Administratorii de pensii private: Ne pregătim să luăm în considerare orice căi de atac pentru a apăra banii celor 7 milioane de participanți la Pilonul II de pensii

de Adrian Vasilache     HotNews.ro
Vineri, 25 mai 2018, 11:14 Economie | Asigurari


Oficialii Coalitiei pentru Dezvoltarea Romaniei
Foto: Hotnews
​​"Ceea ce pot să îi asigur pe cei 7 milioane de participanți este faptul că nu vom rămâne nepăsători și nemișcati.", a declarat joi Radu Crăciun, președintele APAPR (asociația care reprezintă cei șapte administratori de pensii private), întrebat care sunt căile juridice prin care ar putea acționa în diversele scenarii ale Guvernului, precum cel al suspendării contribuțiilor. "Noi deja beneficiem de asistența juridică a unor profesioniști și ne pregătim să luăm în considerare orice căi de atac ne vor sta la dispoziție pentru a apăra banii celor care în momentul de față participă la Pilonul II.', a mai spus Radu Crăciun.

Radu Crăciun, șeful BCR Pensii și al APAPR, a subliniat joi în cadrul conferinței organizate de Coaliția pentru Dezvoltarea României (CDR) că în condițiile în care nu se știu planurile concrete ale Guvernului este prematur să se discute despre căile exacte de atac.

Între timp, a mai apărut un document oficial în care oficialii europeni spun, în urma unei misiuni de evaluare în România, în perioada 10-11 aprilie 2018, că 'Guvernul are în vedere o inversare a reformei sistemului de pensii din 2008, care a introdus Pilonul 2 de pensii.'

În Raportul Comisiei Europene transmis Consiliului European și publicat în urmă cu două zile, reprezentanții Comisiei Europeni spun că ”Guvernul are în vedere o inversare a reformei sistemului de pensii din 2008, care a introdus Pilonul 2 de pensii. Autorităţile au redus deja, ca parte a bugetului pentru anul 2018, ponderea contribuţiilor sociale transferate în cel de-al doilea pilon de pensii. Potrivit declaraţiilor publice, guvernul intenţionează să facă transferurile către Pilonul 2 opţionale şi să ia o decizie până la sfârşitul lunii iunie 2018, după consultarea cu părţile interesate”. Senatorul liberal Florin Cîțu este cel care a semnalat aceast lucru într-o postare pe contul său dfe Facebook.


Mai jos, captura foto care confirmă intențiile Guvernului PSD-ALDE:Aceste transferuri se ridică la aproximativ 7 miliarde RON anual (aproximativ 1,5 EUR miliard; 0,8% din PIB). O astfel de măsură ar reduce deficitul fiscal pe termen scurt. În orice caz, câştigul fiscal s-ar risipi pe termen lung, deoarece contribuţiile sociale deviate de la Pilonul 2 ar fi însoţite de o obligaţie de a plăti pensii pentru limită de vârstă în viitor. În plus, o astfel de inversare ar putea avea implicaţii negative asupra viabilităţii pensiilor şi pentru dezvoltarea pieţelor de capital. Transformarea celui de-al doilea pilon de pensii într-unul opţional ar lipsi România de posibilitatea invocării clauzei privind reforma sistemului de pensii”, se mai arată în documentul Comisiei.

 • UPDATE (vineri 14:02): Ministerul de Finanțe: Raportul DG ECFIN prezintă doar punctul de vedere al oficialilor europeni/ Afirmațiile sunt subiective

Raportul DG ECFIN, în urma misiunii de evaluare de la începutul lunii aprilie, prezintă doar punctul de vedere al oficialilor europeni asupra discuțiilor de pe agendă. În acest sens, afirmația ”Guvernul are în vedere o inversare a reformei sistemului de pensii din 2008, care a introdus Pilonul 2 de pensii”  este o apreciere subiectivă.  Oficialii români vor prezenta, în perioada următoare, rezultatul evaluării pilonului 2 de pensii administrate privat. Subliniem faptul că Guvernul nu suspendă și nu intenționează suspendarea Pilonului 2 de pensii, acest subiect nefiind discutat în cadrul întâlnirilor cu oficialii europeni”, se arată într-un comunicat transmis vineri de Ministerul Finanțelor.

