Posta Romana vrea sa cumpere servicii de asigurare CASCO pentru cele 603 autovehicule care fac parte din parcul sau auto, contract cu o durata de 12 luni si avand o valoare estimata fara TVA de 1.382.260 de lei, potrivit unui anunt publicat joi in Sistemul Electronic de Achizitii publice (SEAP). Una dintre conditiile minime obligatorii cerute de Posta este ca asiguratorul sa despagubeasca asiguratul indiferent daca autovehiculul este dotat sau nu cu anvelope pentru sezonul de iarna.

Autovehicul Posta RomanaFoto: Posta Romana

Conditii minime obligatorii cerute in Caietul de sarcini (vezi documentul atasat):

  • "Asigurarea CASCO are ca scop protectia asiguratului pentru pagube produse autovehiculelor din dotare (..) prin avarii (ciocniri, lovituri sau izbituri cu alte autovehicule sau cu alte corpuri, daune provocate de calamitati naturale sau incendii, distrugere, furt al autovehiculului sau parti componente ale acestuia).
  • Asiguratorul trebuie sa acorde despagubiri pentru avarii sau distrugeri produse autovehiculului asigurat, pe teirotiul Romaniei, respectiv in tari UE sau in afara (la cererea asiguratului), oricare ar fi persoana care a condus autovehiculul, autorizata sau nu de proprietar, in mers sau in staionare, in timpul sau in afara programului regulamentar de conducere cf. (OG 37/2007).
  • Asiguratorul va acorda despagubiri pentru pagubele produse autovehiculelor prin vandalism, prin actiunea individuala a unor persoane, precum si daune provocate autovehiculului de autori necunoscuti.
  • Despagubirile acordate vor acoperi si cheltuieli privind: - transportul autovehiculului la atelierul de reparatii cel mai apropiat de locul accidentului, care poate efectua reparatia sau locul cel mai apropiat de parcare al CNPR unde poate fi asigurata paza acestuia (daca acesta nu se poate deplasa prin forta proprie);
  • Asiguratorul se obliga sa despagubeasca asiguratul indiferent daca autovehiculul este dotat sau nu cu anvelope pentru sezonul de iarna.
  • In caz de dauna, reparatiile se vor efectua in unitati service care au contract/conventie de decontare directa cu asiguratorul. unitatea reparatoare va acorda maximum de prioritate autovehiculelor CNPR asigurate, pentru repunerea in functiune in cel mai scurt timp. Acesta are obligatia de a prezenta lista de unitati service din toata tara, minim cate o unitate service pentru fiecare resedinta de judet (..)".

Termenul limita pentru depunerea cererilor de documente sau pentru acces la documente este 5 aprilie 2016. Termenul limita pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 6 aprilie 2016. in aceeasi zi va avea loc si sedinta de deschidere a ofertelor.

Amintim ca tot in aceasta luna, Posta Romana a lansat licitatie deschisa si pentru achizitia de servicii de asigurare RCA pentru pagube produse tertilor prin accidente de autovehicule, pe anul 2016, pentru parcul sau auto, format din 603 autovehicule. Valoarea estimata fara TVA a contractului este de 1,16 milioane de lei (peste 265.000 de euro) si va fi incheiat pentru o perioada de 12 luni.