Grupul austriac Vienna Insurance Group (VIG) a inregistrat in primele trei luni din acest an, pe piata din Romania, unde detine Omniasig, Asirom si BCR Asigurari de Viata, venituri din prime brute subscrise in valoare de 142,3 milioane euro, in crestere cu 41,8% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Pe de alta parte, profitul inainte de impozitare a scazut cu 18,1% pana la 1,5 milioane euro. La aceeasi data, rata neta combinata era de 102,8%, indicator care arata ca austriecii pierd in continuare bani din activitatea de asigurari din Romania.

Rezultate financiare VIG, trim. I 2016Foto: Vienna Insurance Group

Daca rata neta combinata ar scadea sub 100% ar insemna ca asiguratorul este pe profit din activitatea de baza. Rata neta combinata a VIG pe piata din Romania s-a imbunatatit totusi fata de primele trei luni din 2015, cand acest indicator era de 104,8%.

"VIG se confrunta in continuare cu un context foarte competitiv pe segmentul asigurarilor auto in unele piete. Cu toate acestea, Romania si Turcia au inregistrat o crestere puternica pe segmentul asigurarilor auto, iar rata neta combinata a scazut in Polonia sub pragul de 100% in pofida situatiei dificile a pietei", se mai arata in comunicatul de presa transmis marti de grupul austriac.

Rezultatele grupului VIG:

VIG a inregistrat in primele trei luni din acest an venituri din prime brute subscrise in valoare de 2,7 miliarde de euro, in scadere cu 1,8% fata de aceeasi perioada a anului trecut, pe fondul continuarii vanzarii selective a politelor cu plata la scadenta.

Rata neta combinata a grupului dupa reasigurare (fara a include venitul din investitii) s-a mentinut semnificativ sub pragul de 100%, la 97,8%, in primul trimestru din 2016.

Profitul (inainte de impozitare) s-a situat in primul trimestru la 101,5 milioane euro, in scadere cu 22,5% fata de aceeasi perioada din 2015.