 • CDR: Cei 7 milioane de participanți la Pilonul II ar pierde 777,6 milioane de euro dacă se suspendă contribuțiile timp de 6 luni

Cei peste 7 milioane de contributori ar pierde în total, prin redirijarea banilor timp de șase luni, 3,6 miliarde de lei (777,6 milioane de euro), se arată într-un document prezentat joi de Coaliția pentru Dezvoltarea României (CDR).Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

4460 vizualizari

 • +20 (24 voturi)    
  Contati pe noi ! (Vineri, 25 mai 2018, 11:24)

  si_mort_va_vad [utilizator]

  hashtag Rezist_!
  • -18 (28 voturi)    
   Pilonul 2 a fost o hotie (Vineri, 25 mai 2018, 12:41)

   Cozmin II [utilizator] i-a raspuns lui si_mort_va_vad

   Banii din Pilonul 2 nu sunt banii celor 7 milioane de participanti, ci banii pensionarilor de astazi.
   Modul cum a fost construit Pilonul 2 a fost o hotie.
   Toti banii din contributiile salariatilor de astazi trebuie sa mearga la pensionarii de astazi.
   Cei care vor o pensie suplimentara, trebuie sa plateasca o contributie suplimentara pentru acea pensie,.Nu este corect ca o parte din contributia care trebuie sa ajunga la pensionarii de astazi, sa primeasca o alta destinatie.;
   • +14 (20 voturi)    
    Esti pensionar P$D-ist, nu-i asa ? ... (Vineri, 25 mai 2018, 12:51)

    si_mort_va_vad [utilizator] i-a raspuns lui Cozmin II

    Zi SMM !
    • -21 (23 voturi)    
     Nu, dar nu pot fi pacalit (Vineri, 25 mai 2018, 13:01)

     Cozmin II [utilizator] i-a raspuns lui si_mort_va_vad

     Sistemul de pensii functioneaza in felul urmator :
     Salariatii de astazi platesc o contributie pentru pensie, care se depune intr-un fond.
     Din acel fond sunt platiti pensionarii de astazi.
     Nu este corect ca o parte din banii din fondul de pensii sa ajunga in alta parte.
     Ce-ar fi ca toti salariatii de astazi sa vrea sa depuna toti banii din contributia pentru pensie la Pilonul 2. Din ce bani ar mai fi platiti pensionarii de astazi.
     Cine are macar un dram de minte, va intelege ce am scris.
     • +9 (11 voturi)    
      Carevasazica ... sa ma bazez pe "Noua Generatie " (Vineri, 25 mai 2018, 13:36)

      si_mort_va_vad [utilizator] i-a raspuns lui Cozmin II

      P$D- CIUMA RO$IE , copiii celor plecati la munca in strainatate , crescuti de bunici P$D-isti , care ii cara dupa ei pe la pomeni electorale cu mici si bere , la Cacâna , la Varasti in Giurgiu , care le baga in cap ca daca nu pupa mortaciuni prin sticla plina deja de toate balele lor , ii bate Dumnezeu ...

      Sictir !
     • +11 (13 voturi)    
      ursul pacalit de vulpe (Vineri, 25 mai 2018, 13:37)

      gwolf [utilizator] i-a raspuns lui Cozmin II

      doar cei care au DOAR un dram de minte pot intelege ce ai scris.
      DOAR un socialist cu liceul facut pe islaz cu oile poate spune asemenea ineptii despre contributiile si mecanismul fondurilor de pensii.
      Faci confuzii grave intre portofoliu si cash-flow guvernamental. Esti in mare, mare ceata tinere!
      Daca era cum crezi tu, atunci trebuia sa faci scandal cand s-a trecut structurarea pe piloane de pensie, nu sa te trezesti academician acum, cand toata lumea spune altceva.
     • +12 (14 voturi)    
      Ba este foarte corect (Vineri, 25 mai 2018, 13:41)

      Vinceroy [utilizator] i-a raspuns lui Cozmin II

      Este corect ca fiecare sa aiba contul propriu. Eu daca am invatat si am muncit si am crescut mereu si sunt platit bine pentru munca pe care o fac de ce sa nu beneficiez proportional cu munca si rezultatele mele la pensie? Sau te pomenesti ca ne dorim sistemul prin care toti politrucii si "generalii" cu nume doar sa primeasca galeti de bani si pensionare la 40+ ani, iar cei care sunt obligati sa lucreze pana la 65 de ani sa primeasca acolo de o paine, desi au muncit de au rupt?
      • +8 (8 voturi)    
       Exact. (Vineri, 25 mai 2018, 14:05)

       ouyang [utilizator] i-a raspuns lui Vinceroy

       De asta trebuie desființate urgent toate pesiile și privilegiile. Culmea au și salarii uriașe. Iar de lucrat nu lucrează nimic. Le vedem ‘realizările’ zilnic. Atacuri la jutiție și furtul banului public. Nu construiesc nimic, nu rămâne nimic după termitele psd
     • +11 (11 voturi)    
      Cine are un dram de minte intelege (Vineri, 25 mai 2018, 13:46)

      LLLL [utilizator] i-a raspuns lui Cozmin II

      ca la pilonul I toti politicienii au votat legi pentru pensii speciale de care vor beneficia direct, furand astfel din banii platiti de mine si de altii ca mine. La pilonul 2 acesti politicieni nu mai pot dispune de banii mei si atunci s-au gandit sa schimbe legea ca sa ma saraceasca pe mine in beneficiul celor care beneficiaza de legea pensiilor speciale.
     • +5 (7 voturi)    
      Nu pricepi, așa-i? (Vineri, 25 mai 2018, 14:45)

