UPDATE Compania NN, amendata de arbitrul pietei financiare cu 750.000 de lei, cea mai mare amenda din istoria ASF. Un control ASF va fi demarat si la BCR Pensii/NN Pensii spune ca a aflat din media despre sanctiuni

de Adrian Vasilache     HotNews.ro
Joi, 13 aprilie 2017, 14:10 Economie | Asigurari


Ion Giurescu, vicepresedinte ASF
Foto: Hotnews
Consiliul ASF a decis joi sanctionarea NN Pensii cu 750.000 de lei, respectiv 1% din capitalul social al societatii, avand in vedere circumstantele de afectare a increderii participantilor in sistemul de pensii private, a declarat joi Ion Giurescu, vicepresedinte ASF. Aceasta este cea mai mare amenda din istoria ASF, a spus acesta. Conducerea ASF a decis de asemenea si amendarea cu 100.000 de lei si retragerea autorizatiei de director general pentru Raluca Tintoiu, sefa NN Pensii si NN Asigurari de Viata. Un control va fi demarat si la BCR Pensii, al carui director general, Radu Craciun, a publicat pe blogul personal o opinie legata de pericolul nationalizarii pensiilor private.

UPDATE (Joi, 20:05) Reactia NN Pensii: "Consiliul de administratie al NN Pensii a avut astazi o intalnire cu reprezentantii Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF), ulterior careia a luat la cunostinta din media despre masurile stabilite de autoritate in legatura cu mesajul de informare transmis de companie in data de 11 aprilie 2017 catre clientii care au declarat adresa de e-mail. Asteptam decizia oficiala a ASF si ne aratam toata deschiderea si colaborarea in demersurile ulterioare acesteia, urmand sa stabilim si sa le comunicam in cel mai scurt timp directiile de actiune ale NN Pensii.

Reiteram ca intentiile noastre au fost exclusiv de informare cu privire la sistemul de pensii administrat privat si la interesul participantilor de a se informa constant despre situatia fondurilor economisite pentru pensie.

Apreciem faptul ca Guvernul si Ministerul de Finante au avut o pozitie recenta foarte ferma pentru sustinerea si stabilitatea Pilonului II.

Precizam ca aceste masuri anuntate astazi nu afecteaza in niciun fel situatia fondului de pensii administrat de NN si economiile pentru pensie ale celor aproximativ 1,9 milioane de participanti la acesta".


 • "Azi vom declansa un control ca sa vedem daca si alte persoane din cadrul NN au fost implicate in aceasta actiune, urmand ca daca se constata si implicarea altora sa luam decizii. O sa trimitem un control si la BCR Pensii, dar acolo presedintele (n.a Radu Craciun) a vorbit in nume propriu, nu a informat membri si participanti. Este o chestie un pic diferita", a declarat Ion Giurescu.

Intrebat daca decizia sanctionarii NN vine in urma declaratiilor lui Liviu Dragnea, care a solicitat, miercuri seara la Antena 3, sa ii sanctioneze foarte dur, Ion Giurescu a spus ca nu comenteaza declaratii politice si a precizat ca membrii Consiliului de Administratie al NN au fost audiati de ASF miercuri la pranz, inainte de declaratiile politice.

Intrebat ce ar fi incalcat mai exact NN, vicepresedintele ASF a declarat:

 • "Va pot da articolele din lege la care s-a facut referire, respectiv in temeiul articolului 141, alineatul 1  litera h, fapta constituie contraventie si se actioneaza conform art 41 alin 2 litera d din legea 411/2004 a pensiilor private (pilonul II). In temeiul art 21, art 4 si art 28 din OUG 93, care se refera la infiintarea ASF, art 28 alin 2 din regulamentul ASF nr 11 pe 2016.
 • In principiu in baza legii pensiilor private si a OUG 93 privind infiintarea ASF. Au trimis informatii inselatoare neprobate de nici un fel de document public cu privire la o posibila nationalizare a activelor fondurilor de pensii si acest lucru este de natura sa prejudicieze stabilitatea si sustenabilitatea sistemului de pensii in Romania. Este posibil sa prejudicieze. Noi consideram ca pe o piata financiara foarte sensibila asemenea lucruri nu se fac. Prejudiciile pot sa apara. Unul dintre prejudiciile care este posibil sa apara si am informatii, nu este un lucru de masa, dar sunt anumiti oameni care au inceput sa-si manifeste ingrijorarea si sa-si doreasca retragerea din pilonul II, ceea ce nu se poate prin lege", a spus acesta.

Intrebat ce au declarat oficialii NN in cadrul audierilor, Ion Giurescu,a declarat:

 • "Si-au recunoscut greseala pana la urma. Este o greseala evidenta, adica ce sa mai spunem, ca nu i-a indemnat nimeni la asa ceva. Este problema lor dupa ce declaratii politice s-au luat. Pe noi ne intereseaza relatia lor cu beneficiarii pensiilor. Ne intereseaza ca sistemul sa functioneze in parametri normali, si sistemul functioneaza functioneaza in parametri foarte buni, este un sistem serios, sanatos, care are realizari, nu a avut hop-uri, scandaluri. Este prima data cand, dupa parerea mea, dintr-o neatentie sau graba anormala, s-au luat asemenea decizii de catre un fond important", a spus acesta.

Amenzile aplicate de ASF pot fi contestate atat de NN Pensii cat si de Raluca Tintoiu, directorul general al acestei companii.

 • "In principiu, pana acum pe zona pensiilor nu am pierdut nici un proces la contestatiile facute. Banii se duc la Ministerul de Finante. Cea mai mare amenda am dat-o acum 9 ani, cred, tot NN-ului, respectiv 360.000 de euro pentru un outsourcing pe care l-au facut. Acea amenda fost data de CSSPP. Aceasta este cea mai mare amenda din istoria ASF.", a spus Giurescu.

Intrebat daca aceasta amenda va afecta randamentele societatii, Ion Giurescu a spus:

"Aceasta societate are un risc manager, au raportari zilnice catre ASF. Si toate societatile de pensii. Ei au un prospect in care se spune ce se investeste, cat se investeste s.a. Nu exista posibilitatea ca NN sa aiba acum un defect in investirea actuala si pe viitor a banilor. Nu are nicio legatura cu aceasta decizie a ASF. Randamentele nu vor avea de suferit", a declarat vicepresedintele ASF.

 • Redam mai jos integral comunicatul de presa al ASF:

"In cadrul sedintei de astazi, Consiliul Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF) a dezbatut situatia creata in piata pensiilor private ca urmare a interventiilor in spatiul public ale NN Pensii - Societate de Administrare a unui Fond de Pensii Administrat Privat S.A., care au facut referire la o asa zisa nationalizare a fondurilor de pensii private obligatorii (Pilonul II).

Avand in vedere circumstantele create, de natura sa conduca la afectarea increderii participantilor in sistemul de pensii private din Romania, Consiliul ASF a decis sanctionarea societatii NN Pensii cu amenda contraventionala in cuantum de 1% din capitalul social al societatii, respectiv cu suma de 750.000 lei.

