Consiliul Concurentei a anuntat joi ca a autorizat preluarea Credit Europe Asigurari de catre grupul austriac Ergo, care urmeaza sa vanda pe piata locala atat asigurari de viata, cat si asigurari generale, inclusiv auto. Ergo Austria International AG, parte a grupului Ergo, a intrat pe piata din Romania, in anul 2009, prin intermediul Ergo Asigurari de Viata SA (Ergo Romania), al carei obiect unic de activitate il reprezinta asigurarile de viata. Grupul Ergo este detinut in proportie de 99,69% de catre Munich Reinsurance Company (Munich Re), unul dintre cei mai mari reasiguratori mondiali.

Bogdan Chiritoiu, presedinte Consiliul ConcurenteiFoto: Consiliul Concurentei

Consiliul Concurentei a evaluat operatiunea din punct de vedere al compatibilitatii acesteia cu un mediu concurential normal si a constatat ca nu ridica obstacole semnificative in calea concurentei pe piata serviciilor de asigurare si reasigurare.

Si Consiliul Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF) a aprobat in data de 4 aprilie preluarea societatii de asigurari generale Credit Europe Asigurari - Reasigurari de catre grupul ERGO, unul dintre cei mai mari furnizori de produse de asigurare din Germania si din Europa.

In 2015, ERGO s-a numarat printre cei trei asiguratori de talie globala interesati de preluarea societatii Astra Asigurari, dar a abandonat discutiile ca urmare a pretentiilor nerezonabile ale actionarilor acesteia, subliniaza ASF.

Preluarea companiei de asigurari generale Credit Europe Asigurari - Reasigurari constituie primul pas pentru intrarea ERGO si pe piata locala a asigurarilor auto obligatorii RCA.

Potrivit proiectului de achizitie aprobat de ASF, ERGO va cumpara 100% din actiunile Credit Europe Asigurari - Reasigurari prin intermediul subsidiarei ERGO Austria International care administreaza participatiile grupului la mai multe societati de asigurare din Europa Centrala si de Est, inclusiv pe cea detinuta la ERGO Asigurari de Viata.

Preluarea Credit Europe Asigurari - Reasigurari reprezinta prima tranzactie realizata de un investitor cu reputatie internationala pe piata asigurarilor generale din Romania dupa perioada de criza economica inceputa in 2008.