      Encounter [utilizator] i-a raspuns lui Cozmin II

      30 my ass!
      Banii opriți acum pentru contribuții la pensie sunt distribuiți în 2 direcții: P1 (pensionarii de acum), P2 pensionarii viitori.
      Guvernul spune că nu are nici o problemă cu banii de pensii, așa că această distribuire a fondurilor și spre P2 nu crează probleme, nu?
      În acest caz, să își vadă de hoțiile lor mai departe și să lase P2 în pace. P2 va ajuta de fapt viața viitorilor pensionari prin asigurarea unei sume în plus față de pensia de la stat. Ori repet, statul spune cu fiecare ocazie că transferul contribuțiilor către P2 nu îi crează probleme la plata pensiilor, deci P2 aduce doar beneficii.
      • -1 (3 voturi)    
       hmm (Vineri, 25 mai 2018, 18:14)

       Nevermind [utilizator] i-a raspuns lui Encounter

       Tu nu prea ai habar cum functioneaza Pilonul 2 de "pensii", nu?

       Nu e cu nimic diferit de un fond de acumulare. Vei avea strict suma depusa+randament-comisioane. Daca suma este de 12000, o sa-ti ajunga sa papi fix 1 an 1000/luna. Dupa aia o sa atarni la pensia de stat.
       • +1 (1 vot)    
        Cu o diferență, totuși (Sâmbătă, 26 mai 2018, 14:31)

        Encounter [utilizator] i-a raspuns lui Nevermind

        Măcar pensia din P2 o voi avea, pe cea de la stat nu prea știu... Dacă tendințele demografice se mențin pa pensie; nu va prea avea cine să plătească taxele din care să iau eu pensie...
        Măcar la P2 se chiar acumulează. Mult sau puțin...
        • 0 (0 voturi)    
         gresit (Sâmbătă, 26 mai 2018, 16:02)

         Nevermind [utilizator] i-a raspuns lui Encounter

         Vei avea o suma oarecare, FINITA. Ti-ai facut vreun calcul cam cat iti vor ajunge banii din "pensia" P2, in functie de cat iti vei da lunar? Ce-ti alegi: 50 lei pe luna pana la o varsta de dat coltu' decenta (estimata) sau 1000lei pe luna si streangul de gat dupa 1 an? Nu este pensie nici din avion si in toate articolele de bine se mentine voit aberatia asta.

         Pensia de stat e, in mod ciudat, destul de safe. Chiar si in ceea ce priveste cresterea. Nu-si permit sa nu dea, nu-si permit sa nu mareasca intr-un fel sau altul, cel putin cu inflatia. Indiferent de culoarea politica, pentru ca sunt votanti :D. O sa dau c/p din ce discutam cu un tip pe alt articol:

         "Problema majora la P1 este partea cu pensiile specialior, incepand cu aia de la CURtea constitutionala, de s-au exceptat primii. A mai intrat in folclor si aia cu pensia mea mare si speciala este un drept castigat. Marsh! Reforma initiala a lui base/boc a fost f ok: contributivitate. Au dat-o la schimb pe niste hotarari ale CURtii, ca aveau nevoie sa mai stea un pic la putere ca sa scoata tara din criza si s-o bage-n udrea."

         https://economie.hotnews.ro/stiri-pensii_private-22469535-document-coali-iei-pentru-dezvoltarea-romniei-pensiile-private-6-ntreb-5-spunsuri-singur-voce-39-nu-sparge-culi-copiilor-39.htm
     • +6 (6 voturi)    
      Chiar, din ce se platesc azi? (Vineri, 25 mai 2018, 15:22)

      Ochii_pe_voi [utilizator] i-a raspuns lui Cozmin II

      Din imprumuturi? Aproape 4 milioane au plecat scârbiti din România scuipând in urma lor. Cu asistatii socali si putorile bugetare nu prea iese la socoteala... asa ca ne imprumutam? Cine va plati oare imprumuturile. Ca sa te citez „cine are macar un dram de minte, va intelege”
     • +2 (2 voturi)    
      a fost sistemul de pana acum, (Vineri, 25 mai 2018, 16:22)

      opinius [utilizator] i-a raspuns lui Cozmin II

      Dar care nu mai poate continua fara sa colapseze.

      Nu o sa te jicnesc ca ceilati, pentru ca ce spui tu are o anumita justificare. Ar fi normal ca salariatii de acum sa plateasca pt pensionarii de acum. Dar lucrul acesta nu mai este fezabil de cel putin 20 de ani (de cand bugetul de pensii este pe deficit, care se accentueaza de la an la an si nu numai din cauza pensiilor speciale).
      De aceea a fost imaginat Pilonul 2 - ca o varianta intermediara (si temporara) intre Pilonul 1 si Pilonul 3.
      Ar fi fost injust sa se treaca peste noapte la Pilonul 3 - care ar fi insemnat ca salariatii de acum platesc doar pentru ei, si pentru pensionarii de azi nu mai plateste nimeni.
      Pilonul 2 era menit sa reprezinte un compromis: ceva de genul, salariatii de acum platesc in cea mai mare parte pentru pensionarii de acum, dar pun ceva deoparte si pentru ei. In timp, urmau sa puna din ce in ce mai mult deoparte pentru ei, pana se ajungea la Pilomul 3.