De asemenea, a fost decisa sanctionarea cu retragerea autorizatiei doamnei Raluca Ioana Georgiana Tintoiu in calitate de Director General al societatii NN Pensii, precum si cu amenda contraventionala in suma de 100.000 lei.

Una dintre prioritatile absolute ale ASF vizeaza urmarirea indeaproape a respectarii obligatiilor asumate de catre entitatile din pietele reglementate, pentru mentinerea stabilitatii, transparentei si a bunei functionari a acestora".


 • Istoricul scandalului posibilei nationalizari a fondurilor de pensii private

Dupa ce prim-vicepresedintele PNL, Catalin Predoiu, a atentionat la inceputul acestei luni, ca 'in culisele Guvernului Grindeanu-Dragnea se discuta din ce in ce mai apasat de nationalizarea pensiilor private pentru a acoperi derapajele deficitului bugetar', ministrul Finantelor, Viorel Stefan, a reactionat: 'Aberatie!'. Sub presiunea mesajelor venite de la clienti, NN Pensii, cel mai mare fond de pensii private obligatorii din Romania, a transmis pe e-mail catre 300.000 de clienti o scrisoare in care-i indeamna sa urmareasca permanent ce se intampla cu pensia lor. Intrebat de HotNews.ro cum s-a ajuns aici, Catalin Predoiu a spus ca plecand de la ce a scris pe blogul sau Radu Craciun, director general al BCR Pensii, a inceput sa intrebe si o sursa din PSD i-a confirmat ca se discuta nationalizarea pilonului II.
 • Ion Giurescu, vicepresedinte ASF responsabil de sectorul pensiilor private: "Discutiile mele informale si cu Ministerul Finantelor si cu BNR si in ASF, discutii care au avut loc dupa declaratiile facute de Catalin Predoiu, nu duc la concluzia ca este posibil sa se nationalizeze pensiile. Am avut discutii astazi si cu cei din pensiile private, inclusiv cu sefa NN, Raluca Tintoiu, i-am lamurit si nu cred ca vor mai urma alte nemultumiri sau discutii legate de acest subiect. Mesajul pentru oameni este sa stea linistiti ca nu se va intampla nimic din ce se spune acum de pilonul II de pensii".


Mesajul NN Pensii catre 300.000 de clienti pe fondul discutiilor privind o eventuala decizie de nationalizare a fondurilor de pensii private


NN Pensii, cel mai mare fond de pensii private obligatorii din Romania, care la sfarsitul anului trecut administra economiile a peste 1,92 de milioane de clienti, respectiv active in valoare de 11,5 miliarde de lei, a transmis in aceasta saptamana, pe fondul discutiilor publice privind posibila nationalizare a fondurilor de pensii private, o scrisoare de informare avand, printre altele, urmatoarele mesaje:

 • "In ultimele saptamani, au existat discutii in spatiul public, cu privire la o eventuala decizie de nationalizare a fondurilor de pensii private.
 • Drepturile tale de participant la Pilonul II pot fi influentate de decizii politice precum inghetarea valorii procentului din venitul brut aferent contributiei la fondul de pensii, blocarea partiala sau integrala a virarii acestei contributii sau nationalizarea sumelor acumulate pana acum in conturile viitorilor pensionari. De aceea, este important sa urmaresti permanent ce se intampla cu pensia ta si sa te implici activ in demersurile de economisire suplimentara pentru un trai decent la batranete.
 • Speram ca aceste detalii sa contribuie la o mai buna informare despre pensia ta viitoare.
 • In eventualitatea unor masuri care ar afecta pensia administrata privat, vom face toate demersurile posibile pentru a apara dreptul tau la proprietate asupra acestor bani.
 • De asemenea, prin canalele pe care le avem la dispozitie (site, mass-media, e-mail), te vom tine la curent cu informatiile ce pot avea impact asupra viitoarei tale pensii" se arata in scrisoarea NN Pensii (vezi documentul atasat).


Scrisoare NN Pensii refeirtoare la posibilitatea nationalizarii pilonului by Victor Cozmei on Scribd


Contactati de HotNews.ro, oficialii NN Pensii au precizat ca 'scrisoarea de informare (n.a vezi documentul atasat) a fost transmisa catre toti cei 300.000 de clienti care aveau inregistrata o adresa de email in baza de date, pe fondul declaratiilor din spatiul public.

 • "Scrisoarea trimisa de NN catre participantii la fondul de pensii are un rol exclusiv informativ cu privire la contextul actual al pensiilor private. Mesajul vine ca urmare a solicitarilor pe care le-am primit de la clienti in ultimele 10 zile, ulterior discutiilor din mediul public pe acest subiect. Astfel, avand in vedere interesul, am decis sa oferim informatii la o scara mai larga, in spiritul actiunilor noastre de comunicare transparenta de pana acum.
 • In prezent, 5,1% din salariul brut al angajatilor din Romania, parte din contributia catre asigurarile sociale platite de angajatorii acestora, se redirectioneaza catre fondul de pensii obligatorii la care participa. Acest procent a fost initial de 2% si ar fi trebuit sa creasca cu 0,5 puncte procentuale pe an pana la 6% in 2016, insa cresterile au fost amanate in mod repetat pe fondul presiunilor asupra bugetului public.
 • Sumele acumulate in cont vor intra in posesia participantilor la implinirea varstei legale de pensionare sau, in situatia unui eveniment nefericit, acestea vor reveni mostenitorilor, retragerea lor nefiind permisa in alte conditii de legislatia actuala", a declarat pentru HotNews.ro Raluca Tintoiu, director general NN Pensii si presedinte al Asociatiei pentru Pensiile Administrate Privat din Romania (APAPR).

Pentru detalii citeste: De unde a pornit si cat adevar este in scandalul nationalizarii a 7,26 miliarde euro din pensiile private? 300.000 de romani au fost indemnati sa urmareasca permanent ce se intampla cu pensia lor
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

44410 vizualizari

 • -80 (98 voturi)    
  sanctiune minora... (Joi, 13 aprilie 2017, 14:14)

  demaGOGU [utilizator]

  ...avand in vedere ca in finante numele jocului este "incredere".

  iar NN a sapat tocmai la fundatiile increderii prin acea nota catre investitori.
  • +49 (61 voturi)    
   clar... (Joi, 13 aprilie 2017, 15:29)

   liviu_ [utilizator] i-a raspuns lui demaGOGU

   cand 2 banci spun acelasi lucru nu iti admiti deloc posibilitatea ca sa aiba dreptate?!
   erau chiar toti nebuni?!

   cel mai probabil partidele chiar au vorbin despre asta, si acum au dat repede innapoi si ii acuza pe cei care sunt impotriva lor...

   sa nu uitam ca si cu OUG13 au facut FIX la fel... si acolo sunt dovezi clare ca vroiau sa faca asta!

