Darius Vâlcov acuză, ASF investighează: Investițiile fondurilor de pensii private pilon II în acțiunile Digi Communications / DIGI: Am devenit ținta unei adevărate campanii de defăimare

de Adrian Vasilache     HotNews.ro
Marţi, 21 august 2018, 15:50 Economie | Asigurari


Darius Valcov pe Facebook
Foto: Captura Facebook
Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a anunțat marți că a demarat o investigație pentru a verifica unele informații apărute în spațiul public privind investițiile fondurilor de pensii administrate privat (Pilon II) în acțiunile DIGI Communications. Anunțul vine după mai multe ieșiri publice ale lui Darius Vâlcov, consilierul premierului Viorica Dăncilă, în care a criticat scăderea prețurilor acțiunilor DIGI și a cerut socoteală ASF-ului dacă fondurile de pensii aveau voie să cumpere acțiunile unei companii urmărite penal. Amintim că Darius Vâlcov a fost condamnat, în primă instanță, în luna februarie din acest an, la opt ani de închisoare cu executare pentru trafic de influență.
 • Reacția DIGI/RCS&RDS: Politicianul aruncă o serie de afirmații care induc în eroare și care trădează fie o totală necunoaștere a domeniului pieței de capital, fie o strategie de manipulare a informațiilor pentru a crea confuzie și neîncredere într-un sector investițional. Este cel puțin nepotrivit ca un politician care se asociază cu Guvernul României să atace una dintre cele mai mari companii locale, aflate în topul firmelor antreprenoriale românești.

Cum anunță ASF că a demarat o investigație ca urmare a unor informații apărute în spațiul public, fără să menționeze numele lui Darius Vâlcov, cel care a lansat aceste informații:


 • "Ca urmare a apariției în spațiul public a unor informații privind investițiile fondurilor de pensii administrate privat (Pilon II) în acțiunile unei companii listate la Bursa de Valori București, Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) transmite următoarele precizări:
 • Având în vedere principiul liberei circulații a capitalului la nivel european, orice emitent dintr-un stat membru al Uniunii Europene (UE) se poate lista în alt stat membru UE, prin procedura de pașaportare (passporting). În astfel de situații, prospectul de emisiune trebuie aprobat de către autoritatea de supraveghere din statul de origine.
 • În cazul listării la Bursa de Valori București a companiei Digi Communications N.V., prospectul de emisiune a fost aprobat de autoritatea din Olanda, Autoritatea de Supraveghere Financiară fiind doar notificată cu privire la acest demers. Prospectul, făcut public în vederea listării, pune la dispoziția investitorilor toate informațiile relevante despre situația companiei și menționează inclusiv riscurile asociate, precum: riscuri referitoare la activitatea și industria în cadrul căreia societatea își desfășoară activitatea, riscuri legate de aspecte legale, de reglementare și de litigii, riscuri legate de investițiile în țările în care societatea își desfășoară activitatea, riscuri legate de poziția financiară și riscuri legate de ofertă și de acțiuni. 
 • Autoritatea de Supraveghere Financiară a demarat o investigație a tuturor aspectelor rezultate în urma informațiilor apărute în spațiul public. Asigurarea stabilității piețelor financiare non-bancare, precum și verificarea respectării prevederilor legale incidente acestor piețe, reprezintă obiective fundamentale ale ASF.
 • În situația în care, în urma analizelor efectuate, Autoritatea constată nerespectări ale legislației care guvernează activitatea entităților supravegheate, adoptă măsurile care se impun conform legii sau sesizează, după caz, organele abilitate."

Reacția grupului DIGI/RCS&RDS: Politicianul aruncă o serie de afirmații care induc în eroare și care trădează fie o totală necunoaștere a domeniului pieței de capital, fie o strategie de manipulare a informațiilor pentru a crea confuzie și neîncredere

După comunicatul ASF, grupul DIGI a reacționat și a transmis presei următorul comunicat:

Cu privire la atacurile publice formulate recent de un politician român la adresa grupului Digi|RCS & RDS, vă transmitem poziția de mai jos:

Respingem afirmațiile denigratoare exprimate în mod repetat de acest politician român și constatăm că am devenit ținta unei adevărate campanii de defăimare.

