Grupul austriac Vienna Insurance Group (VIG) a raportat venituri in scadere cu 5% pana la 506,5 milioane de euro in 2017 pe piata din Romania, unde controleaza asiguratorii Omniasig, Asirom si BCR Asigurari de Viata, dar un profit in crestere cu 75,9% pana la 6,2 milioane de euro, potrivit rezultatelor financiare publicate joi de catre grup. Veniturile incasate pe piata locala au fost afectate de incasari cu 54.6 milioane euro mai mici (-23,5%) din vanzarea de RCA si reducerea cu 14,2% a vanzarilor pe segmentul property (bunuri si cladiri). Despre scaderea pe RCA din Romania, VIG sustine ca 'din cauza introducerii tarifelor de referinta a avut o atitudine mai precauta'.

Rezultatele VIG in Romania in 2017Foto: Vienna Insurance Group

Pe segmentul RCA, VIG a obtinut anul trecut venituri din primele brute subscrise in valoare de 177,3 milioane de euro, in scadere cu 23,6% fata de anul anterior.

Din vanzarea politelor CASCO, veniturile VIG pe piata locala au crescut cu 13,6% pana la 128,6 milioane euro, in timp ce vanzarile de asigurari property (bunuri si cladiri) au scazut cu 14,2% pana la 90,4 milioane euro.

Pe segmentul asigurarilor de viata, VIG precizeaza ca integrarea operatiunilor AXA LIfe, companie cumparata anul trecut, a avut un impact pozitiv asupra veniturilor.

Veniturile din produsele de asigurare de viata cu prime regulate au scazut cu 0,5% pana la 42,3 milioane euro, iar veniturile din produsele de asigurare de viata cu prima unica au crescut cu 64,6% pana la 61,8 milioane euro. Veniturile firmelor controlate de VIG in Romania din asigurarile de sanatate vandute in Romania s-au dublat anul trecut la 6,2 milioane euro.

VIG este al doilea mare asigurator care anunta scaderi din vanzarile RCA pe piata din Romania.Groupama Asigurari, al saselea mare asigurator local in functie de venituri, a anuntat in aceasta saptamana ca anul trecut a crescut pe toate liniile de business, cu exceptia RCA, valoarea primelor brute subscrise atingand 924 milioane lei in 2017, in scadere fata de venituri de peste 932,3 milioane lei inregistrate in 2016.

VIG detine in Romania companiile de asigurari Omniasig, activa pe segmentul asigurarilor generale, ASIROM, cu activitate compozita, si BCR Asigurari de Viata, cu afaceri pe segmentul life. De asemenea, VIG a preluat, prin BCR Asigurari de Viata, si compania locala AXA Life Insurance, parte a grupului francez AXA. Fuziunea a fost autorizata de catre ASF.