   PS: comunicatul a fost corect "au fost discutii" nu stim ce o sa fie, dar sa fiti alerti. cu ce au gresit?!
   • +14 (16 voturi)    
    NN a spus Adevarul (Joi, 13 aprilie 2017, 23:12)

    comehe [utilizator] i-a raspuns lui liviu_

    Tot ce a spus NN e adevarat ! Politicul ingheata de mult timp pragul pilonului II iar noi trebuie sa fim alerti. Dar daca Superman Dracnea a zis sa-i rupa pe NN, asta se intampla. Nu e corect, toti cei ce fac performanta in tara asta sunt buni de plata.
  • +43 (53 voturi)    
   Serios boss? (Joi, 13 aprilie 2017, 15:36)

   omezu [utilizator] i-a raspuns lui demaGOGU

   Uite eu am pilonul II la alt administrator si ghici ce?...din Mai il mult la NN unde am si pensie facultativa (pana o confisca stapanul tau, Dracnea).
  • -42 (50 voturi)    
   aveti idee? (Joi, 13 aprilie 2017, 15:36)

   cucuveaua mov [utilizator] i-a raspuns lui demaGOGU

   pregateste #rezist un #boicot pentru #fakenews?
   • +22 (32 voturi)    
    care news postacila? (Joi, 13 aprilie 2017, 17:27)

    bogdan1477 [utilizator] i-a raspuns lui cucuveaua mov

    NN isi avertizeaza clienti ca s-ar putea intimpla x si y. fake news, pentru oricine are un dram de imteligenta, inseamna sa spui ca se va intimpla sau s-a intimplat.
    • -5 (9 voturi)    
     s-ar putea intampla si un cutremur de gradul 10 :) (Joi, 13 aprilie 2017, 22:46)

     Bocu' lu'Ioha [utilizator] i-a raspuns lui bogdan1477

     a dat cineva alerta :) ce? inseamna ca afacut rau? :))
  • +39 (45 voturi)    
   Bre...GOGU (Joi, 13 aprilie 2017, 15:39)

   vio7 [utilizator] i-a raspuns lui demaGOGU

   Despre incredere sa vorbeasca unii care sunt de acord cu mizeria facuta de ASF...e ca si cum Dragnea ar vorbi despre lege '' nu ma intrebati pe mine,nu sunt jurist,sunt inginer''.
   Cand Moise Guran,acest om detestat si pus la zid pentru celebra alerta de cutremur de 10 grade, a scris in februarie despre ''ce se mai poate fura noaptea ca hotii'' si era vorba de pilonul 2 si despre cum se indreapta astia spre nationalizarea lui cu atatea cresteri de pensii si indemnizatii exorbitante pentru Romania,nu i-au fost date informatiile de catre Dumnezeu pe placute(chiar daca e Moise).Nu ,omul ,la fel ca si cei de la NN s-au inspirat de la actiunile vecinilor nostri unguri si de la ponderatii polonezi.
   Nu mai tarziu de luna februarie,anul acesta nu in cretacic,Domnul Iohannis era la sedinta de guvern unde le explica PSD-ilor cum sta treaba cu ''elefantii'' si erau la fel de nedumeriti si afectati ca acum...si a venit OUG13 noaptea ca hotii! Case closed!!
  • +23 (27 voturi)    
   te doare şi pe tine acolo (Joi, 13 aprilie 2017, 16:20)

   Radu_Luci [utilizator] i-a raspuns lui demaGOGU

   la fel cum îl doare pe ăla de la ASF şi pe ăla de la PSD. NN a trimis doar o informare. acuma ce-o să facem, amendăm serviciul naţional meteo dacă anunţă că ne paşte o grindină? NN va fi nevoită să conteste amenda în instanţă şi e posibil să câştige. dar abia cheltuielile astea de judecată (sau eventuala pierdere a procesului) va însemna că statul lui dracnea îşi bagă labele în conturile noastre. ăla de la ASF o să se judece cu NN tot pe banii noştri. nu mai poate el dac-o să piardă procesul şi o să mai şi plătească cheltuieli de judecată. doar nu dă din buzunarul lui. c-aşa e-n România de azi, când noaptea nu le mai ajunge şi procedează şi ziua ca hoţii.
   • +8 (8 voturi)    
    mesajul (Joi, 13 aprilie 2017, 23:17)

    comehe [utilizator] i-a raspuns lui Radu_Luci

    Macar mesajul de incredere transmis electoratului P$D ajunge pana la castigarea procesului: va iubim, nu furam nimic, ci multinationalele o fac. Va dati seama ca acest electorat va fi in al 9-lea cer, sorb si savureaza fiecare cuvant al Zeului lor, Dracnea.
  • +18 (22 voturi)    
   incredere sapata de PSD. (Joi, 13 aprilie 2017, 16:22)

   ouyang [utilizator] i-a raspuns lui demaGOGU

   bai ciuma.
  • +20 (20 voturi)    
   Acuma citind textul (Joi, 13 aprilie 2017, 17:37)

   banel [utilizator] i-a raspuns lui demaGOGU

   Si judecand contextul, e justificata amenda. Electoratul PSD chiar ar putea intelege orice altceva decat a intentionat sa transmita NN.

   Pentru cei care gandesc si nu se uita la Antena 3 sau la ce mai debiteaza Dragnea, mesajul e simplu: fiti atenti al ce se discuta in spatiul public. Este un contrast evident fata abordarea PSD care zice: fiti atenti la ce va zicem noi si nu credeti ce va zic altii.
  • +27 (27 voturi)    
   Cred ca asiguratii ar trebui sa puna (Joi, 13 aprilie 2017, 18:20)

   cartofil [utilizator] i-a raspuns lui demaGOGU

   mana de la mana si sa achite ei amenda. NN le-a salvat banii cu atentionarea trimisa. Mai tineti minte cu elefantul lui Iohannis ??? Si-atunci ciuma rosie pretindea ca nu stie nimic de ordonanta pentru albirea lui Dragnea si dupa o saptamana au dat OUG13, noaptea, ca hotii. Asa si acum. Daca NN nu-i desconspira pe infractorii condusi de infractorul condamnat Dragnea urma furtul in liniste a economiilor asiguratilor. Asa nu este sigur ca pana la urma nu vor fura banii, dar cel putin au fost demascati si trebuie sa lucreze mai atent.
   • +9 (9 voturi)    
    Comment sters de user (Vineri, 14 aprilie 2017, 0:26)

    Crioan [anonim] i-a raspuns lui cartofil

   • +1 (1 vot)    
    ### Cea ma buna solutie ### (Vineri, 14 aprilie 2017, 12:19)

    EduardRO [utilizator] i-a raspuns lui cartofil

    ... este ca NN sa solicite din timp tuturor membrilor sai conturile curente (daca nu le au deja) si sa vireze soldurile fiecaruia in contul bancar chiar inainte de a se da aceasta lege de catre nenorocitii de psd.isti.
    • 0 (0 voturi)    
     Comment sters de user (Duminică, 16 aprilie 2017, 10:39)

