Deloitte Audit va evalua activele, datoriile si capitalurile proprii ale Carpatica Asig, societate aflata in procedura de rezolutie pentru prevenirea falimentului acesteia, a anuntat vineri Autoritatea de Supraveghere Financiara. Compania de audit a fost selectata in urma unei proceduri de selectie desfasurate de Carpatica Asig. Selectia si contractarea auditorului financiar au fost supervizate si aprobate de catre Fondul de Garantare a Asiguratilor (FGA), administratorul temporar al societatii de asigurare.

Carpatica AsigFoto: Hotnews

Procedura a respectat dispozitiile Normei nr. 6/2016 privind procesul de evaluare si de luare a deciziilor de rezolutie, a mai precizat ASF.

Amintim ca ASF a anuntat in urma cu o zi ca a decis joi sa ii 'sanctioneze' cu retragerea autorizatiei pe membrii Consiliului de Administratie si ai conducerii executive a Carpatica Asigurari, inlocuind temporar conducerea asiguratorului cu Fondul de Garantare a Asiguratilor. Sanctiunea ASF vine dupa ce omul de afaceri Ilie Carabulea si fiul sau, Oprea Carabulea, impreuna cu alte cinci persoane din managementul Carpatica, respectiv Angela Toncescu, Liviu Stoicescu, Maria Cosa, Georgeta Crideanu si Gheorghe Nasarau au fost retinuti de procurorii DIICOT Sibiu pentru ca ar fi constituit un grup infractional organizat.