33 de persoane și-au depus candidaturile pentru cele 9 posturi din Consiliul ASF, autoritate care reglementează piețe de peste 20 miliarde de euro și în care șefii au salarii nete de până la 14.000 de euro, conform listei finale transmise HotNews.ro de Camera Deputaților. Până astăzi, când a fost termenul limită de depunere a candidaturilor, se știa numai de 28 de candidați. Călin Rangu, director în ASF, Alin Iacob, președintele Asociației utilizatorilor români de servicii Financiare (AURSF), Alexandru Isar, economist în banca Națională, Dobrescu Clelia Daniela și Mancaș Cătălin sunt cei 5 noi candidați întrați în cursa pentru conducerea ASF.

Lista finala ASFFoto: Hotnews

Redăm mai jos LISTA OFICIALĂ cu cei 33 de candidați care ar urma să fie audiați marți, 6 noiembrie, în Camera Deputaților:

Lista Candidati Asf by Claudiu on Scribd

Șase candidați au mai rămas pentru funcția de președinte ASF: Favorit este Leonardo Badea, dar lucrurile se decid mâine

  • 1. Badea Leonardo pentru funcția de: președinte - membru executiv
  • 2. Micu Andrei-Răzvan pentru funcțiile de: președinte - membru executiv; prim-vicepre;edinte - membru executiv; vicepreședinte - membru executiv sectorul Instrumente și investiții financiareș vicepreședinte - membru executiv sectorul asigurăriș vicepreședinte - membru executiv pensii private.
  • 3. Simionescu Adrian pentru funcția de președinte - membru executiv
  • 4. Ștefan Viorel, pentru funcția de: președinte - membru executiv
  • 5. Toia Radu pentru funcția de președinte - membru executiv
  • 6. Ursache Mircea, pentru funcțiile de: președinte - membru executiv; vicepreședinte - membru executiv sectorul Instrumente și investiții financiare
  • Cine sunt favoriții după ședința de azi din CEX-ul PSD:

Leonardo Badea a primit votul social-democrațiilor și va fi susținut pentru șefia ASF, potrivit surselor Hotnews.ro

Liviu Dragnea, după ședința CEX:"Eu aseară le-am spus colegilor mei, că îl susțin pe Viorel Ștefan. Astăzi, colegii din Comitetul Executiv Național au ridicat o problemă destul de delicată: în sensul că lui Leo Badea i s-a cerut anul trecut să-și depună candidatura pentru functia de președinte la ASF, renunțând la mandatul de parlamentar, dându-i-se asigurări că va fi susținut și pe următorul mandat, care este un mandat plin. Și colegii au spus că nu ar fi deloc corect față de domnul Badea ca, după ce a fost asigurat de către partid că după sfârșitul de mandat va fi susținut în continuare, acum să nu mai fie susținut. Vom mai avea o discuție mâine dimineață, dar într-adevar este o situație delicată.

Viorel Ștefan are susținerea mea pentru foarte multe lucruri. Singurul reproș pe care i-l fac, nici măcar reproș, mai slab, este că nu a fost foarte hotărât în ultimul an pe ce drum sau cale să meargă în carieră. Ăsta e singurul reproș pe care i-l fac, dar Viorel Ștefan este un om pe care eu il apreciez foarte mult."