     Crioan [anonim] i-a raspuns lui EduardRO

  • +13 (13 voturi)    
   Trebuie atacate in instanta deciziile PSD - ASF (Joi, 13 aprilie 2017, 20:42)

   Boham [utilizator] i-a raspuns lui demaGOGU

   Dragnea a dat ordine aseara la Antena 3 'sa fie amendati drastic aia de la ING' si in ziua urmatoare slujitorii PSD din ASF s-au executat


   se poate desfiinta acest abuz PSD-ist in instanta
   • +1 (1 vot)    
    NN are trebui sa publice cateva conturi (Vineri, 14 aprilie 2017, 9:16)

    cartofil [utilizator] i-a raspuns lui Boham

    ale liderilor P$D-isti. Cred ca ar fi o mica razbunare de succes pentru magaria facuta de ASF.
  • +5 (5 voturi)    
   pffff (Joi, 13 aprilie 2017, 20:46)

   g01an [utilizator] i-a raspuns lui demaGOGU

   la capitolul incredere, tocmai si-au fidelizat clientii, daca nu si-au obtinut increderea si a alotra care mergeau pe optiuni mai riscante. si asta este tot ce conteaza.

   la capitolul imagine, doar guvernul dracnea pierde, din nou.

   nicio sanctiune de genul asta nu poate rezista in instantele de judecata - unul din motivele pentru care reactioneaza atat de calm acum NN.
   • +3 (5 voturi)    
    Comment sters de user (Vineri, 14 aprilie 2017, 0:28)

    Crioan [anonim] i-a raspuns lui g01an

    • +1 (1 vot)    
     noroc ca nu electoratul psd (Vineri, 14 aprilie 2017, 11:23)

     auch [utilizator] i-a raspuns lui Crioan

     judeca vreo cauza, ci instanta de judecata, si cum judecatorii au si ei niste salarii si pensii de "bogatani" s-ar putea sa nu functioneze fidelizarea in sensul urmarit de psd
     • +1 (1 vot)    
      Comment sters de user (Duminică, 16 aprilie 2017, 10:41)

      Crioan [anonim] i-a raspuns lui auch

  • +2 (2 voturi)    
   Bravo NN ca imi aperi banii.... (Vineri, 14 aprilie 2017, 9:59)

   cartofil [utilizator] i-a raspuns lui demaGOGU

   de ciuma rosie condusa de infractorul condamnat Dragnea.
  • +3 (3 voturi)    
   NN nu a gresit ! (Vineri, 14 aprilie 2017, 12:51)

   paonipao [utilizator] i-a raspuns lui demaGOGU

   In final va actiona in instanta ASF si va castiga.
   NN a dejucat planul lui Dragnea de a "nationaliza" fondul de pensii pilonul II, politrucii astia sunt suparati ca s-a aflat si au trecut la amenintari .
   NN fiind administratorul unui fond privat de pensii este obligat conform legii pensiilor (private) sa aduca la cunostinta persoanelor care au economii in acest fond de pensii (si nu a publicului larg) orice stare de fapt care ar putea ameninta in vreun fel economiile participantilor in acest fond de pensii.
   Eu am primit instiintarea de la NN in care nu scrie nicaieri ca se va nationaliza fondul de pensii ci doar ni se atragea atentia sa fim atenti cu economiile noastre...

   Foarte corect si profesionist lucrat Raluca Tintoiu!
   Femeia este scolita la Londra(LSE) a lucrat in sistemul financiar bancar de acolo si actioneaza profesionist si transoarent.
   Dar lucrurile astea nu pot fi intelese de toata lumea si ma mir ca si oameni care par avizati sunt confuzi si sunt in eroare.
   Nu am in schimb nici o indoiala fata de prostia sistematica si inversunarea lui Dragnea de la care nici nu ma asteptam sa -si depaseasca conditia de taran-vataf de Teleorman.
   A ajuns nemernicul asta sa ceara socoteala firmelor multinationale, Ambasadei Olandei, statului olandez, chiar si ING -ului - care "by the way" nu mai este in actionariatul NN din 2014 - referitor la actiunea unui administrator de pensii private de a transmite o instiintare membrilor ..

   A gresit in schimb ASF care a actionat sub impulsul amenintarilor politice , si ma refer aici la conducere...luand o decizie (care se va intoarce impotriva lor) de pe o zi pe alta fara sa faca (asa cum le permite lega) o ancheta si sa decida ulterior.

   Vom urmari acest "caz" si-l vom mai comenta , dar cei care inteleg cat de cat fenomenul ar trebui sa le explice si celorlalti.

   Pana una alta prin sacrificarea reginei, NN a reusit cel putin pentru un timp sa salveze fondul de pensii pilonul II, cel putin pana la sfarsitul anului.
   Dar s-ar putea ca Dragnea in nemernicia lui si urii impotriva celor care lucreaza in multinationale sa zica ca statul suspenda participarea la pilonul II de pensii.
   Pentru ca sa fim seriosi cei care participa la acest fond de pensii sunt in mare majoritate cei care au protestat impotriva ticalosilor si a hotilor care conduc acum Romania.
 • +38 (44 voturi)    
  The communist saga (Joi, 13 aprilie 2017, 14:17)

  mikeyu [utilizator]

  "Decat" atat stim, "decat" asta facem.
  Parca amenda vine in urma unui santaj al lui mragnea... fa ceva sau te demit.... sau mi se pare?
 • +84 (94 voturi)    
  Cu pumnul in gura ... (Joi, 13 aprilie 2017, 14:19)

  si_mort_va_vad [utilizator]

  nu fac altceva decat sa mareasca enorm neincrederea ...

  in guberniul dracului viu !

  FMMIG LA TOTI DE HOTI !!!

  #rezist!
  • -43 (59 voturi)    
   #rezista, dar vezi ca macovei cere prag :)) (Joi, 13 aprilie 2017, 14:52)

   Bocu' lu'Ioha [utilizator] i-a raspuns lui si_mort_va_vad

   :))
   • +25 (37 voturi)    
    ce glume de ghetou ai... (Joi, 13 aprilie 2017, 15:30)

    liviu_ [utilizator] i-a raspuns lui Bocu' lu'Ioha

    se vede ca esti fan psd
  • +22 (28 voturi)    
   ASF = PSD (Joi, 13 aprilie 2017, 16:10)

   levierul [utilizator] i-a raspuns lui si_mort_va_vad

   in rest nu prea am multe de zis. Credeam ca ASF-ul este doar o institutie a rudelor sau a politicienilor esuati, dar m-am inselat. Este si plina de prosti. Cine ar fi crezut?
   • +16 (16 voturi)    
    uite un exemplu din text (Joi, 13 aprilie 2017, 17:37)

    subcultura [utilizator] i-a raspuns lui levierul

    zice vicepresedintele:
    "Unul dintre prejudiciile care este posibil sa apara si am informatii, nu este un lucru de masa, dar sunt anumiti oameni care au inceput sa-si manifeste ingrijorarea si sa-si doreasca retragerea din pilonul II, ceea ce nu se poate prin lege"