Nu facem politică și nu vrem să fim implicați în jocuri politice. Însă, ne simțim datori față de abonații, investitorii, partenerii și angajații noștri să corectăm informațiile eronate pe care cineva le aruncă împotriva noastră în spațiul public.

Digi|RCS & RDS este o societate care își desfășoară de aproape 25 de ani activitatea preponderent în România. Societatea RCS & RDS S.A. a investit din 2010 până în prezent peste 2 miliarde EUR pentru a dezvolta o rețea performantă de comunicații electronice fixe și mobile. Aceste investiții au fost făcute în beneficiul a milioane de abonați, care se bucură azi de servicii de cea mai bună calitate la prețuri foarte avantajoase. Și datorită investițiilor făcute de Digi|RCS & RDS în dezvoltarea rețelelor sale din România, această țară se mândrește azi cu una dintre cele mai bune poziții în clasamentele mondiale privind viteza internetului.

Digi|RCS & RDS a virat, în ultimii zece ani, peste 1 miliard de EUR la bugetul de stat și la bugetul asigurărilor sociale și de sănătate, fiind unul dintre cei mai mari contribuabili din țară. 

Când s-a decis listarea acțiunilor Digi|RCS & RDS pe o piață publică, pentru că am vrut să continuăm să contribuim la dezvoltarea pieței din România, am ales Bursa de Valori București. Astfel că, în mai 2017, am finalizat un proces îndelungat de listare, prin care oricui i s-a dat ocazia să achiziționeze acțiuni în Digi|RCS & RDS în scop investițional (atât persoanelor fizice, cât și fondurilor specializate), fără niciun beneficiu financiar pentru noi.

Politicianul aruncă o serie de afirmații care induc în eroare și care trădează fie o totală necunoaștere a domeniului pieței de capital, fie o strategie de manipulare a informațiilor pentru a crea confuzie și neîncredere într-un sector investițional.

Operăm o afacere sănătoasă, stabilă și ne străduim să o creștem continuu. Datoriile pe care Digi|RCS & RDS le-a contractat de-a lungul timpului au finanțat creșterea accelerată a acestei afaceri, pe o piață extrem de dinamică și competitivă, unde nevoia de investiție este continuă. De altfel, gradul de îndatorare a companiei este inferior nivelului de îndatorare înregistrat pe piețele europene, în sectorul telecomunicațiilor.

Digi|RCS & RDS a făcut publice, în mod transparent și complet, toate informațiile necesare pentru ca orice investitor să decidă să achiziționeze sau nu acțiuni Digi în deplină cunoștință de cauză. Toate comunicările date în piață înainte, în timpul și ulterior procesului de listare, disponibile pe website-ul www.digi-communications.ro, sunt o dovadă în acest sens.

Prin atacurile la adresa companiei noastre, politicianul denigrează munca a 13.000 de angajați din România și pune sub semnul întrebării o afacere care a transformat compania Digi|RCS & RDS într-unul dintre liderii regionali în comunicații electronice.

Este cel puțin nepotrivit ca un politician care se asociază cu Guvernul României să atace una dintre cele mai mari companii locale, aflate în topul firmelor antreprenoriale românești. Astfel de declarații nu fac altceva decât să diminueze încrederea investitorilor în capacitatea României de a oferi un climat propice dezvoltării de afaceri durabile, care să susțină economia țării și a regiunii."

 • Ce a semnalat recent Darius Vâlcov pe Facebook și în media și ce a solicitat către ASF

Anunțul făcut astăzi de ASF vine după mai multe ieșiri publice ale lui Darius Vâlcov, consilierul premierului Viorica Dăncilă, în care a criticat scăderea prețurilor acțiunilor DIGI și a cerut socoteală ASF-ului dacă fondurile de pensii aveau voie să cumpere acțiunile unei companii urmărite penal.