      Pe fond, cred ca esti si tu de acord ca Pilonul 3 e cel mai echitabil. Doar ca nu se poate ajunge dintr-o data la el.
      Eu cred ca spre asta ar trebui sa se tinda mai ales in contextul estimarilor demografice.

      Nu ar fi echitabil ca sistemul de care vorbesti sa fie mentinut pe viitor pentru ca salariatii de acum stiu SIGUR ca pentru ei nu va mai plati mai nimeni, asadar nu poti lua nici speranta salariatiilor actuali.
    • +1 (1 vot)    
     ai pensie speciala (Vineri, 25 mai 2018, 16:44)

     yellowdog [utilizator] i-a raspuns lui si_mort_va_vad

     si nu mai au hotii de unde sa dea, e singura explicatie pt logica ta
   • +11 (11 voturi)    
    Nesatuli si tupeisti! (Vineri, 25 mai 2018, 12:57)

    vio7 [utilizator] i-a raspuns lui Cozmin II

    Sa inteleg ca nu ai copii,nepoti,furnici...ceva...orice?!Esti singur cuc de ceas si frustrat ca au posibilitatea viitorii pensionari sa traiasca si ei,cat de cat decent din munca lor...care nu e a ta ,bai expiratulee!Jos labele de pe banii nostri!Tu matusalemule sa-i ceri lui Leana si lu'Nicu cand te vei intalni cu ei la cazan.Sa speram ca se ocupa scaraoschi:))
   • -2 (10 voturi)    
    cam asa e, dar.... (Vineri, 25 mai 2018, 13:05)

    young_e [utilizator] i-a raspuns lui Cozmin II

    sistemul asta pay-as-you-go e nenorocit rau. statul decide ce pensii plateste, la un moment dat. punct [evident, pe undeva proportional cu ce ai contribuit - in bani sau alte contributii]. daca statul a hotarat sa taie pensiile in acest moment [pentru ca matematic asta a facut] , e decizia lui suverana si puteti vota alt partid cat de cat luminat [ma tem insa ca e f greu de gasit asa ceva pe aici]. si ma mai tem ca in viitor va fi nevoit acest stat sa le taie si mai adanc. si nu, nu sunt pensionar PSD -- sunt contributor la sistem de pensii, care-si doreste ca Dragnea si toti pungasii analfabeti care fura pe rupte sa ajunga la puscarie, care insa isi pune banii de o parte fara sperante de la stat.
    • +1 (3 voturi)    
     Cine te crede? (Vineri, 25 mai 2018, 14:06)

     ouyang [utilizator] i-a raspuns lui young_e

     Lol
     • -4 (4 voturi)    
      cine are... (Vineri, 25 mai 2018, 19:38)

      young_e [utilizator] i-a raspuns lui ouyang

      ...un dram de minte in cap.
      • +1 (1 vot)    
       copypaste cu alti postaci de pe-aici. (Sâmbătă, 26 mai 2018, 8:10)

       ouyang [utilizator] i-a raspuns lui young_e

       asta a venit de la daddy pe whatsapp? "dramul de minte"? nu băi țâcă nu e decizia suverană a lu pește prăjit. că doar nu era în programu votat de 3 milioane de "dram de minte" cum vor jefui ei pilonul de pensii a 7 milioane de români. culmea si-au dat pensii de 7 miliarde anual. nu inteleg ce discutam. de ce sa-mi ia mie hotii din bani cand ar putea sa taie bine mersi pensiile speciale daca e vreo problema de cashflow? is speciale deci in plus. pai incepeti sa taiati de la cap. nu tot de jos. taiati de la cele mai mari salarii. furati de la pensionarii de lux ca dorneanu. nu, ei vor sa fure toata tara bai "dram de minte", nu sa rezolve si in niciun caz sa "imbunatateasca". HOȚII nu sunt suverani. sa incerce si vor vedea.
   • +4 (4 voturi)    
    Cred că așa-ți dorești. (Vineri, 25 mai 2018, 14:39)

    Encounter [utilizator] i-a raspuns lui Cozmin II

    Însă atâta vreme cât banii sunt scăzuți din venitul meu, e absolut normal să am ceva de spus.
    Poate că ție ți s-o poărea logic să plătești și să nu beneficiezi de ce ai plătit, însă un om sănătos la cap ar cere ceva la schimb. Plătesc contribuții, vreau o siguranță a pensiei. Modul în care guvernul acționează acum prezintă un risc major. Cheltuie mult mai mult decât se produce, populația îmbătrânește deci tot mai puțini vor contribui la pensie pe vremea când eu voi fi pensionar, așa că vreau totuși o asigurare că voi primi pensie dacă tot mi se opresc bani de pensie!
   • 0 (0 voturi)    
    Deci cu alte cuvinte (Vineri, 25 mai 2018, 16:37)

    antrax [utilizator] i-a raspuns lui Cozmin II

    Eu cotizez scriptic niste bani. Pt ca de fapt ii fac cadou statului, pt a plati pensiile de azi. Si cand voi iesi la pensie, voi vedea ca mai zice statul.

