Groupama Asigurari, al saselea mare asigurator local in functie de venituri, a inregistrat anul trecut un profit IFRS (potrivit Standardelor Internationale de Raportare Financiara) de 46 milioane de lei, in crestere fata de un rezultat de aproximativ 36 milioane lei inregistrat in anul anterior, conform datelor anuntate marti de asigurator. Asiguratorul a crescut pe toate liniile de business, cu exceptia RCA, valoarea primelor brute subscrise atingand 924 milioane lei in 2017, in scadere fata de venituri de peste 932,3 milioane lei inregistrate in 2016. Numarul de clienti era de 1,1 milioane de persoane fizice si 76.000 de companii.

Rezultatele financiare Groupama in 2017Foto: Groupama

Asiguratorul sustine ca 2017 a fost un an in care rezultatele in termeni de satisfactie a clientilor au crescut, numarul de reclamatii ramanand cel mai mic din piata pentru al 5-lea an consecutiv.

Groupama in 2017

Groupama in 2017

Foto: Groupama

Valoarea primelor brute subscrise a ajuns la 924 milioane lei in 2017, contributia Asigurarilor Non-Viata fiind de 890 milioane lei, in conditiile in care au fost realizate cresteri pe toate componentele sale. Cresterea fata de anul precedent, excluzand RCA, a fost de 11% in timp ce rezultatul total a fost similar cu cel inregistrat in anul anterior, a anuntat marti asiguratorul.

Veniturile din RCA realizate in 2017 de Groupama Asigurari s-au situat la nivelul de 205 milioane de lei, in scadere cu 29% fata de anul anterior.

  • "Strategia noastra s-a dovedit a fi de succes, astfel ca Groupama Asigurari ramane un partener de incredere care ofera servicii de calitate inalta la un pret corect si care este alaturi de clienti in momentele neprevazute, atunci cand acestia au cea mai mare nevoie, asigurandu-le continuitatea planurilor personale si profesionale", a declarat Francois Coste, CEO Groupama Asigurari.

Groupama in 2018

Groupama in 2018

Foto: Hotnews

Anul trecut, asigurarile CASCO au ajuns la 394 milioane lei, pe fondul cresterii anuale de 10%, in timp ce primele brute subscrise pe segmentul Property (inclusiv Agro) au fost de 209 milioane lei, in crestere cu 8%. Asigurarile Sanatate si Accidente continua dinamica de doua cifre (38% crestere anuala), pana la 32 milioane lei, confirmand potentialul ridicat al acestei linii de business. Si linia Alte asigurari Non-viata noteaza performante ridicate, in special pentru asigurarile de Transport, CMR (transport de marfuri) si de Calatorii, crescand cu 12% in 2017 fata de 2016, pana la 43 milioane lei.

Primele brute subscrise pe linia Asigurari de Viata au fost in 2017 cu 8% mai mari decat in anul precedent, dezvoltarea acestei linii fiind una dintre prioritatile asumate ale companiei.

Pentru 2018, conducerea Groupama Asigurari si-a propus sa inregistreze o crestere cu 10% a veniturilor si un profit de 33 milioane de lei si sa se concentreze pe consolidarea pozitiei de asigurator de top, continuand strategia de diferentiere prin produse inovative, flexibilitate si servicii de calitate la un pret corect.