Iată ce a scris Darius Vâlcov pe Facebook în data de 19 august:


Darius Valcov pe Facebook
Foto: Captura Facebook
"Acum doua saptamani am atras atentia asupra neregulilor de la data listarii Digi. Ieri am revenit si am intrebat ASF-ul daca este adevarat ca valoarea contabila a actiunilor digi este de 1 leu si 8 bani. Inca astept raspunsul la aceasta intrebare!
Dupa cum se vede, la data listarii, actiunile digi erau cotate la 40 lei \uD83E\uDD2C. Astazi ele sunt la 28 lei (cu 30% mai putin) si continua sa scada.
Pentru corecta informare a romanilor continui sa intreb ASF :
1) Este adevarat ca peste 3 milioane romani au actiuni la digi, prin intermediul fondurilor de pensii (pilonul II)?
2) Este adevarat ca o mare parte a banilor incasati pe actiunile digi s-au dus in contul unei firme offshore din Cipru?
3) Este adevarat ca datoriile digi depasesc 1,3 miliarde euro, cu mult peste valoarea activelor?
4) Aveau voie fondurile de pensii sa achizitioneze actiuni la o companie urmarita penal?"


 • Darius Vâlcov a cerut intervenția ASF încă de la sfârșitul lunii iulie, într-o apariție la Romania TV, potrivit Mediafax.

Vâlcov a spus atunci că şase din şapte fonduri de pensii private au cumpărat acţiuni la RCS-RDS, în condiţiile în care compania a înregistrat, într-un an scăderi pe bursă de 25%, iar trendul se menţine şi în anul următor.

„RCS-RDS anul trecut - această companie care nimeni nu ştia cât valorează - s-a gândit hai să ieşim, deşi aveau 153 de milioane de euro capital, atât aveau ei bunurile lor, să ieşim pe piaţă să ne evaluăm. La cât s-au evaluat? La patru miliarde de lei, adică de patru ori mai mult. Au ieşit pe piaţă în condiţiile în care cei care trebuiau să cumpere ştiau- această companie are dosar penal, chiar atunci au ieşit. Administratorii ei, în dosar penal. Între 30 şi 50% dintre reţele nu au avize, adică s-au legat prin localităţi, a sunat cineva de la DNA au mai sunat din altă parte şi s-au rezolvat lucrurile în sensul că au trecut cu firul. Fondul de pensii au zis hai să cumpărărm acţiuni la RDS. Cu cât? 4 miliarde. Patru valorează? Cu atât cumpărăm şi noi. Ce s-a întâmplat într-un an? Şase din cele şapte fonduri - minim cinci - au acţiuni la RDS în condiţiile în care într-un an de zile acţiunile au scăzut cu 25%, adică azi compania nu mai valorează patru miliarde, valorează trei. Într-un an, trendul este să se ducă cu încă 25% în cap, în condiţiile în care astăzi compania are 1,2 miliarde de euro datorii”, a declarat Darius Vâlcov, la România TV, citat de Mediafax.

 • Administratorii fondurilor de pensii și-au exprimat îngrijorarea deja față de afirmațiile lui Darius Vâlcov:

În data de 30 iulie, APAPR (Asociația de Pensii Administrate Privat din România) și-a exprimat îngrijorarea legată de aceste afirmații făcute la România TV de Darius Vâlcov:

 • "Portofoliile fondurilor private de pensii sunt diversificate pentru a acoperi eventualele riscuri ca anumite investiții să subperformeze într-o anumită perioadă. Faptul că un anumit emitent poate avea un risc reputational într-o anumită etapă a dezvoltării lui nu înseamnă automat că perspectivele companiei pe termen lung sunt nule. Riscul reputational este unul din riscurile cu care orice companie listată se poate confruntă în mod curent. De asemenea, prezența tuturor emitenților la Bursa de Valori de la București este autorizată tot de către ASF, care de altfel controlează și activitatea tuturor emitenților de pe piața de capital.
 • Astfel, ne exprimăm îngrijorarea în legătură cu afirmațiile negative făcute de domnia sa referitoare la performanța viitoare a unei companii listate, fapt ce poate influența în mod nemeritat evoluția acesteia doar prin emoția creată în spațiul public. O astfel de abordare nu contribuie la un dialog profesionist despre piața de capital sau despre rezultatele sistemului de pensii private din România.", a subliniat atunci APAPR.

Asociația a dat detalii atunci și despre comisioanele percepute pentru administrarea activelor din Pilonul II.