    Adica prejudiciu=retragere, dar nu pot sa se retraga pentru ca nu se poate prin lege.
    Insa ASF i-au amendat pentru prejudiciu, care nu poate sa existe
    • +5 (5 voturi)    
     foc de paie (Joi, 13 aprilie 2017, 22:03)

     levierul [utilizator] i-a raspuns lui subcultura

     Dragnea si-a mai facut ceva dusmani.
     Pana la urma se vor contesta in instanta toate deciziile impotrica NN si nu vor putea fi dovedite acuzatiile ASF....
    • +3 (3 voturi)    
     solutia (Joi, 13 aprilie 2017, 23:22)

     comehe [utilizator] i-a raspuns lui subcultura

     Si solutia acestor guvernanti salvatori va fi sa le dea sansa acestor oameni sa isi indeplineasca dorinta, aceea de a-si nationaliza pensiile. Nu-i asa ?
 • +63 (71 voturi)    
  Leprele (Joi, 13 aprilie 2017, 14:20)

  dandra [utilizator]

  Leprele vor niste banai nemunctiti, ca in rest nu fac nimic.

  Iar misu negritoiu, inca sef asf (buna asta hotnews), a uitat de unde a plecat. Se razbuna ca a fost data afara de ing.

  asf- stat - dragnea - o apa si un pamant.
  • +27 (33 voturi)    
   NN s-a pacalit cu soparla nationalizarii! (Joi, 13 aprilie 2017, 15:13)

   pedepsitorul [utilizator] i-a raspuns lui dandra

   Comunicarea catre clientii NN a fost facuta de cineva care credea ca face un bine clientilor, dar nu intelegea ca poate fi o capcana!

   In acelasi timp, amenda nu se justifica pentru ca nici-o entitate de Stat nu este client NN, deci nu se poate demonstra ca ASF a obtinut intemeiat acel mail de informare!

   Mai mult, nu m-ar mira sa aflu ca Negritoiu, are procent la amenzile ASF.
   • +7 (9 voturi)    
    Are comision pe amenzi (Joi, 13 aprilie 2017, 21:14)

    dandra [utilizator] i-a raspuns lui pedepsitorul

    Ai ghici bine;)
  • +3 (3 voturi)    
   #Dandra (Vineri, 14 aprilie 2017, 14:50)

   paonipao [utilizator] i-a raspuns lui dandra

   Asa cum am spus mai sus, ING nu mai este actionar in NN din 2014.
   Negritoiu nu s-a bagat niciodata (cel putin cat a lucrat in mediul privat) in mocirla si nu s-a amestecat cu porcii, dar acum probabil ca a fost amenintat cu demiterea de catre Dragnea si a luat o decizie (gresita) care ar putea sa-i salveze postul de presedinte ASF.
   Dupa cate stiu Negritoiu este membru in board-ul ESRM si ESMA si este sustinut puternic de aceste doua autoritati europene de supraveghere din domeniul financiar.
 • +76 (80 voturi)    
  he he (Joi, 13 aprilie 2017, 14:21)

  omezu [utilizator]

  Baronul rosu da comanda din studioul latrina 3, ASF executa. Deci e cat se poate de clar ca mafiotii sunt extrem de suparati ca au fost descoperiti!
 • +55 (57 voturi)    
  ... (Joi, 13 aprilie 2017, 14:21)

  Dr.Mythnick [utilizator]

  sa traiasca PSD-ul ...

  PSD ori te omoara, ori daca tipi iti da amenda...
 • +59 (61 voturi)    
  poate: "afectarea increderii in statul roman" (Joi, 13 aprilie 2017, 14:22)

  M-Teo [utilizator]

  Pe cand o amenda catre statul Hot-Roman care vrea nationalizarea pilonului 2 ?

  Sunt curios cum au ajuns ei la "studiul asta". Pe mine nu m-a intrebat nimeni.
  Sunt participant la fond si la momentul actual increderea mea nu a fost tradata de NN ci doar de RO.
 • +43 (53 voturi)    
  Mizerie (Joi, 13 aprilie 2017, 14:23)

  Heruvim [utilizator]

  Si din ce bani se plateste amenda? Exact! Din banii de pensie a "fraierilor" care nu isi cumpara un loc de pensie la stat.
  • -38 (42 voturi)    
   asta e, daca ai pus banii la niste ....... (Joi, 13 aprilie 2017, 14:53)

   Bocu' lu'Ioha [utilizator] i-a raspuns lui Heruvim

   daca era o firma serioasa nu primea amenda
   • +11 (21 voturi)    
    ma, dar tu nu ai treaba? (Joi, 13 aprilie 2017, 16:22)

    Keni [utilizator] i-a raspuns lui Bocu' lu'Ioha

    Ca vad ca ai timp suficient sa comentezi pe toate subiectele. Postacule!
    • -6 (8 voturi)    
     asa cum tu ai timp sa citesti toate comentariile (Joi, 13 aprilie 2017, 22:47)

     Bocu' lu'Ioha [utilizator] i-a raspuns lui Keni

     si desigur sa si postezi :)
   • +8 (8 voturi)    
    Esti beat? (Joi, 13 aprilie 2017, 18:21)

    midufi [utilizator] i-a raspuns lui Bocu' lu'Ioha

    Cum adica... amenzile se dau daca firma e serioasa sau nu?
    • -5 (5 voturi)    
     e complicat pt unii (Joi, 13 aprilie 2017, 22:48)

     Bocu' lu'Ioha [utilizator] i-a raspuns lui midufi

     daca e o firma serioasa analizeaza inainte sa faca o gogomanie si nu primeste amenda
     daca nu e firma serioasa face o gogomanie si primeste amenda. ghinion :)
     • 0 (0 voturi)    
      Omule (Vineri, 14 aprilie 2017, 15:03)

      paonipao [utilizator] i-a raspuns lui Bocu' lu'Ioha

      Retragete sa comentezi pe subiectul acesta pentru ca esti pe dinafara!
  • +3 (3 voturi)    
   #Heruvim (Vineri, 14 aprilie 2017, 15:00)

   paonipao [utilizator] i-a raspuns lui Heruvim

   Amenda se plateste de administratorul fondului de pensii (NN).
   Banii care se aduna in fondul de pensii nu stau intr-un cont in banca, ei sunt investiti in instrumente financiare (de obicei fara risc sau cu risc scazut in cazul fondurilor de pensii) pe piata de capital ...tocmai pentru a realiza un castig in contul deponentilor.
   Din acel castig se platesc cheltuielile administratorului fondului de pensii deci si amenzile.
 • +52 (56 voturi)    
  ieeei (Joi, 13 aprilie 2017, 14:23)

  alex34 [utilizator]

  ca niste comunisti autentici, facem ce vrea muschii nostri, si dupa amenda va si nationalizam, sa fie clar pt toata lumea ca aici noi dictam cum vrem, ce vrem si cand vrem. prostii ne sustin si e multi fraierilor!
 • +53 (57 voturi)    
  guess what (Joi, 13 aprilie 2017, 14:23)

  tearoftime [utilizator]

  amenda va fi platita din banii de pensii ai deponentilor. Nu facem nationalizare, facem "amendare"...

