Romanii au efectuat aproape 5.000 de apeluri in call-center-ul ASF in 2016 pentru a cere informatii despre situatia pagubitilor Astra Asigurari si Carpatica Asig

de Adrian Vasilache     HotNews.ro
Miercuri, 1 februarie 2017, 13:14 Economie | Asigurari

Misu Negritoiu, presedintele ASF
Foto: Hotnews
Romanii au efectuat anul trecut peste 18.000 de apeluri in call-center-ul ASF, in crestere cu 28% fata de anul precedent, cele mai multe apeluri (aproape 5000) vizand informatii referitoare la situatia pagubitilor si clientilor Astra Asigurari si Carpatica Asig, a anuntat miercuri Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF). Falimentul Astra Asigurari a fost decis definitiv in instanta in data de 28 aprilie 2016. Carpatica Asigurari a fost trimisa in judecata in data de 25 aprilie 2014 in dosarul de coruptie Carpatica - ASF, iar in vara anului trecut ASF a cerut si falimentul societatii controlate de omul de afaceri Ilie Carabulea.

ASF dispune, in cadrul Directiei Relatii cu Publicul, Petitii si Educatie Financiara,  incepand din 14 iulie 2016, de un nou call-center modern care permite managementul eficient al apelurilor primite din partea consumatorilor la numarul de telefon gratuit TelVerde 0800 825 627.

  • "Cele mai multe solicitari de informatii au venit pe domeniul asigurarilor (6.835 apeluri), in timp ce cererile de informatii aferente sectorului pensiilor private si al pietei de capital au totalizat 1.156 de apeluri. De asemenea, ASF a mai primit circa 1.500 de apeluri care vizau alte tipuri de informatii decat cele care urmaresc o anumita piata si 209 apeluri referitoare la entitatea de solutionare alternativa a litigiilor SAL-Fin. Timpul mediu per convorbire a fost de 3 minute si 20 de secunde, iar 82,1% din apelurile primite au avut un timp de raspuns cuprins intre 0-5 minute", se arata in comunicatul de presa transmis miercuri de ASF.

Falimentul Astra Asigurari a fost decis definitiv in instanta in data de 28 aprilie 2016, moment de la care Fondul de Garantare a Asiguratilor (FGA) poate face plati doar catre pagubitii care au depus cereri de plata si care au dosarele complete. Plata despagubirilor se face in limita a 450.000 lei pentru fiecare creditor.

In 27 iulie 2016, conducerea ASF a decis si retragerea autorizatiei de functionare pentru Carpatica Asigurari ca urmare a constatarii starii de insolventa a societatii, si promovarea cererii de deschidere a procedurii de faliment. Anuntul a fost previzibil, in conditiile in care Carpatica Asigurari, detinuta de omul de afaceri Ilie Carabulea, se afla in procedura de rezolutie, si a incheiat anul 2015 cu o pierdere neta de peste 204,3 milioane lei, iar vanzarea companiei a esuat dupa ce ASF a respins dosarul sinigurului investitor interesat - consortiul IIC - pe motiv ca acesta nu ar fi avut capacitatea financiara certa de a sustine redresarea asiguratorului.


Citeste mai multe despre   
Material sustinut de Banca Transilvania

Intreb BT: Credite pentru companii, sustinute cu garantii si fonduri ale grupului Bancii Europene de Investitii. Doi specialisti raspund intrebarilor antreprenorilor joi, de la ora 11:00

Care sunt conditiile de finantare pentru creditele sustinute cu garantii ale grupului Bancii Europene de Investitii? Care sunt programele de finantare, cu surse si garantii ale grupului Bancii Europene de Investitii, pe care le deruleaza in prezent Banca Transilvania? Care sunt avantajele si dezavantajele unor astfel de credite? Doi specialisti din cadrul BT Adrian Popa, analist business, si Nicolae Barbu, coordonator Birou Gestiune Programe Externe de Finantare raspund intrebarilor antreprenorilor pe tema creditelor sustinute cu garantii ale grupului Bancii Europene de Investitii, joi, 22 februarie 2018, incepand cu ora 11:00.

765 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSSESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version