 • "Comisioanele percepute de administratorii Pilonului II din România sunt semnificativ mai mici decât cele percepute de sistemele similare din alte state, precum și de alte sisteme de economisire. Studiul "Update of IOPS Work on Fees and Charges" realizat de IOPS (organizația ce grupează toate instituțiile de supraveghere a sistemelor de pensii private și asigurări din statele lumii) în 2014 a arătat că valoarea totală a comisioanelor percepute de administratorii fondurilor de pensii este cu 25% (un sfert) mai mică decât media celorlalte 42 de sisteme similare de economisire din statele membre IOPS.
 • Valoarea comisioanelor percepute (1,5 miliarde de lei, nu euro) reprezintă totalul încasat de cei 7 administratori de la începutul sistemul și până în prezent. Acestea sunt venituri, nu profituri, din care se scad numeroasele costuri, majoritatea derivate din reglementarea strictă a sistemului. Mai mult, administratorii Pilonului II au realizat investiții semnificative în 2006-2008 pentru setarea sistemului, care ajung la 500 de milioane de euro și care nu au fost niciodată recuperate din business-ul de administrare. Acționarii administratorilor înregistrează și astăzi pierderi totale pe ultimii 10 ani, care ajung la aproape 150 de milioane de euro nerecuperate (sume nominale, neactualizate cu inflația sau alte prime de risc).", se mai arăta în comunicatul Asociației.

 • Fondurile de pensii private din Pilonul II aveau investiții de 6,95 miliarde lei în acțiunile companiilor listate la Bursa de Valori București, la finele anului trecut / Din această suma, 166,6 milioane lei reprezenta investiții în DIGI, respectiv 2,4% din totalul portofoliului de acțiuni

Investitiile fondurilor de pensii la Bursa din Bucuresti
Foto: APAPR
Fondurile de pensii din Pilonul II aveau la sfârșitul anului trecut investiții în valoare de peste 6,95 miliarde de lei în acțiunile companiilor listate la Bursa de Valori București, iar fondurile din pilonul III aveau dețineri de peste 337,9 milioane lei, potrivit datelor Asociației de Pensii Administrate Privat (APAPR) furnizate la solicitarea HotNews.ro. Cumulat investițiile reprezentau practic 4,4% din capitalizarea bursei.

Fondurile din Pilonul II dețineau acțiuni în valoare de peste 6,95 miliarde lei în acțiunile companiilor listate la Bursa de Valori București, la finele anului trecut. Din această suma, 166,6 milioane lei reprezenta investiții în DIGI, respectiv 2,4% din totalul portofoliului de acțiuni.

Fondurile din Pilonul II dețineau acțiuni de peste 1,06 miliarde lei la Banca Transilvania, de peste 1,02 miliarde lei la Fondul Proprietatea, de peste 906,6 milioane lei la Romgaz și de peste 872 milioane lei la OMV Petrom.Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

6465 vizualizari

 • +44 (48 voturi)    
  De la digi24 li se trage... (Marţi, 21 august 2018, 15:57)

  Andor74 [utilizator]

  Digi a cam ramas singurul post de stiri care nu este afiliat sau partizan vreunui curent. Ori poilticienii actuali cum nu mai foslosesc hartie igienica, au nevoie de lingai....
  • +29 (29 voturi)    
   Comment sters de user (Marţi, 21 august 2018, 16:46)

   polonyca [anonim] i-a raspuns lui Andor74

  • +14 (14 voturi)    
   DIGI ar trebui sa il dea in judecata (Marţi, 21 august 2018, 17:35)

   ZeroAbsolut [utilizator] i-a raspuns lui Andor74

   pe Darius "Mormantov" Valcov si sa ii ceara daune consistente pentru prejudiciile aduse.

   Pana la urma, vorbim despre o "valuare" care nu are habar de diferenta dintre valoarea nominala si valoarea de piata a unei actiuni, erijat in eminenta economica_cacanie a unei guvernari asisderea.
  • +6 (6 voturi)    
   ăștia sunt (Marţi, 21 august 2018, 18:49)

   nahir [utilizator] i-a raspuns lui Andor74

   opusul comisarului Moldovan și al filmului ”Un comisar acuză”.
   Acum e ”Un penal acuză” iar organili se execută, că doar e și vâlcov un cetățean al României, chiar dacă e deja condamnat în primă instanță și a mai și recunoscut că avea pinacotecă și aur și te mai miri ce, prin cimitir.
   Mai răbdați un un pic DIGI că scăpăm de năpârcile astea cât de curând.
 • +38 (42 voturi)    
  asta e doar un condamnat penal (Marţi, 21 august 2018, 16:07)

  pepper89 [utilizator]

  pt trafic de influenta si spalare de bani printre altele.
  Orice opinie ar emite condamnatul asta, e nula.
  Marele strateg al programului de guvernare, bun de sters la f..., consilierul altui condamnat dragnea, si al analfabetei veorica.
  Ce a ajuns Romania, viitorii puscariasi sa faca legile, si sa administreze o tara. Ne meritam directia spre Rusia pe care o dau comunistii astia, la ce pulifrici am ales.
  • -8 (20 voturi)    
   S-a dat raspuns si la intrebarile puse? (Marţi, 21 august 2018, 16:38)