  Oricum e jenant ce se intampla, mai ales ca nimeni nu a zis nimic de amanarea repetata a cresterii contributiilor % catre pilonul 2, informatie corecta si ingrijoratoare. Sper sincer ca juristii NN sa rastoarne aceasta situatie abuziva.
  • +3 (5 voturi)    
   Comment sters de user (Vineri, 14 aprilie 2017, 0:33)

   Crioan [anonim] i-a raspuns lui tearoftime

  • +2 (2 voturi)    
   terminati cu prostiile (Vineri, 14 aprilie 2017, 11:34)

   auch [utilizator] i-a raspuns lui tearoftime

   nu fondul de pensii e amendat, ca ala e societate colectiva formata de toti contributorii la fond
   administratorul fondului este amendat si amenda o plateste din fondurile proprii, nu din contributiile oamenilor
   ma tot intreb daca chiar nu stiti sau doar vreti sa induceti ceva mai multa adversitate fata de NN pensii, ca - deh - si daca ai ajuns acolo aleator, tot "bogatan" esti considerat
   PS asf-ul si dragnea sunt atat de inepti incat nu sesizeaza ca in comunicatul NN existra si o parte de reclama pt pensiile facultative si nu sesizeaza nici ca si fondurile de pensii facultative sunt tot investitori (chiar daca mai mici) pe piata romaneasca - chiar au pierdut o buna ocazie sa taca naiba din gura
 • +37 (41 voturi)    
  Ha ha ha (Joi, 13 aprilie 2017, 14:23)

  Bogdan_100 [utilizator]

  Si cine va plati? Pensionarii ce vor cotiza astfel la bugetul lui dragnea. Dat cu un deget - luat cu 100 de maini
 • +33 (37 voturi)    
  Despre ce afectare a increderii asiguratilor (Joi, 13 aprilie 2017, 14:23)

  deval [utilizator]

  vorbim caci acestia nu au optat ei sa plateasca, ci a hotarat statul !!
  In instanta daca dovedesc ca au avut informatia chiar de la ASF, castiga si nu platesc nimic , asa cum e si normal !!
  • +28 (32 voturi)    
   cainii latra.. (Joi, 13 aprilie 2017, 14:52)

   pehash [utilizator] i-a raspuns lui deval

   vor contesta in instanta si vor castiga. motivul e atat de stupid incat poate fi combatut si de un copil de clasa a 8-a.
   contributiile la pilonul 2 sunt obligatorii, deci nimeni nu poate afecta "increderea" in sistem si mesajul NN a fost negru pe alb de incurajare a participantilor la pilonul 2 sa isi faca un plan de rezerva (pilonul 3, complet privat).
 • +55 (59 voturi)    
  Bravo Dragnea (Joi, 13 aprilie 2017, 14:24)

  zavaidocul [utilizator]

  Aceasta asa-zisa amenda (n-am nicio indoiala ca NN ii va da in judecata si va castiga) face parte din planul maret al conducatorului suprem Dracnev de a alunga orice urma de "imperialisti straini" de pe teritoriul mioritic.
  Pai cum, vin strainii la noi in tara si nu ne lasa sa furam? Ba mai mult, ii avertizeaza pe romani ca gasca penala pesedista pregateste un nou jaf de proportii? Afara cu ei din tara!!!
 • -27 (39 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Joi, 13 aprilie 2017, 14:24)

  [anonim]

  • +7 (9 voturi)    
   perfect... (Joi, 13 aprilie 2017, 15:33)

   liviu_ [utilizator] i-a raspuns lui

   in cazu asta sa te apuci sa strangi bani sa platesti tu amenzile pe care o sa le primim din cauza acestei amenzi aberante a NN...
   NN o sa isi castige dreptatea in instanta si toti o sa platim nu numai fraierii care nu inteleg cu ce se mananca niste legi intr-o tara si scriu comentarii aiurea
  • 0 (0 voturi)    
   habar n-ai de diferenta (Vineri, 14 aprilie 2017, 11:37)

   auch [utilizator] i-a raspuns lui

   intre anarhie si oligarhie, din pacate
 • +50 (54 voturi)    
  si inca ceva... (Joi, 13 aprilie 2017, 14:27)

  zavaidocul [utilizator]

  Ce treaba are ASF (a se citi aici PSD) cu un email privat trimis de o companie catre clientii sai?! In ce tara din lumea asta se poate da amenda pentru un email?? Nici in tarile bananiere...
  • +7 (9 voturi)    
   bananierii contrataca (Joi, 13 aprilie 2017, 15:40)

   math_2 [utilizator] i-a raspuns lui zavaidocul

   Iaca Rusia (drept de veto la ONU) si Turcia (a doua armata din NATO ca populatie) te pot urmari foarte precis si te pot sanctiona grav pentru un email.
   E o nebunie generala, Dragnea nu face decat sa profite de situatie. Va garantez ca poporul nostru viteaz si intransigent va permite PSD (injurand printre dinti...) sa isi umple conturile cu miliarde si sa isi scape colegii si prietenii de pedepsele adevarate. Indiferent de consecintele la nivel macroeconomic, european, deficit etc....
 • +63 (67 voturi)    
  Nici o fapta buna nu ramane nepedepsita (Joi, 13 aprilie 2017, 14:27)

  MosGheorghe [utilizator]

  Pe mine nu m-au dezinformat, doar m-au informat. Multumesc, NN!
 • +42 (46 voturi)    
  Asta confirma ca se intentiona nationalizarea (Joi, 13 aprilie 2017, 14:28)

  ilex2013 [utilizator]

  pensiilor private si ca Guvernul si PSD - ul sunt suparati
  ca s-a aflat - ca-n cazul OUG 13 - s-au jurat ca n-o dau
  pana au dat-o noaptea pe fulgeratura ....
 • +50 (52 voturi)    
  Fsssss... (Joi, 13 aprilie 2017, 14:35)

  YorkshireTerrier [utilizator]

  Cu siguranta urmeaza un proces. Orice entitate are dreptul sa comunice cu proprii clienti cat si cum considera necesar.
  • -11 (15 voturi)    
   pe bune? (Joi, 13 aprilie 2017, 15:42)

   cucuveaua mov [utilizator] i-a raspuns lui YorkshireTerrier

   dar daca in loc de "statul vrea sa va ia banii" ar fi comunicat "ramaneti alaturi de noi, alte companii stau sa dea faliment si pierdeti bani" era tot dreptul de a comunica asa cum considera necesar?
 • +44 (46 voturi)    
  Dragnea, sper ca esti fericit, dintosule! (Joi, 13 aprilie 2017, 14:36)

  dandra [utilizator]

  Si uite asa s-a razbunat inculpatul dragnea, cel cu dintii stricati, pe corporatistii care au strigat noaptea ca hotii.

