Audierea celor 33 de candidați ASF a fost amânată pentru marțea viitoare la solicitarea grupurilor PNL și UDMR, care au în această perioadă Congresul PPE, a anunțat marți Marius Budăi, președintele Comisiei de buget finanțe din Camera Deputaților, spre surprinderea unor parlamentari și a candidaților care veniseră la audieri. Actualul președinte ASF, Leonardo Badea, și vicepremierul Viorel Ștefan, principalii candidați susținuți de PSD pentru funcția de președinte, nu au fost prezenți. Grupurile parlamentare ale PSD vor decide tot săptămâna vitoare pe cine dintre cei doi vor susține pentru această funcție, a spus Marius Budăi.

Foto:
  • Marius Bota a transmis marți dimineața un email către Camera Deputaților în care anunță că s-a retras din cursa pentru toate funcțiile solicitate în cadrul Consiliului ASF, potrivit documentelor consultate de HotNews.ro înainte de începerea ședinței de audieri.

Printre candidații prezenți marți pentru a fi audiați i-am recunoscut pe: Mircea Ursache, Cornel Coca Constantinescu, Ovidiu Wlassopol, Dan Armeanu, Călin Rangu, Andrei Micu, Andrei Stamatian, Aura Socol, Paul Mitroi, Marius Vorniceanu, Claudia Sava. Principalii favoriți la conducerea ASF Leonardo Badea și Viorel Ștefan nu au fost prezenti.

Redăm mai jos LISTA OFICIALĂ cu cei 33 de candidați care ar urma să fie audiați marți, 6 noiembrie, în Camera Deputaților:

Lista Candidati Asf by Claudiu on Scribd

Anuntul din Parlament

Anuntul din Parlament

Foto: Hotnews

Surse PNL au declarat săptămâna trecută pentru HotNews.ro că "au solicitat către PSD această amânare, și că PSD ar fi acceptat, în condițiile în care în această perioadă are loc Congresul PPE la Helsinki, unde se va desemna candidatul la președinția Comisiei Europene. Favoritul este Manfred Weber, iar PNL are o delegație de 22 de persoane."

Pe de altă parte,situația nu era bătută în cuie, dovadă că ieri la CEXs-a dezbătut subiectul candidaților susținuți de partid pentru funcția de președinte ASF, iar Camera Deputaților a afișat anunțul privind sala și ora la care urmau să aibă loc astăzi audierea candidaților.

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat azi, întrebat cum comentează declarația lui Viorel Ștefan că nu renunță la candidatura la șefia ASF, că ar fi mult mai bine dacă vicepremierul „ar învăța să fie mai tăcut”.

„Dacă domnul Viorel Ștefan și ceilalți colegi ar învăța să fie mai tăcuți ar fi mult mai bine”, a răspuns Dragnea.

Vicepremierul Viorel Ştefan declarase anterior că îşi continuă proiectul început şi anume acela de a candida la funcţia de preşedinte al Autorităţii de Supraveghere Financiară.

Întrebat, la Palatul Parlamentului, dacă este nemulţumit că Partidul Social Democrat a decis să îl susţină pe Leonardo Badea pentru funcţia de preşedinte ASF, Viorel Ştefan a răspuns: "Nu sunt nemulţumit, pentru că eu îmi continui proiectul început, proiectul ASF. Proiectul meu înseamnă preşedinte la ASF" (sursa - Agerpres).