   Arminius [utilizator] i-a raspuns lui pepper89

   Penalul.., denigrarile...., dar raspuns concret s-a dat la intrebarile lui Valcov? Sa ne lamurim nu e Digi, nu Valcov.
   • +16 (18 voturi)    
    Da, niste aberatii emise de un ageamiu (Marţi, 21 august 2018, 17:15)

    Maspp [utilizator] i-a raspuns lui Arminius

    Am urmarit interviul- un amalgam de aberatii, teoria conspiratiei, statul paralel, Kovesi , amantul lui Kovesi din RDS, DNA, SRI, Digi - unitate militara SRI, tuneluri pentru ursi (da, isi da cu parerea si despre autostrazi Valcov, un economist la 6 luni bucata, nu un inginer constructor) :

    1. Exista ceva ilegal in procesul de emitere de actiuni al RCS-RDS ? Daca exista, au fost la putere si anul trecut, de ce nu au zis nimic cand s-au emis actiunile ?
    2. Aveau vreo interdictie fondurile de pensii sa investeasca in RCS-RDS ? ASF e controlata de guvern deci daca au incalcat vreo lege, trebuiau sanctionati acum un an.
    3. RCS-RDS are datorii dar si le plateste la timp , da ? Altfel ce banci i-ar fi finantat cu sute de milioane de euro pentru achizitii ?
    4. Pana una alta RCS-RDS are venituri consistente, sunt cel mai mare furnizor de cablu, voce si date din Romania ca numar de abonati.
    5. Valoarea actiunii e irelevanta pe termen scurt. E ca si cum ai zice ca daca Apple maine scade cu 40%, e o mare ecsrocherie, Facebook a cazut fara probleme. Warren Buffet spunea ca el nu se uita niciodata la o actiune acum ci isi imagineaza unde va fi peste 10 ani.
    6. Tunelurile pentru ursi - cica nu ar fi necesare in opinia luI Valcov si ca de vina sunt ONG-urile straine. O tampenie sau interes , nu stiu exact. Un inginer constructor din CNAIR spunea clar ca tunelurile sun necesare nu pentru ursi, ci pentru autoturisme, in primul rand ca nu poti sa tai muntele ca o patesti ca pe Sibiu -Orastie unde cade dealul pe sosea, apoi, ce faci in zona aia muntoasa unde ninge 3-4 luni pe an, inchizi autostrada ca pe Transfagarasan ?

    Omul are interesele lui sa scape de parnaie si sa puna mana pe Pilonul II.
   • +4 (4 voturi)    
    nu inteleg despre ce denigrari este vorba, (Marţi, 21 august 2018, 18:13)

    pepper89 [utilizator] i-a raspuns lui Arminius

    sunt fapte dovedite de justitie, si ca urmare , condamnari. Dupa cum au spus si altii, urmareste probabil sa puna mana si pe unul dintre putinele posturi tv de stiri ramase libere in tara asta., sau sa il inchida probabil. Si sa intre si in pilonul 2 pana la urma, sa il nationalizeze, de 1 an de zile au pus ochii pe el, ca de, nu sunt in stare sa investeasca cu cap chipurile.
    Este o chestie logica, el este aproape intrat la bulau, tu te uiti in gura puscariasilor ce zic ei dupa gratii? Li se ia interviu la vre-unul inchis? Sunt doar niste anonimi, asa trebuie si asta tratat, este un anonim care a incalcat legea la greu. Nu se poate sa dea lectii de economie un asemenea specimen.
   • +5 (5 voturi)    
    Va raspund eu (Marţi, 21 august 2018, 18:51)