  O sa foloseasca acesti bani de amenda si o sa le ruleze prin firmele lui, care au primit de curand contrascte cu primaria, prin intermediul doamnei tanti primar firea.

  FMM dragnea si acolitii tai infractori!!!!
 • +36 (40 voturi)    
  libertatea de exprimare(in spatiul virtual) (Joi, 13 aprilie 2017, 14:39)

  Adrian2017 [utilizator]

  Sa înțeleg ca nu va mai exista pentru mult timp libertatea de exprimare (vezi constituția RO)...
  • -17 (31 voturi)    
   libertatea de exprimare are limite (Joi, 13 aprilie 2017, 14:54)

   Bocu' lu'Ioha [utilizator] i-a raspuns lui Adrian2017

   de exemplu hotnews nu ma lasa ma exprim liber si sa te injur
   • +8 (14 voturi)    
    pacat ca hn ti-a dat dreptul sa postezi (Joi, 13 aprilie 2017, 15:52)

    mrness [utilizator] i-a raspuns lui Bocu' lu'Ioha

    ar trebui sa-ti cenzureze toate comentariile tale "geniale"
   • +7 (11 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Joi, 13 aprilie 2017, 16:47)

    [anonim] i-a raspuns lui Bocu' lu'Ioha

 • +33 (37 voturi)    
  Comment sters de user (Joi, 13 aprilie 2017, 14:39)

  qwerasdf [anonim]

 • +40 (42 voturi)    
  Catei ... (Joi, 13 aprilie 2017, 14:41)

  George50 [utilizator]

  Au sarit in ajutorul stapanului
  Ar fi fost aiurea sa speram verticalitate la Negritoiu.
  o ata cioara vopsita
  Si pentru cine faceti asta?
  pentru cei care au dat ordonanta 13 si o tin sus si tare ca a fost bine?
  Pentru ei sunt sigur ca ar fi fost!
  deunazi vrajnicul aparator al lighioanelor prinse cu abuz in serviciu avea tupeul sa ne dea lectii de moralitate.
  NN nu va lasati!
  Hotii trebuie sa stea la puscarie, nu sa ne fure banii adunati la Buget!
 • +41 (43 voturi)    
  pensii (Joi, 13 aprilie 2017, 14:48)

  ovidiu2 [utilizator]

  Ce fel de stat devine ăsta? Orwelian de-a dreptul. Cel care se uita galeș la banii mei din cont îl amendeaza pe cel care mă ține la curent cu ceea ce se întâmplă cu fondurile respective, pentru, culmea!, „subminarea încrederii”. Dacă aș putea, nu aș mai plăti niciun ban pentru pensia publică (de fapt, banii sunt folositi pentru pensiile părinților, nu pentru pensia mea)
 • +15 (17 voturi)    
  Dragnea, se umfla spanacul in NOI! (Joi, 13 aprilie 2017, 14:51)

  QfeastQuizzes [anonim]

  mai continua tu asa, si urmatoarele proteste nu se vor mai incheia cu PSD la putere!


  Dominisoarele cu Barba
 • +13 (15 voturi)    
  Zilnic, avem vedere la mizeria guvernamentala (Joi, 13 aprilie 2017, 14:52)

  ema0307 [utilizator]

  Ce cloaca politica s-a instalat, fratilor! Un cancer care incearca prin orice mijloacere sa puna botnita, oricui ar putea sa strice planuri - "Dragnea planuri".
 • +16 (18 voturi)    
  back to comunism (Joi, 13 aprilie 2017, 14:53)

  Adrian_. [utilizator]

  miscare tipica comunista.
  masura 100% politica.

  sa speram ca aceste reactii vor fi cele care ii vor trimite in puscarie.
 • +21 (23 voturi)    
  Rusine ASF, rusine politicienti (Joi, 13 aprilie 2017, 14:55)

  IonToader1 [anonim]

  NN a procedat corect si are nevoie de sustinerea noastra pentru a proteja pensiile. Ar fi de apreciat ca si celelalte fonduri de pensii sa se alature demersului NN si sa ii sustina astfel incat politicenii si institutiile statului sa inteleaga ca vina le apartine in totalitate. NN nu a inventat ea subiectul, ci doar ne-a facut atenti la ce discuta politicienii, care acum nu recunosc nimic. Daca nimeni nu reactiona, atunci politicienii puteau trece la urmatorul pas, de exemplu o lege emisa in toiul noptii.
  Tot respectul ptr. NN care si-a asumat acest risc si acum mai trebuie sa si plateasca.
 • +19 (21 voturi)    
  ciuma rosie (Joi, 13 aprilie 2017, 15:06)

  Robert_Jordan [utilizator]

  Presiune de tip mafiot adusa la nivel de politica de stat....
 • +17 (19 voturi)    
  Daca acela a fost emailul trimis (Joi, 13 aprilie 2017, 15:10)

  PaulX [utilizator]

  nu vad care e baiul? Un email de informare sa le spuna clientilor ca sunt alaturi de ei. Si eu cred ca as fi procedat la fel, altfel existand riskul ca lumea sa inceapa sa isi mute pensile prin alte parti dupa toate discutiile din media.
  Cred ca amenzile or sa pice cu success dupa vreun caz in instanta, iar statul roman (si noi) pagubiti inca o data cu cheltuieli de judecata etc.
  • -12 (16 voturi)    
   chiar asa? (Joi, 13 aprilie 2017, 15:44)

   cucuveaua mov [utilizator] i-a raspuns lui PaulX

   exista riscul sa-si mute pensiile in alte parti? pai ce, se nationalizau doar alea de la NN? alea de la Allianz nu se nationalizau???
 • +24 (26 voturi)    
  Afectarea increderii? (Joi, 13 aprilie 2017, 15:16)

  MPopa [utilizator]

  Asta-i culmea imposturii, NN e de vina pentru afectarea increderii? Sau guvernul acesta iresponsabil care vantura niste masuri economice si sociale ce ar putea trimite toata tara in haos?
  Si cum poti sa retragi autorizatia directorului general al NN ca urmare a unei comunicari facute clientilor? Au inceput deja sa se inspire de la Erdogan. Banci intregi au fost falimentate in Romania si nimeni nu s-a grabit sa previna acele abuzuri sau sa-i pedepseasca pe vinovati dar acum, cand a latrat Dragnea, toti tuterii au sarit sa-si demonstreze fidelitatea.
 • +16 (18 voturi)    
  ASF (Joi, 13 aprilie 2017, 15:21)

  M-Teo [utilizator]

  As Fura o pensie !
 • +13 (19 voturi)    
  Sunt mandru (Joi, 13 aprilie 2017, 15:54)

  vladf [utilizator]

  Sunt mandru ca am pensia in grija NN si ca Olandezii au grija de mine mai ceva ca statul roman.
  • 0 (2 voturi)    
   Comment sters de user (Vineri, 14 aprilie 2017, 0:40)

   Crioan [anonim] i-a raspuns lui vladf

 • +10 (12 voturi)    
  domnule giurgescu (Joi, 13 aprilie 2017, 15:58)

  IonToader1 [anonim]

  NN nu a transmis nicio informatie inselatoare, ci doar a tras un semnal de alarma asupra declaratiilor iresponsabile ale politicienilor. Care este sanctiunea pentru politicienii care au facut astfel de declaratii publice inaintea NN?
 • +7 (9 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Joi, 13 aprilie 2017, 16:07)

  [anonim]

 • +11 (13 voturi)    
  Petitie de-clic Jos mainile de pe pensia mea (Joi, 13 aprilie 2017, 16:18)

  Daniel_Ciungu [utilizator]

  Semnati si voi daca vi se pare un abuz imens !

