Alexandru Ciuncan va prelua începând cu data de 10 septembrie 2018 funcția de director general al Uniunii Naționale a Asigurătorilor și Reasigurătorilor din România (UNSAR), a anunțat marți Uniunea care reprezintă 20 de companii de profil, care dețin o pondere de peste 80% din piața locală de asigurări. Cu o experiență de 17 ani în industria asigurărilor din România și din Europa Centrala și de Est, Ciuncan vine dupa 5 ani petrecuți în calitate de membru al celor două grupuri consultative ale EIOPA - Autoritatea Europeană în Asigurări și Pensii, având anterior experiența în jurnalism financiar și comunicare în cadrul companiei Xprimm și al Asociației pentru promovarea asigurărilor (APPA).

Alexandru Ciuncan, noul director general al UNSARFoto: AGERPRES
  • „Doresc să profit de această ocazie pentru a mulțumi Soranei Mantho pentru activitatea desfășurată până în acest moment. Îi urăm mult succes pe viitor în proiectele sale personale”, a declarat Adrian Marin, președintele UNSAR.

În comunicatul de presă se mai arată că propunerea Comitetului de Direcție a fost facută în urma unui proces de recrutare și selecție complex, care a avut în vedere calitățile manageriale și experiența națională și internațională în domeniu, atribute absolut necesare pentru îndeplinirea obiectivelor strategice ale UNSAR: dezvoltarea industriei de asigurări din țara noastră și recâștigarea încrederii clienților.

Absolvent al Academiei de Studii Economice București, Alexandru Ciuncan este deținătorul unui Certificat Profesional în Management (OPEN University Business School, Marea Britanie) și este, totodată, licențiat PMP-Project Management Professional si ACP-Agile Certified Professional Diploma (Project Management Institute, SUA).

Înființată în 1994, UNSAR – Uniunea Națională a Societăților de Asigurare și Reasigurare din România reprezintă 20 companii de profil. Acestea dețin o pondere de peste 80% din piața locală de asigurări.