    pressario [utilizator] i-a raspuns lui Arminius

    1) Foarte probabil este adevarat ca fondurile de pensii au actiuni DIGI in portofoliu, in conditiile in care la fel de probabil au si actiuni BT, BRD, Petrom, Transgaz, Romgaz, Electrica etc. Atat timp cat DIGI este listata la Bursa si sunt indeplinite criteriile de mentinere la cota, de ce nu ar exista investitii in acest emitent?
    2) Atat timp cat inca nu sunt interzise platile valutare externe, nu cred ca e o problema. Cu atat mai mult cu cat majoritatea oamenilor cu bani folosesc aceasta varianta, indiferent de tara de provenienta. Este, sa spunem, varianta financiara a inmatricularii unui autoturism in Bulgaria (sic!). Este legal? Da. Este moral? Discutabil.
    3) La 30 iunie 2018, conform situatiilor financiare disponibile public, DIGI NV are datorii totale de 1,37 mld euro. Mentiune: atat timp cat activele totale sunt de 1,51 mld euro, este dificil ca datoriile sa fie cu mult peste valoarea activelor. Probabil dl.Valcov a dorit sa se refere la activele nete (active totale - datorii totale). Altfel, e o entorsa logica destul de serioasa. Ca sa nu mai spun ca daca datoriile ar fi mai mari decat activele, nu ar mai exista clamata valoare contabila de 1,08 lei/actiune.
    4) Raspuns lung: Cred ca majoritatea fondurilor de pensii au subscris in oferta initiala, anterioara listarii la Bursa. Din cate imi amintesc, prospectul a fost completat in acest sens si investitorii au avut posibilitatea retragerii subscrierii. Ramanerea in continuare in actionariat a reprezentat probabil efectul unui due dilligence intern al fiecarui fond.
    Raspuns scurt: in masura in care urmaritii penal pot fi arhitectii programelor de guvernare:)
    In incheiere, sa punem lucrurile in perspectiva:
    - sunt si alte actiuni care au scazut, chiar dramatic, si nu au facut obiectul atacurilor in presa: BRD recent din 15 lei in 12 lei, Petrom 2014-2017 din 0,5 sub 0,2 lei, Electrica din 15 lei in 9 lei etc.
    - Amazon, de ex, are un pret de 1894$ si o valoare contabila de 71,75$. E bine, e rau?
    • +6 (6 voturi)    
     Un comentariu pertinent (Marţi, 21 august 2018, 20:34)

     Maspp [utilizator] i-a raspuns lui pressario

     Parerea mea e ca Valcov a iesit la inainte din 2 motive :
     1. Se apropie sentinta finala.
     2. Nu mai au bani si atunci pilonul 2 e o solutie dar le e frica inca sa o faca pentru ca nu stiu cum va reactiona oamenii si incearca tot felul de diversiuni.
   • 0 (0 voturi)    
    Multumit sau nu de raspunsuri? (Miercuri, 22 august 2018, 12:18)

    Alius [utilizator] i-a raspuns lui Arminius

    Daca da, multuimeste celor care ti-au lamurit ... nelamuririle.

    Daca nu, te org comenteaza, cu argumente, ceea ce consideri ca nu este adevarat, sau "discutabil" din punctul tau de vedere.

    Daca nici uina, nici alta, stai in banca ta acolo, voteaza PSD si du-te nene, lasa-ne.
  • +22 (24 voturi)    
   hehe (Marţi, 21 august 2018, 16:48)

   subcultura [utilizator] i-a raspuns lui pepper89

   E amuzant ca tot pe partea penala isi construieste si el pseudoargumentele: sa investigheze asf daca fondurile de pensii pot investi intr-o companie urmarita penal!

   Deci, in opinia lui, nu ar avea voie sa investeasca intr-o companie URMARITA penal, insa el si Dragnea, CONDAMNATI penal, pot linistiti sa ocupe functii publice si sa se joace cu vietile cetatenilor cum vor.
   • +11 (13 voturi)    
    Așa este. (Marţi, 21 august 2018, 17:01)

    Rescator [utilizator] i-a raspuns lui subcultura

    Ticălosul ăsta condamnat penal la opt ani de
    pușcarie nu are nici urma de moralitate ,nici un fel de simț al ridicolului.Așa o fi toți bolșevicii de rit stalinist subordonați Dictatorului repetent
    Liv Jong Unu!?
 • +33 (35 voturi)    
  Vreau si eu (Marţi, 21 august 2018, 16:14)

  omezu [utilizator]

