Fondul de Garantare a Asiguratilor (FGA) a anuntat vineri ca a preluat de la Carpatica Asig, 27.270 dosare de dauna, precum si 1.265.970 de contracte de asigurare in vigoare. Totodata, FGA a preluat de la Forte Asigurari, 1626 dosare de dauna, precum si 3220 contracte de asigurare in vigoare. Ambele societati se afla in procedura de faliment, dar plata despagubirilor cuvenite catre asigurati se va face numai dupa ce vor exista decizii definitive in instanta cu privire la falimentul acestora.

Ilie CarabuleaFoto: Agerpres

Fondul de Garantare a Asiguratilor (FGA) a anuntat vineri ca a finalizat, conform prevederilor legale, procesul de transfer al dosarelor de dauna, al contractelor de asigurare si a bazelor de date aferente, de la Carpatica Asig, societate detinuta de Ilie Carabulea, si respectiv de la Forte Asigurari.

Astfel, FGA a preluat de la Carpatica Asig, 27.270 dosare de dauna, precum si 1.265.970 de contracte de asigurare, in vigoare. Pana la data de 01.09.2016, FGA a primit 1193 cereri de plata. De asemenea, s-au receptionat si 2001 cereri de deschidere dosare de dauna.

Totodata, FGA a preluat, de la compania Forte Asigurari, 1626 dosare de dauna, precum si 3220 contracte de asigurare, in vigoare. Pana la data de 01.09.2016, FGA a primit, pentru aceasta companie 228 cereri de plata. De asemenea, s-au receptionat si 97 cereri de deschidere dosare de dauna.

Plata dosarelor va fi realizata de catre FGA doar dupa ce instanta de judecata va stabili, definitiv, falimentul celor doi asiguratori, conform art. 13 alin. (1) din Legea nr. 213/2015 coroborat cu art. 266 din Legea nr. 85/2014 privind procedurile de prevenire a insolventei si de insolventa.

Potentialii creditori de asigurari ai celor doua companii pot depune, atat electronic, cat si fizic, la sediul FGA, cereri de plata (Anexa 6) sau cereri de deschidere dosare de dauna (Anexa 3). Formularele sunt disponibile si online la adresa: http://www.fgaromania.ro/formulare

In privinta ratelor aferente primelor de asigurare pentru contractele in vigoare, la societatile Carpatica Asig si Forte Asigurari, FGA mentioneaza ca, platile ratelor se vor face, in continuare, la cei doi asiguratori. De asemenea, cererile de denuntare a contractelor de asigurare, precum si orice alte solicitari de modificare a conditiilor si politelor de asigurare, conform legii, se depun la societatile de asigurare.

FGA va publica pe site-ul propriu, www.fgaromania.ro, listele potentialilor creditori de asigurari ai Societatilor Carpatica Asig si Forte Asigurari.