  Si daca nu vreti ca pensiile noastre private sa fie nationalizate.

  https://campaniamea.de-clic.ro/petitions/jos-mainile-de-pe-pensia-mea
 • +12 (14 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Joi, 13 aprilie 2017, 16:44)

  [anonim]

  • -10 (12 voturi)    
   Propaganda politica (Joi, 13 aprilie 2017, 18:37)

   galeo [utilizator] i-a raspuns lui

   ASF a amendat NN pentru propaganda politica bazata de o barfa.
   Halal profesionism la cei dee la NN, sa bage panica in populatie pe baza unei barfe de la colt
   • +1 (3 voturi)    
    ai incurcat borcanele. (Joi, 13 aprilie 2017, 18:54)

    ouyang [utilizator] i-a raspuns lui galeo

    citeste naibii mailul inainte sa comentezi.
   • +3 (3 voturi)    
    daca (Joi, 13 aprilie 2017, 20:52)

    hot news [utilizator] i-a raspuns lui galeo

    s-ar da amenzi pentru ''propaganda politica'' am fi avut bugetul Chinei pana acum :))
  • +1 (3 voturi)    
   Comment sters de user (Vineri, 14 aprilie 2017, 0:42)

   Crioan [anonim] i-a raspuns lui

   • +1 (1 vot)    
    Comentariu sters de utilizator (Vineri, 14 aprilie 2017, 10:47)

    [anonim] i-a raspuns lui Crioan

 • +10 (12 voturi)    
  Domnia Trantorilor (Joi, 13 aprilie 2017, 16:51)

  Parzivall [utilizator]

  Asta e, trantorul o sa vrea sa se unga cu miere tot timpul.
 • +10 (12 voturi)    
  Halucinant (Joi, 13 aprilie 2017, 17:48)

  gummi [utilizator]

  Bataie de joc. Cum poti sa sanctionezi o firma pentru ca a comunicat o ingrijorare (reala daca te uiti la ce s-a intamplat in ungaria si polonia) catre clienti? Asta este un scandal fabricat din nimic. Si conducerea ASF pune botul si credibilizeaza PSD de frica sa nu isi piarda scaunele.

  Rusine
 • -9 (15 voturi)    
  Bravo (Joi, 13 aprilie 2017, 18:35)

  galeo [utilizator]

  In sfarsit au prins si autoritatile curaj in fata multinationalelor.
  Pozitia de obedient cersetor in fata multinationalelor nu ne ajuta cu nimic.

  Nu cred ca ING si-ar permite sa trimita o astfel de scrisoare in Olanda
  • +1 (1 vot)    
   ai citit mailul? (Joi, 13 aprilie 2017, 18:53)

   ouyang [utilizator] i-a raspuns lui galeo

   despre ce vorbesti?
  • +3 (3 voturi)    
   Comunistul de serviciu (Joi, 13 aprilie 2017, 19:05)

   Precup [utilizator] i-a raspuns lui galeo

   Galeo a fost dat afara de pe softpedia si a venit sa-si verse aici laturile comuniste. Nu te intorci tu la sediul PSD de unde postacesti?
  • +3 (3 voturi)    
   stii cce cred eu... (Joi, 13 aprilie 2017, 20:52)

   liviu_ [utilizator] i-a raspuns lui galeo

   ca daca ing sau alta banga mare din Romania se enerveaza si se cara... avem 2 optiuni:
   1 - dam faliment intr-o luna
   2 - dam faliment in 2 luni
 • +1 (1 vot)    
  interesanta declaratie (Joi, 13 aprilie 2017, 20:54)

  liviu_ [utilizator]

  "urmand sa stabilim si sa le comunicam in cel mai scurt timp directiile de actiune ale NN Pensii"

  cu alte c uvinte ori o sa se pise pe Romania... caz in care am belit-o... ori o sa conteste amenda eventual o sa dea ASF in judecata pentru defaimare ... caz in care am belit-o mai putin
 • +3 (5 voturi)    
  cu ce suma? (Joi, 13 aprilie 2017, 20:55)

  nicknolteanu [utilizator]

  ar trebui amendata antena 3 , sau Romania tv pt manipulare ?!
 • +2 (4 voturi)    
  Comment sters de user (Vineri, 14 aprilie 2017, 0:22)

  Crioan [anonim]

 • 0 (0 voturi)    
  Jos mainile de pe banii nostri!!! (Vineri, 14 aprilie 2017, 8:32)

  This_User_Is_Real [utilizator]

  .
 • 0 (2 voturi)    
  amenda (Vineri, 14 aprilie 2017, 9:20)

  noi2013 [utilizator]

  Amenda pare o masura cam exagerata, dar fondul problemei este un pic altfel. Banii din pilonul 2 sunt ai nostri fix cum sunt cei din pilonul 1, adica nu prea. Ei sunt doar administrati de o firma privata care nu asigura nicio garantie ca ii vom mai avea peste 20 de ani, nu avem controlul sau optiunea investirii sau retragerii lor ca la o pensie cu adevarat privata. NN se agita cu natiionalizarea pentru ca in acest caz ar pierde un business imens, nu pentru ca are grija de pensia noastra. Plus un pic de victimizare de reclama poate sa mai ajute....
 • -1 (1 vot)    
  Presa si Compania straina: ..................... (Vineri, 14 aprilie 2017, 11:37)

  luciannn [utilizator]

  Incercati sa inlocuiti, ING/NN cu Rosia Montana Gold Corporation/Gabriel Resources, banii de pensii cu aurul, grija olandezilor pentru pensionarii romani cu grija canadienilor pentru locurile de munca ale localnicilor din Rosia Montana, pozitia mass media fata de Gabriel Resources, de la care astepta sa incaseze bani din campaniile publicitare ale acestora, si pozitia mass media fata de ING, presa care ar risca sa piarda felia de tort din fondul de marketing al acestora...

  Cam unde s-ar putea situa presa "libera" in acest subiect...
 • 0 (0 voturi)    
  Comment sters de user (Luni, 24 aprilie 2017, 12:30)

  Crioan [anonim]Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by