  Nu stiu ce fumeaza sau trage pe nas Valcov, dar vreau si eu!! Pare marfa tare! De cateva zile e in forma de zile mari. Delir, delir, delir!
  • +12 (14 voturi)    
   Spera... (Marţi, 21 august 2018, 16:27)

   Stef_and [utilizator] i-a raspuns lui omezu

   Spera ca a scapat de puscarie.
   A modificat legile ca sa ii iasa.
   Asemenea gunoaie miros urat de tot.
 • +20 (22 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Marţi, 21 august 2018, 16:18)

  [anonim]

 • +19 (23 voturi)    
  Nu stie ce vorbeste (Marţi, 21 august 2018, 16:21)

  Alex S [utilizator]

  Asta inseamna piata libera, nimeni nu stie daca actiunile DIGI urmeaza sa creasca sau sa scada. Da are o datorie mare dar e o firma mare care conecteaza toata tara asta la Internet, este o firma la care si eu as cumpara actiuni. In alta ordine de idei, fondurile din pilonul 2 au fost investite si in active care au crescut, de alea de ce nu vorbeste? De ce a ales el fix o companie care s-a intamplat sa se deprecieze?
  • +11 (13 voturi)    
   Stie foarte bine, e un atac coordonat (Marţi, 21 august 2018, 16:44)

   Vinceroy [utilizator] i-a raspuns lui Alex S

   Clar e un atat coordonat care trebuie "by proxy" sa loveasca in Fondurile de Pensii, in acelasi timp subrezind credibilitatea Digi24. Ce nu intelege majoritatea este faptul ca ~60% din banii din Pilonul II sunt investiti IN STATUL ROMAN, conform normelor si reglementarilor in vigoare, insa acest lucru nu il mentioneaza nimeni. Ce vor sa faca, sa fure de doua ori banii? Deja sunt investiti in companii de stat pe care tot ei le capuseaza.
   Referitor la datoriile acestei companii, pentru cei care au cateva notiuni elementare, este clar ca datoriile pot reprezenta credite pentru investitii (este doar un exemplu), investitii care vor ajuta compania sa creasca in viitor.
   Referitor la ASF, da, cata vreme cat este sub control politic va latra mereu dupa cum canta cate un infractor PSDist (vedeti episodul de anul trecut, cu amenda), similar si Inspectiei Judiciare (parca tot astazi s-au "autosesizat").
   In alta ordine de idei, de ce dracu ascultam niste infractori si condamnati penal? Cel mai bine ar fi sa-i ignoram total, sa nu-i mai mediatizam atat... Aceasta este cea mai buna varianta de a scapa de cea mai mare grupare infractionala organizata din Romania, PSD... Doar asa ii putem trimite acolo unde le este locul, la cosul de gunoi al istoriei.
 • +10 (12 voturi)    
  A3 poate sta linistita, psdeii o iubesc !! (Marţi, 21 august 2018, 16:26)

  Plagarus [utilizator]

  Sterling Marea Neagra-Tariceanu Popescu -, kazahii lui Ponta Viorel cu cele 600.000.000 $ pomana,+++cele 8.000.000 lei spagile matale, bey Valcavoule ?????
 • +13 (17 voturi)    
  2 iepuri dintr-o abureala: Digi si pilonul privat (Marţi, 21 august 2018, 16:27)

  trem [utilizator]

  Marele colectionar de tablouri si lingouri a devenit expert in piete de capital, investitii etc..

  Mintea lui refuza orice critica prin urmare loveste in 2 chestii simultan - scade credibilitatea fondurilor de pensii (pe care nu stiu cum sa le nationalizeze) si a DIGI TV care e singura televiziune ce mai are o abordare obiectiva si nu pupa mana stapanului.
 • -15 (19 voturi)    
  Nimeni nu dezminte, deci asa este (Marţi, 21 august 2018, 16:34)

  marian_ulise [utilizator]

  Incepe sa sune putin a FNI treaba cu pensiile private. Riscul ca sa investesti intr-o companie urmarita penal este mult prea mare ca sa merite, dar uite ca atunci cand la mijloc sunt alti bani decat ai tai nu mai conteaza.
  • 0 (0 voturi)    
   Dracnea a fost tinta unui asasinat. (Miercuri, 22 august 2018, 12:16)