    P1: Asta a fost alegerea statului cand a creat acest sistem de pensii, sa verse raspunderea pe generatia urmatoare. Si in 28 de ani de democratie, statul roman nu a fost in stare sa schimbe acest sistem inceput acum X zeci de ani. Asta se cheama prostie. Acest minunat sistem socialist functiona atata timp cat <nr salariati>/<nr pensionari> da o valoare mare. Si este ajutat si de pensile calculate pe baza contributiei la sistem (la noi se pare ca pensile speciale apar ca ciupercile, si avem pensionari la 40+ anisori).
    Sunt state care deja studiaza impactul si solutii, cand valoarea a scazut pe la 2 (2 salariati care cotizeaza pt 1 pensionar). La noi daca nu ma insel ne aflam de mult la < 1!!! Suntem in deficit de mai bine de 10 ani, si totusi se maresc pensii, se creaza pensii special, etc. Ce iti zice asa? Mda, capital electoral populist, pe spinarea urm. generatii.

    P2 a fost creat ca o solutie de tranzitie. Pt generatia mai tanara, cu o contributie partiala la P1 si alta la P2. In ideea ca aia privati vor fi in stare sa faca pui la banii primiti.
    In 2008 au inceput sa contribuie la P2 aia de sub 35 ani, si optional aia intre 35-45. Adica, toti cei peste 45 au cotizat in continuare la P1 de atucni. Avand in vedere c-au trecut doar 10 ani, aia care aveau 36 acum au 46, deci mai cotizeaza la P1 vreo 20 de ani daca nu au optat si pt P2. Asa ca P1 va fi hranit in continuare macar 20 de ani. Si avand in vedere c-au scazut contributia la P2, primesc chiar mai multi bani decat at trebui!

    Ah da, si ia incearca tu sa scoti banii deja cotizati in P1, ca poate ai emigrat in alta parte si ai vrea sa ii muti la alt sistem. Se poate? Ciuciu...ca cica nu e contributie individuala. Pai stai, ca doar ai undeva exact ce sume s-au cotizat pt mine! La P2 imi zic exact ce suma am acumulat...
 • +10 (12 voturi)    
  Unde atacati? (Vineri, 25 mai 2018, 11:27)

  Ochii_pe_voi [utilizator]

  Chiar nu stiti ca JUSTITA un România e cel dintâi apărător al hotilor din CIUMA ROSIE? OK, veti ajunge la tribunalul european, dar atunci s-ar putea ca mafia psd+ale+udmr sa isi fi atins deja scopul - scoaterea României din UE,
 • +17 (17 voturi)    
  Comment sters de user (Vineri, 25 mai 2018, 11:36)

  polonyca [anonim]

 • -18 (20 voturi)    
  Ce cai de atac cand banii aia nu sunt ai tai? (Vineri, 25 mai 2018, 12:04)

  Fides [utilizator]

  Craciun si Co. stiu ca acei bani nu sunt ai lor, ci doar i-au primit spre administrare? Administratorii dau dovada maxima de prostie. Sa-i spuna cineva ca este furt daca nu returneaza banii celui care i-a dat spre administrare.
  Au luptat si fondurile din Ungaria de au castigat batalia.
  • -2 (6 voturi)    
   bre, nu te pune cu (Vineri, 25 mai 2018, 12:36)

   ..13 [utilizator] i-a raspuns lui Fides

   Fondurile de pensii private.

   Chiar nu poti s-a iti imaginezi care este forta lor???
   Asteapta si o sa vezi asta daca dansii de la gubernare o sa persevereze.

