Remi Vrignaud, actualmente director general al Allianz-Tiriac Asigurari, va prelua, incepand cu data de 1 septembrie 2016, conducerea cancelariei sefului Allianz Group, Oliver Bate, a anuntat marti asiguratorul. In consecinta, la sfarsitul lunii august, Remi Vrognaud urmeaza sa isi incheie mandatul in Romania, dupa exact patru ani in care a coordonat activitatile Allianz-Tiriac. In locul sau, Consiliul de Administratie al Allianz-Tiriac Asigurari l-a nominalizat pe Virgil Soncutean - actualmente director executiv vanzari si distributie (Chief Sales Officer - CSO) si director general adjunct al asiguratorului.

Remi Vrignaud, CEO Allianz-TiriacFoto: Allianz-Tiriac Asigurari

Pe perioada mandatului lui Remi Vrignaud, in perioada 2012-2016, Allianz-Tiriac Asigurari a urmat un proces de transformari atat in ceea ce priveste volumul si calitatea afacerilor, cat si sub aspectul profitabilitatii activitatilor. Actualmente, Allianz-Tiriac este, din nou, cel mai mare asigurator la nivelul agregat al pietei de asigurari generale si de viata, inregistrand totodata una dintre cele mai ridicate rate ale profitabilitatii din industria locala de asigurari.

"Ma bucur ca am avut si am ocazia sa lucrez aici, ca am avut sansa sa contribui la performantele remarcabile obtinute pe o piata aflata in plina tranzitie si intr-un context dificil", a declarat Remi Vrignaud.

Consiliul de Administratie al Allianz-Tiriac Asigurari l-a nominalizat pe Virgil Soncutean - actualmente Director Executiv Vanzari si Distributie (Chief Sales Officer - CSO) si Director General Adjunct - drept succesor al lui Remi Vrignaud. Preluarea functiei de CEO de catre Virgil Soncutean, incepand cu data de 1 septembrie este subiect al obtinerii avizelor necesare de la autoritatea de supraveghere (ASF), conform legislatiei in vigoare.

In urmatoarele luni, pana la data de 31 august inclusiv, Remi Vrignaud va continua sa-si exercite atributiile de conducere a activitatilor Allianz-Tiriac, conform mandatului de CEO, in paralel urmand a fi asigurata o tranzitie lina si armonioasa a responsabilitatilor specifice functiei de Director General.

Allianz-Tiriac Asigurari a realizat, in 2015, venituri din prime brute subscrise de peste un milliard de lei (1,062 mld. Lei), in crestere cu peste 7 procente comparativ cu 2014. Fata de anul 2012, compania a inregistrat o crestere agregata a afacerilor de 17%, echivalentul unui avans mediu anual de peste 5 procente, in fiecare dintre ultimele 3 exercitii financiare incheiate.

In intervalul 2012-2015, Allianz-Tiriac a inregistrat o multiplicare de aproape 10 ori a eficientei activitatilor de asigurari: rata profitului operational in total venituri din asigurari a ajuns la aproape 7% in 2015, fata de nivelul de sub 0,8% inregistrat in anul 2012.

Despre Allianz Group

Grupul Allianz are peste 85 de milioane de clienti. In anul 2015, aproximativ 142.000 de angajati din peste 70 de tari au realizat venituri totale de 125,2 miliarde de euro si un profit operational de 10,7 miliarde euro. Beneficiile acordate clientilor Allianz au depasit 107 miliarde de euro.