Ministerul Apararii, prin unitatea militara 02494, a atribuit in data de 29 iulie, prin licitatie deschisa, un contract in valoare totala de peste 12,5 milioane lei (fara TVA) catre Asirom VIG avand ca obiect asigurarea RCA in urmatoarele 24 de luni pentru autovehiculele unitatilor militare dispuse pe intreg teritoriul Romaniei, arata datele publicate in Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP). In afara de asigurarea RCA, Asirom trebuie sa ofere si asigurare CASCO pentru 97 de autovehicule ale Armatei. Anterior, parcul auto al Armatei fusese asigurat RCA la Astra si Carpatica, societati aflate acum in faliment.

Autovehicule MAPNFoto: MApN
  • "Obiectul achizitiei il reprezinta serviciile de asigurare obligatorie de raspundere civila pentru prejudicii produse tertilor (RCA) pentru autovehiculele unitatilor militare dispuse pe intreg teritoriul Romaniei. In afara serviciilor de asigurare obligatorie de raspundere civila (RCA) ofertantul trebuie sa presteze si serviciile de asigurare facultativa stipulate la cap. 2.2.2 din prezentul Caiet de sarcini fara costuri suplimentare pentru achizitor (n.a este vorba de asigurarea CASCO pentru 97 de autovehicule)", se arata in caietul de sarcini al licitatiei (vezi documentul atasat).

In cadrul acestei licitatii, in afara de Asirom VIG au mai fost depuse alte doua oferte de catre Omniasig VIG si de catre Fast Brokers - broker de asigurare-reasigurare.

Amintim ca MAPN a semnat in 19 iunie 2014 un acord cadru cu Astra si Carpatica, asiguratori care la acel moment erau in redresare financiara si care acum sunt in faliment pentru asigurarea RCA si CASCO a 7.635 de autovehicule, contract care expira in 31 iulie 2016.