedura de rezolutie pentru a preveni falimentul acesteia, va trebui sa demareze in perioada urmatoare o procedura de selectie si contractare a unui auditor financiar care sa-i evalueze activele, datoriile si capitalurile proprii, potrivit unei decizii adoptate marti, 9 februarie, de Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF).

Masura adoptata si anuntata marti de Consiliul ASF este conforma cu prevederile Legii nr. 246/2015 privind redresarea si rezolutia asiguratorilor.

Amintim ca ASF a decis sa aplice, luna trecuta, masurile de rezolutie in cazul Carpatica Asigurari, pentru redresarea financiara a asiguratorului controlat de omul de afaceri Ilie Carabulea si protejarea creditorilor in asigurari.

Fondul de Garantare a Asiguratilor (FGA), care gestioneaza deja si falimentul Astra, a fost numit administrator temporar si la Carpatica Asigurari si va superviza inventarierea portofoliului societatii si modul de atragere a unui investitor strategic. Conducerea Carpatica va trebui sa obtina acordul FGA inainte de a lua decizii ce privesc activele societatii.

Carpatica Asig si-a inceput activitatea in 1996, cu capital integral privat, sub denumirea ASA Asigurari Atlassib. Compania si-a schimbat denumirea in Carpatica Asig, in anul 2004. Parte a grupului financiar Carpatica, compania are la nivel national peste 60 de unitati, colaboreaza cu peste peste 5.000 de intermediari si practica doar asigurari generale (non-viata).