   Problema este ca fiecare gubernare P$D mereu a incercat sa nationalizeze pilonul II.
  • +12 (12 voturi)    
   Bineînțeles că sunt ai mei. (Vineri, 25 mai 2018, 12:51)

   ouyang [utilizator] i-a raspuns lui Fides

   Așa s-a făcut acest pilon. Altfel nu se făcea. Nu poți să o dai la întors doar să-și mai tragă niște jnapani pensii speciale de pe ei.
   • -7 (7 voturi)    
    Ai tai sunt banii? Tu fiind cine? Administrator? (Vineri, 25 mai 2018, 14:17)

    Fides [utilizator] i-a raspuns lui ouyang

    Vrei sa spui ca tu, in calitate de aministrator Pilon II, ai bani ai tai, fie ei obtinuti si urma acelui comision? Da, atunci banii aia sunt ai tai.
    Insa, contributia virata de stat - grosul banilor - nu sunt ai tai, ci ai statului, tu doar ii administrezi, in calitate de administrator. Daca maine statul spune stop joc - tu, ca si administartor trebuie sa returnezi acei bani. Altfel, esti acuzat de furt (modo grosso)
    A, desigur daca tu esti doar o persoana fizica, care contribuie la Pilonul III - nu Pilon II (cred ca aici le incurci), din buzunar propriu - atunci da aia sunt banii tai. Poti sa-i ridici oricand, desigur dupa ce platesti comisioanele aferent catre administratorul fondului.
    • +6 (6 voturi)    
     Băi problema e că sunt hoți. (Vineri, 25 mai 2018, 15:10)

     ouyang [utilizator] i-a raspuns lui Fides

     Pricepi sau tot o ocolești cu ce-ți dă pe whatsapp Daddy? Poți face pe prostul cât vrei, cei cinstiți ce muncesc și contribuie la p2 își vor proteja banii indiferent ce prostii vei copypaste-ui aici.
     • -6 (6 voturi)    
      Ce Daddy? Administratorii bat campii (Vineri, 25 mai 2018, 15:34)

      Fides [utilizator] i-a raspuns lui ouyang

      Ce bani ai tu la pilonul II pe care vrei sa-i protejezi? Statul a decis ca fondurile sa administreze contributiile - acum decide sa-i ia inapoi - si totul va fi legal, degeaba bat campii administratorii cu caile de atac.
      Intelege ca tu nu poti pune mana pe banii de la Pilonul II decat daca iesi la pensie pt. limita de varsta, invaliditate sau deces.
      Atentie cum cataloghezi oamenii.
      • +2 (2 voturi)    
       daca banii nu sunt ai mei (Vineri, 25 mai 2018, 16:23)

       nellino [utilizator] i-a raspuns lui Fides

       de ce sunt intr-un cont pe numele meu? statul isi tine banii intr-un cont pe numele meu pentru ca sunt ai lui?!....
       • -4 (4 voturi)    
        Pt. protectia ta (Vineri, 25 mai 2018, 18:18)

        Fides [utilizator] i-a raspuns lui nellino

        Cine stie poate o iei pe ulei - glumesc desigur. Cred ca stii de ce, doar doresti sa pozezi in Gica contra.
      • +2 (2 voturi)    
       Atenție... sau ce? (Vineri, 25 mai 2018, 16:59)

       Encounter [utilizator] i-a raspuns lui Fides

       Ce vor ei să facă tot naționalizare se numește. ȘI sincer, faptul că o tot dau pe după cireș ”nu facem, ba facem dar mai târziu, ba facem dar nu chiar așa, facem dar numai puțin” îți dă deja de știre că ei sunt conștienți că nu fac un lucru tocmai curat.
       Nu știu care e regimul juridic al acelor bani, e posibil să ai dreptate, dar eu spun așa: banii aceia aveau ca scop compensarea unor plăți pe care statul nu va mai reuși să le facă. Peste 20 de ani în tară vor mai fi doar bătrâni (sau mă rog, vor fi 2 pensionari la un angajat) sau cel puțin așa spun proiecțiile demografice. Și atunci cine va mai plăti taxele din care ar trebui plătite pensiile de la acea vreme? P1 de peste 20 ani nu va mai avea de unde colecta atâția amar de bani. Ți se pare corect să îi rupă cu taxele pe cei ce vor avea ghinionul să mai fie angajați atunci ca să aibă de unde plăti acele pensii? Dacă da, ești p$d-ist fără drept de scăpare și trăiești după motto-ul: lasă-i dracu` să muncească dacă-s proști.
    • +5 (5 voturi)    
     Cum sa fie ai statului? (Vineri, 25 mai 2018, 16:35)

     opinius [utilizator] i-a raspuns lui Fides

     Statul doar i-a colectat si I-a transferat administratorului ales de cetatean.

     Este adevart ca sunt fonduri publice administrate privat, dar cetateanul decide la ce administrator ramane, cetateanul primeste informari despre contul lui, deci, in final sunt banii cetateanului.
     • -4 (4 voturi)    
      Transferul de la un fond la altul este legal (Vineri, 25 mai 2018, 18:26)

      Fides [utilizator] i-a raspuns lui opinius

      Banii nu ajung la tine decat in cele trei situatii descrise anterior de mine: pensie pt. limita de varsta, invaliditate sau deces.
      Partea tinuta sub pres de administratori este ca daca nu ai contribuit indestul (adica cei cu salarul minim pe economie, un nr. semnificativ) s-ar putea sa primesca doar suma stransa in cont - deci cateva mii de lei, ce vor fi supusi devalorizarii.
      P.S.
      Fa un exercitiu inainte de final, cere fondului sa-ti vireze acei in bani in cont. Vei vedea ca nu sunt ai tai, decat daca ajungi in una din situatiile descrise de mine anterior.
 • +20 (20 voturi)    
  Alo, Parchetul?!? (Vineri, 25 mai 2018, 12:06)

