Primii cinci administratori de pensii private din Romania, ING, Allianz-Tiriac, Generali, Aviva si Interamerican, vor fi supusi unor controale din partea Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private pentru ca ar fi incheiat acte de adeziune si dupa expirarea datei permise de lege - 17 ianuarie.Jurnalistii de la Evenimentul Zilei au demonstrat, intr-un articol publicat luni, cum se puteau semna acte de aderare la cele cinci fonduri de pensii dupa data de 17 ianuarie.

Exista agenti de marketing care au incheiat acte de aderare la un fond de pensii privat dupa 17 ianuarie si au antedatat documentele. Unele acte au fost datate chiar pe 14 ianuarie, asa cum a dezvaluit Evenimentul Zilei in editia de luni.

„Daca va fi cazul, verificarile se vor extinde si la ceilalti administratori, brokeri de pensii si agenti de marketing de pe piata pensiilor administrate private. Rezultatele anchetei vor fi facute publice”, au declarat reprezentantii Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private, citati de Antena 3.

ING, Allianz-Tiriac, Generali, Aviva si Interamerican detineau peste 82% din piata pensiilor private la data de 1 ianuarie.