Allianz-Țiriac Asigurări a anunțat marți semnarea acordului de preluare a portofoliului de asigurări de bunuri persoane fizice bancassurance Astra, cesionate în favoarea Raiffeisen Bank şi Piraeus Bank, acoperite până în prezent de compania Astra, societate aflată în procedura de faliment. Protocolul de transfer a fost semnat săptămâna trecută de către Astra, prin lichidatorul judiciar KPMG Restructuring SPRL, iar finalizarea achiziției este supusă aprobărilor legale din partea autorităților competente.

Virgil Soncutean, CEO Allianz-Tiriac AsigurariFoto: Allianz-Tiriac Asigurari
  • „Suntem bucuroşi că Allianz -Ţiriac va prelua protecţia imobilelor a peste 4.000 de clienţi cu poliţe cesionate în favoarea bancilor Raiffeisen Bank şi Piraeus Bank. Ne-am asigurat că, din perspectiva clientului, procesul de transfer va fi extrem de simplu, condiţiile de asigurare şi acoperirile rămânând aceleaşi. Dorim să ne dezvoltăm şi în zona de bancassurance şi să devenim un partener de încredere pentru persoanele fizice care optează pentru produse bancare şi doresc să asocieze acestui demers un plus de siguranţă financiară pentru ei şi cei dragi.”, a declarat Virgil Şoncutean, CEO Allianz-Ţiriac Asigurări.

Asigurătorul mai precizează că pentru comunicarea detaliilor privind transferul portofoliului către Allianz-Ţiriac şi preluarea protecţiei bunurilor cesionate, clienţii vor primi scrisori de informare din partea Allianz-Ţiriac.