ASF: Preturile maxime la RCA vor fi facute publice abia dupa ce vor fi avizate de Consiliul Concurentei si adoptate de Guvern

de Adrian Vasilache     HotNews.ro
Miercuri, 5 octombrie 2016, 12:58 Economie | Asigurari

protest RCA al transportatorilor
Foto: Hotnews
​Miercuri, 5 octombrie, se implineste termenul limita anuntat de ASF pentru finalizarea metodologiei de calcul a tarifelor RCA maxime pe care asiguratorii vor fi obligati sa le aplice timp de 6 luni. Intrebati daca pot face publice tarifele maxime RCA si modul in care s-a ajuns la nivelul acestora, oficialii ASF au precizat pentru HotNews.ro ca aceste tarife vor fi facute publice dupa ce vor fi supuse avizului Consiliului Concurentei si adoptate apoi de Guvern, prin hotarare, asa cum prevede Legea Concurentei in baza careia s-a luat decizia plafonarii preturilor RCA.

Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) trebuie sa stabileasca pana la sfarsitul lunii octombrie tarife de prima RCA maxime pe categorii de vehicule, pe care asiguratorii vor fi obligati sa le aplice timp de 6 luni la noile polite pe care le vor incheia. Dupa ce vor fi stabilite de ASF, Executivul va trebui sa le aprobe prin Hotarare de Guvern.

Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) a scos joi in dezbatere publica versiunea oficiala a metodologiei de calcul a tarifelor RCA maxime pe care asiguratorii vor fi obligati sa le aplice timp de 6 luni. Anterior, ASF a anuntat ca varianta finala a acestei metodologii va a fi aprobata dupa consultarile publice, cel mai tirziu pe 5 octombrie.

HotNews.ro a solicitat miercuri, 5 octombrie, catre ASF sa precizeze care sunt tarifele maxime pe categorii de vehicule, rezultate in urma acestei metodologii si sa explice cu cifre cum au ajuns la aceste tarife la fiecare categorie de vehicul in parte.

Din raspunsul prmit reiese ca publicarea si explicarea publica a tarifelor RCA maxime stabilite de ASF va fi facuta abia dupa ce acestea vor fi avizate de Consiliul Concurentei si adoptate de Guvern prin Hotarare.

  • „Metodologia de calcul al tarifelor de prima maxime pentru RCA se va aplica pe setul de date utilizat in analiza efectuata de Milliman, date care sunt in curs de actualizare. In baza acestei metodologii, ASF va face calculele tehnice necesare, iar tarifele rezultate vor fi supuse avizului Consiliului Concurentei.  Avand in vedere ca tarifele sunt adoptate in baza prevederilor articolului 4, alineat 3 din Legea concurentei nr. 21/1996, dupa avizare acestea trebuie aprobate de Guvern, prin hotarare, urmand ca apoi sa fie facute publice.”, au precizat pentru HotNews.ro oficialii ASF.

Pentru detalii citeste:
Cum se vor calcula tarifele RCA maxime aplicate timp de 6 luni - proiect ASF scos in dezbatere publica timp de 5 zile


Citeste mai multe despre   Material sustinut de Julius Meinl

Ce-am pierdut? Fericirea. Cantările unei lumi dispărute vin de la formația Trei Parale. Vezi partea a doua și țitera

Am pierdut totul, Fericirea, mai ales. Cred cei de la "Trei parale". O spun ei, cei care sunt în preajma fericirii mereu. Ce-ți trebuie altceva mai mult decât să știi să cânți, de la țițeră la fluier. Să culegi cântece de la țărani. Cu care te împrietenești, fluierând, culegând mere, cosind fân. Poate doar să ai chef, la nunți și botezuri. VIDEOinterviu cu formația Trei Parale.

1033 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSSESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Vineri