  Cocut [utilizator]

  Dl. Dragnea ne-a atras atentia ca raspandirea cu bunastiinta de informatii eronate care pot afecta economia nationala se pedepseste cu inchisoare de la1 la 5 ani.
  Acum Guvernul raspamdeste informatii eronate despre Pilonul II. Ba se suspenda, dar nu se suspenda. Pilonul II e de importanta capitala pentru economia nationala.

  Cand se demareaza o ancheta penala?
 • -15 (19 voturi)    
  demersul ar castiga in credibilitate... (Vineri, 25 mai 2018, 12:07)

  demaGOGU [utilizator]

  ...daca ar recunoaste ca sunt pregatiti de orice ca sa isi apere comisioanele resultate din administrarea privata a contributiilor sociale la pensii.
  • +9 (11 voturi)    
   Dar mafia pesede ce credibilitate are? (Vineri, 25 mai 2018, 12:56)

   ouyang [utilizator] i-a raspuns lui demaGOGU

   Zero autostrazi, scuzati 15 km :))). Porcii însă fură insule, doar teldrum fură 500 de milioane de euro fără să rămână nimic după. Plus toata mafia pesed9stă se lăfăie acum pe salarii cum nu visează niciun ‘ales’ european. Dar sar postacii să-i apere pe cei mai corupți și incompetenți dintre toți cei care au condus românia. Nu ți-e un pic rușine măi postac tembel? Nu merci. Nu vreau să mai ajungă niciun leu din banii mei la acești hoți. În pilonul 2 banii mei stau bine merci și ce să vezi se înmulțesc. Cu tot cu comisioane suma crește băi țâcă. Tot ce pui in 1 se evaporă instant, nici nu ajung. De unde și deficitul. Un cuvânt greu de înțeles se pare. Adică e pe minus, pricepi băi?
   • -3 (3 voturi)    
    stimate ouyang (Vineri, 25 mai 2018, 19:42)

    young_e [utilizator] i-a raspuns lui ouyang

    faptul ca pesedeul e o grupare criminala organizata nu-i face automat pe ceilalti niste imgeri, asta crede cine se uita numai [sau "decat", pentru a ma face inteles] la filme cu pac-pac.
 • +14 (14 voturi)    
  Miliardele de euro din pilonul 2 (Vineri, 25 mai 2018, 12:32)

  ciuma.rosie [utilizator]

  se vor duce de la 1 iulie pe pensii si salarii ( vezi declaratie Orlando - marire pensi cu 10% de la 1 iulie )
  Asta vor sa auda asistatii si pensionarii la haznaua 3 a securistului infractor Voiculescu .
 • -8 (14 voturi)    
  Lupta pentru comisionul lor de administrare... (Vineri, 25 mai 2018, 13:10)

  adrianhn [utilizator]

  Da Iohannisti inca cred ca administratorii de pensii nu pot sa doarma seara de grija clientilor lor... in timp ce ei doar cumpara titluri de stat in 80% din cazuri... mari manageri sunt ei ...

  Asta putea sa faca si un copil de 10 ani fara sa ii platesti comision.
  • +5 (7 voturi)    
   Nu aveti cunostiinte (Vineri, 25 mai 2018, 13:44)

   Vinceroy [utilizator] i-a raspuns lui adrianhn

   Spre deosebire de gaura neagra de la Pilonul 1, la Pilonul 2 stii exact care sunt comisioanele, unde sunt investiti banii, care e strategia etc.
   Referitor la investitiile in titluri de stat - este normal sa fie asa, pentru ca acestea sunt cele mai solide d.p.d.v. risc si garanteaza faptul ca nu vor putea "juca la risc" cu fondurile de pensii (vezi ce se intampla in state de exemplu). Tocmai din acest motiv, legislatia si normele ASF ii obliga pe administratorii Pilonului 2 sa investeasca un procent foarte mare in titluri de stat si alte instrumente echivalente.
  • +5 (5 voturi)    
   Se vede ca esti flamand...halesti litere! (Vineri, 25 mai 2018, 13:45)

   vio7 [utilizator] i-a raspuns lui adrianhn

   Conteaza,bai psd,ca mi se justifica fiecare leu administrat de ei pe cand hamsteru' si ai lui toaca banii pe asistati sociali care stau la crasma si se bucura la 3 mici si un tap.Asa ca coicu' mic si joc de glezne.
  • +3 (5 voturi)    
   Ce tare ești (Vineri, 25 mai 2018, 14:56)

