Grupul Aviva, cel mai mare asigurator britanic, a incheiat un acord pentru cumpararea Diviziei de asigurari de viata din Belgia a companiei Swiss Life, contra sumei de 135 milioane euro (196 milioane dolari), informeaza Bloomberg. In urma tranzactiei, Aviva va deveni a cincea companie de asigurari de viata ca marime din Belgia. Saptamana trecuta, Aviva a anuntat ca va prelua jumatate plus unu din actiunile UBI Assicurationi Vita SpA, o companie de asigurari de viata din Italia, pentru 65 milioane euro.

Grupul financiar olandez al Aviva, Delta Lloyd, va cumpara divizia belgiana de asigurari de viata a Swiss Life de la compania olandeza SNS Reaal NV, care in luna noiembrie a anului trecut a incheiat un acord de preluare a diviziilor de asigurari din Belgia si Olanda ale Swiss Life.

Cel mai mare asigurator din Elvetia, Swiss Life, si-a vandut anul trecut cele doua divizii contra sumei de 1,54 miliarde euro. Finalizarea tranzactiei anuntata luni este asteptata pentru trimestrul doi din acest an. Saptamana trecuta, Aviva a anuntat ca va prelua jumatate plus unu din actiunile UBI Assicurationi Vita SpA, o companie de asigurari de viata din Italia, detinuta in totaliate de catre UBI Banca, pentru 65 milioane euro.

Grupul britanic de asigurari Aviva are 59.000 angajati si 40 milioane de clienti in 27 de tari. Aviva este unul din liderii in servicii financiare din Europa si cel de-al cincilea grup de asigurari la nivel global dupa prime brute subscrise raportate la data de 31 decembrie 2006.