   Alius [utilizator] i-a raspuns lui marian_ulise

   Nimeni nu dezminte, deci asa este.
 • -9 (23 voturi)    
  dă-o-ncolo de pensie! (Marţi, 21 august 2018, 16:34)

  Mazeta [utilizator]

  nu-mi pasă. am internet de mare viteză!
  • +4 (10 voturi)    
   Pai tu iti ei pensia in ruble rusesti (Marţi, 21 august 2018, 17:30)

   midufi [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

   Ce-ti pasa tie de firmele romanesti ?
  • +2 (2 voturi)    
   he he he (Marţi, 21 august 2018, 18:44)

   deville2010 [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

   nu mai behai parinte?
  • +2 (2 voturi)    
   tot prost (Marţi, 21 august 2018, 18:58)

   nahir [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

   ai rămas.
   Fondul de pensii investește in DIGI, nu invers. Ți-e necaz că e profitabilă investiția și o să crească pensia oamenilor? volguța ar trebui să fie mulțumită.
   Și ce treabă ai tu cu pilonul II de pensii???
   Aaaa, vrei să pui labele pe el și nu știi cum?
   Voi bolșevicii sunteți atât de străvezii,
 • +13 (15 voturi)    
  Eu (Marţi, 21 august 2018, 16:46)

  ipolitic [utilizator]

  care m-am considerat a fi un om obiectiv si rational, am inceput sa am un vis copilaresc: sa fiu Superman. I-as lua pe astia toti de guler si i-as depozita pe Luna. Mancare si apa pe trei zile, cu aerul sa se descurce ei.
  Sincer, m-am saturat de PSDragnea si de acolitii lui.
  • +10 (10 voturi)    
   Mai bine pe Marte,e mai departe (Marţi, 21 august 2018, 17:05)

   Rescator [utilizator] i-a raspuns lui ipolitic

   și au ceva apă in forma foarte solidă.In plus nu se
   mai pot intoarce să ne amarască zilele.
 • +11 (13 voturi)    
  ASF ul raspunde la comenzi politice (Marţi, 21 august 2018, 16:54)

  iondelaafumati [utilizator]

  Digi a ramas singurul post relativ independent si trebuie redus la tacere !
 • +6 (12 voturi)    
  RCS RDS! (Marţi, 21 august 2018, 17:21)

  delavrancea [utilizator]

  Cei mai buni!
  Cand am trecut si la energie electrica la ei "furnizorul traditional" a venit cu oferta mai buna. Am ales- digi energy-uite asa sa le faca concurenta. Si i-am si laudat la toata lumea. Uite asa!
  Felicitari lor!Cel mai bun sistem de comunicare cu clientul. Onesti. Cele mai bune oferte!......
  RCS RDS!
 • +9 (13 voturi)    
  Aiurea (Marţi, 21 august 2018, 17:34)

  midufi [utilizator]

  tov Darius, condamnat penal, n-are nicio treaba cu economia...
  El e suparat ca mai exista cateva posturi tv care indraznesc sa fie independente, restul e doar mizerie comunista reciclata, marca psd.
 • +6 (6 voturi)    
  Pana la urma (Marţi, 21 august 2018, 18:00)

  backtothedarkages [utilizator]

  Valcov nu este decat un infractor si inca unul de mare calibru. Nu inteleg de ce ne torpilati zilnic cu cugetarile lui. Sau il considerati reprezentativ pentru Romania ?
 • +7 (7 voturi)    
  O nelămurire. (Marţi, 21 august 2018, 18:25)

  anton_carpati [utilizator]

  Dacă un om este condamnat la închisoare cu executare, de ce nu se află după gratii?
 • +4 (4 voturi)    
  ASF e sluga acestor porci. (Marţi, 21 august 2018, 23:18)

  ouyang [utilizator]

  .
 • +3 (3 voturi)    
  Daca investeau in Latrina3 nu era problema (Miercuri, 22 august 2018, 11:36)

  viorel.petrescu [utilizator]

  Necazul pentru mafia pesedista e ca au investit inntr-un trust care nu a ingenuncheat in fata gangsterului Pablito si asta nu se iarta.


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by