   Encounter [utilizator] i-a raspuns lui adrianhn

   Ce te doare frate de a cui grijă nu dorm ăia? Interesul lor coincide cu al meu, ei vor mai mulți clienți ca să aibă mai multe comisioane, iar asta înseamnă că trebuie să crească performanța (dacă nu înțelegi termenul spune-mi, îți pot desena) iar asta înseamnă că eu voi avea mai mulți bani la pensie. Așa că mi se rupe de comisionul lor atâta vreme cât au un randament mai mare decât al statului.
   Iar termenul ”randament al statului” e contradicție în termeni.
 • -10 (12 voturi)    
  rentieri de lux... (Vineri, 25 mai 2018, 13:53)

  demaGOGU [utilizator]

  ...tinuti in viata de contributiile sociale privatizate(sic) ale milioanelor de obiditi pe salar minim.

  vor trebui sa invete sa munceasca.
  • +7 (7 voturi)    
   hehe (Vineri, 25 mai 2018, 14:24)

   transpenibilus [utilizator] i-a raspuns lui demaGOGU

   Era sa plang cand am auzit un rus vorbind de "milioanele de obiditi", hehe.

   Dar a venit dinspre gogu un damf de votca si mi-am amintit ca ultima data cand v-ati dat in stamba, in 1917, ati nenorocit un sfert din Terra. Mars ma, mama obiditilor din GULAG!
  • +8 (8 voturi)    
   Hahaha (Vineri, 25 mai 2018, 14:35)

   Encounter [utilizator] i-a raspuns lui demaGOGU

   Comisionale percepute sunt cele permise de statul român, deci de p$d. Ei au înființat pilonul2 într-un rar moment de luciditate. Măcar la P2 comisioanele sunt cunoscute, pe când pilonul 1 e o gaură neagră.
   Administratorii muncesc, asta e sigur. Dacă plata e disproporțională asta e altceva, dar cu siguranță TU NU ești în măsură să apreciezi valoarea MUNCII altuia!
  • +2 (2 voturi)    
   Vor trebui sa invete sa munceasca? (Vineri, 25 mai 2018, 15:41)

   Alius [utilizator] i-a raspuns lui demaGOGU

   Pai hotii tai din parlament ce sunt? Sau vrei ca toata lumea sa munceasca pe gratis si sa va dea voua, hotilor, banii, sa aveti vile si enspe mii de hectare de pamant?

   Asta si fac: muncesc la o companie autorizata de hotii tai: "Până la pensionare banii strânşi în contul fondului de pensii ales vor fi investiţi, prudenţial, de către o companie specializată, autorizată de către CSSPP."

   Ia sa vedem si ce este Pilonul 2:

   "• REFORMA pensiilor înseamnă extinderea bazelor sistemului de pensii prin adăugarea a încă două surse de pensie (Pilonul II şi Pilonul III), suplimentar la pensia publică de Stat (Pilonul I).
   • PILONUL II este denumirea dată sistemului de pensii administrate privat, cu contribuţii definite, obligatorii pentru persoanele de până în 35 ani şi opţionale pentru persoanele cu vârsta cuprinsă între 35 şi 45 de ani
   • PILONUL III este denumirea dată sistemului de pensii facultative, administrate de companii private, sistem bazat pe conturi individuale şi aderare facultativă."

   Deci sunt destule persoane care cotizeaza voluntar. Ai vrea sa le fie administrati banii pe gratis, nu? Dupa capul tau, cei care fac investitii nu muncesc. Doar voi, hotii, munciti. Da, e greu sa furi ...
 • -5 (5 voturi)    
  fair enough, acelasi stat a realizat... (Vineri, 25 mai 2018, 15:59)

  demaGOGU [utilizator]

  ...ca baietii presteaza prea scump ptr ce ofera - 1.5 mld Ron in comisioane- si doreste sa renunte la serviciul de administrare privata!


  vei fi de acord ca in capitalmul adevarat (nu cel sugativa la stat, romanesc) decizia apartine intotdeauna proprietarului.
  • +3 (3 voturi)    
   PĂi atunci (Vineri, 25 mai 2018, 17:02)

   Encounter [utilizator] i-a raspuns lui demaGOGU

   Să reducă comisioanele, la un procent rezonabil. Sau să demonstreze ca statul e un administrator competent și corect, care obține un randament mai bun decât administratorii privați.
   Ceea ce e de domeniul ridicolului. Cu duamna veorica prim ministru și cu vâlcov consultant principal... nu le-aș da în administrare nici o găleată de balegă.
 • 0 (0 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Vineri, 25 mai 2018, 16:48)

  [anonim]

 • -2 (2 voturi)    
  oare? (Vineri, 25 mai 2018, 17:16)

  Florin Oprea [utilizator]

  7 milioane? De unde cind in tara ne vaitam ca abia avem vreo 5 milioane de salariati (si nu toti au avut dreptul sa cotizeze la pilonul 2)? Stie cineva raspunsul sau ...


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by