Print
YM
E-mail
Mai mare|Mai mic

Doi administratori de fonduri de pensii facultative, sanctionati de CSSPP

de Adrian Vasilache     HotNews.ro
Joi, 24 ianuarie 2008, 18:53 Economie | Asigurari

 documente
(24 Ian 2008) DOC, 46KB
(24 Ian 2008) DOC, 508KB
Consiliul Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a sanctionat cu avertisment in scris doi administratori de fonduri de pensii facultative, respectiv BCR Asigurari de Viata si ING Asigurari de Viata, pentru incalcarea unor prevederi ale legii pensiilor facultative, a anuntat joi institutia. ING Asigurari de Viata sustine ca problemele semnalate se datoreaza unor greseli facute de catre angajatorii participantilor.

BCR Asigurari de Viata a fost avertizata pentru nerespectarea limitei maxime de investire de 5%, investind in titluri de participare emise de organisme de plasament colectiv in valori mobiliare din Romania pentru fondul BCR PRUDENT.

ING Asigurari de Viata a primit avertizare pentru nerespectarea termenului de 2 zile lucratoare de convertire in unitati de fond a contributiilor la un fond de pensii facultative in perioadele 14 august-18 octombrie 2007 si 22 octombrie-26 octombrie 2007.

In replica, ING Asigurari de Viata a precizat joi ca actiunea de convertire a contributiilor participantilor in unitati de fond s-a facut in baza prospectelor fondurilor facultative ING Clasic si Optim autorizate de CSSPP. Compania a atentionat ca prospectele prevad inclusiv o conditie suplimentara pentru conversia contributiiilor, respectiv identificarea participantului pentru care se platesc.

Asiguratorul spune ca intarzierile avute in convertirea contributiilor au fost cauzate de greselile la plata facute de catre angajatorii participantilor (de exemplu, informatii incomplete despre participantii pentru care se face plata).

[P] Afla cum poti sa-ti imbunatatesti aerul din locuinta

Stiati ca umiditatea mare poate provoca probleme de respiratie si de adaptare la temperaturi mari?

290 vizualizari
ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Sâmbătă