Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) a anuntat joi ca a castigat definitiv procesul cu Constantin Buzoianu, fost presedinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) in perioada 2011 - 2012, Curtea de Apel Bucuresti respingand ca nefondat apelul formulat de acesta in dosarul in care pretindea peste 1,5 milioane de lei drept compensatii pentru incetarea mandatului inainte de termen. Alti 11 fosti membri ai structurilor de conducere din vechile autoritati de supraveghere a asigurarilor, pietei de capital si pietei pensiilor private, printre care si Angela Toncescu, fosta sefa CSA, retinuta in luna februarie din acest an pentru ca ar fi constituit un grup infractional organizat la Carpatica Asigurari, cer in instanta compensatii de peste 15,5 milioane de lei pentru incetarea mandatelor inainte de termen.

Constantin BuzoianuFoto: Hotnews

Tudor Balta

Tudor Balta

Foto: Agerpres

Verdictul final in litigiul cu Buzoianu vine dupa ce, in luna decembrie a anului trecut, Tudor Balta, fost vicepresedinte al CSA, a pierdut definitiv procesul cu ASF pentru o pretentie similara de peste un milion de lei.

Totodata, ASF a castigat definitiv procesele intentate de Dragos Mihalache si Cristian Toma - fosti membri CSSPP, si respectiv de Mihaela Gunata si Valentin Halichias - fosti asistenti cabinet membri CSA.

Alti 11 fosti membri ai structurilor de conducere din vechile autoritati de supraveghere a asigurarilor, pietei de capital si pietei pensiilor private (CSA - Angela Toncescu, Claudian Frunzulica; CNVM - Gabriela Anghelache, Lorand Kralik, Gheorghe Albu, Alexe Gavrila, Dorina Mihailescu, Bogdan Chetreanu, Stefania Ferencz, Catalina Sava; CSSPP - Vladimir Soare) sunt in litigiu cu ASF, pretinzand compensatii pentru incetarea mandatelor in suma totala de peste 15,5 milioane de lei.

Urmare a comasarii celor trei foste autoritati, ASF este parte in 125 de litigii de munca, dintre care 29 au ca obiect pretentii salariale solicitate de catre fosti membri/salariati CNVM, CSA, CSSPP, iar 96 au ca obiect recuperarea unor sume rezultate din actele de control ale Curtii de Conturi.

Angela Toncescu, presedintele CSA

Angela Toncescu, presedintele CSA

Foto: AGERPRES

In urma procesului de restructurare a ASF, din perioada 2014 - 2015, au parasit institutia circa 150 de salariati. Astfel, au rezultat 12 litigii de munca, dintre care 8 litigii au fost castigate in prima instanta, pana la acest moment.

In total, ASF a inregistrat 153 de dosare de litigii de munca, dintre care 98 castigate pe fond, 10 castigate in mod definitiv, 4 pierdute definitiv, 30 pe rol si 11 suspendate.