Grupul Aviva va prelua jumatate plus unu din actiunile UBI Assicurationi Vita SpA, o companie de asigurari de viata din Italia, detinuta in totaliate de catre UBI Banca, potrivit unui comunicat de presa al Aviva Asigurari de Viata. Valoarea tranzactiei se ridica la 65 milioane euro, iar finalizarea acesteia este asteptata in prima jumatate a anului acesta.

UBI Assigurazioni Vita ofera produse de asigurari de viata, atat prin intermediul unui parteneriat de bancassurance cu Banca Popolare di Acona, cat si prin alte canale de distributie. Datele neauditate prezentate de UBI Banca pe 17 ianuarie arata ca asiguratorul italian va raporta prime brute subscrise in valoare de cel putin 310 milioane euro (212 milioane lire sterline), valabile la data de 31 decembrie 2007, precum si rezerve tehnice brute de cel putin 2.8 miliarde euro (2.1 miliarde lire sterline).

Grupul britanic de asigurari Aviva are 59.000 angajati si 40 milioane de clienti in 27 de tari. Aviva este unul din liderii in servicii financiare din Europa si cel de-al cincilea grup de asigurari la nivel global dupa prime brute subscrise raportate la data de 31 decembrie 2006. UBI Banca (Unione di Banche Italiane S.c.p.a.) a fost infiintata la 1 aprilie 2007 in urma fuziunii dintre Banche Popolari Unite (BPU) si Banca Lombarda e Pitemontese. UBI Banca este listata la Bursa din Milano cu o valoare de piata de 11,3 miliarde euro. Grupul are peste 1900 de sucursale in toata Italia si active totale in valoare de aproximativ 119 miliarde euro.