ING Fond de Pensii a anuntat, miercuri, depasirea numarului tinta de adeziuni pentru pensiile private obligatorii, in prezent avand peste un milion de clienti. Administratorul si-a propus initial atingerea acestui numar de aderenti abia la incheierea campaniei de aderare la un fond de pensii private obligatorii (17 ianuarie 2008). Oficialii companiei estimeaza acum atragerea a 1,3 milioane clienti pana la finalul perioadei de aderare.

„Ca urmare a depasirii estimarilor initiale, ING Fond de Pensii si-a majorat obiectivele de vanzare si estimam ca vom ajunge la 1,3 milioane de clienti la finalul perioadei de aderare”, a declarat Radu Vasilescu, director general al ING Fond de Pensii.

Compania si-a majorat capitalul social cu suma de 91 milioane lei, capitalul social total ajungand la 232 milioane lei. Reteaua companiei numara acum 44.862 de agenti de marketing autorizati. Pensiile private de la ING sunt disponibile si printr-o retea de 20 de brokeri autorizati, precum si in oficiile Postei Romane. Reteaua de distributie a pensiilor private este completata de 150 de birouri ING Bank, deschise in principalele orase din tara.

Pe segmentul de pensii facultative, ING Fond de Pensii a anuntat ca, la data de 17 decembrie, numarul de participanti la fondul Clasic a ajuns la 6.834, totalul activelor depasind 1,4 milioane lei, iar in cazul ING Optim, numarul de participanti a ajuns la 3.444 si un total active de peste 617.000 lei.

La data de 21 noiembrie, Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a anuntat validarea a peste 2,2 milioane de adeziuni la sistemul de pensii private obligatorii, in urma analizei celor patru rapoarte bilunare transmise de administratorii de fonduri in perioada 1 octombrie – 15 noiembrie. Potrivit acestor date, ING, Allianz-Tiriac si Generali ocupau primele trei locuri in topul administratorilor de fonduri de pensii private obligatorii, cu cele mai multe adeziuni valide. ING Fond de Pensii avea 762.265 de adeziuni valide, pe urmatoarele doua locuri clasandu-se Allianz-tiriac Fond de Pensii cu 567.404 adeziuni si Generali Fond de Pensii cu 188.952 adeziuni.

Pensiile private apartinand pilonului II sunt obligatorii pentru salariatii sub 35 de ani si optionale pentru cei intre 35 si 45 de ani. Aderarea la un fond de pensii pe acest pilon a inceput pe 17 septembrie si dureaza patru luni.