Deputatul PSD Marius Bota ar putea renunța la funcția de vicepreședinte ASF responsabil pentru piața de capital, deși a fost validat de Plenul Parlamentului, au declarat miercuri seara pentru HotNews.ro mai multe surse parlamentare. "Discuții despre posibila renunțare a acestuia la ocuparea funcției de vicepreședinte ASF au avut loc chiar azi, înainte de validarea din Plen", au precizat pentru HotNews.ro surse PSD. 'Își va da demisia după publicarea hotărârii de numire în Monitorul Oficial. Nu avea experiența necesară și exista riscul să fie demis de Curtea Constituțională. Bota nu a vrut să riște. Ar fi pierdut mandatul de deputat", susțin alte surse parlamentare.

Marius BotaFoto: Camera Deputatilor
  • Contactat miercuri seara de HotNews.ro, Marius Bota a spus: "Nu fac nicio declarație. Mâine!"

Informația că Marius Bota ar putea renunța la această funcție au apărut anterior, în cursul acestei seri, în publicația de profil Financial Intelligence.ro.

De notat că Marius Bota nu are cum să-și dea demisia din funcția de vicepreședinte ASF, pentru că nu a fost încă numit. Până la publicarea în Monitorul Oficial a deciziei numirii conducerii ASF, așa cum a fost validată astăzi de Plenul Parlamentului, Marius Bota este în continuare deputat PSD.

  • Nu ar fi prima oară când Marius Bota ar renunța la un loc în ASF

Anunțul că Marius Bota ar putea renunța la funcția de vicepreședinte ASF pentru piața de capital este surprinzător și nu prea.

Ar fi surprinzător pentru că azi Plenul Parlamentului a validat toată conducerea ASF, din care ar urma să facă și el parte. Marius Bota a fost votat azi în funcția de vicepreședinte membru executiv, sectorul instrumente și investiții financiare cu 213 voturi „pentru” și 118 voturi „împotrivă”.

Nu ar fi surprinzător deoareceMarius Bota a mai transmis anterior către Parlament că renunță la cele două funcții din ASF pentru care și-a depus candidatura până luni 5 noiembrie 2018: prim-vicepreședinte ASF și vicepreședinte ASF responsabil de piața de capital.

Amintim că audierile celor 33 de candidați care își depuseseră candidaturile până pe 5 noiembrie ar fi trebuit să aibă loc pe 6 noiembrie, dar au fost amânate la solicitarea PNL și UDMR. Ei bine, HotNews.ro a scris atunci că încă din acea dimineață, până să se anunțe amânarea audierilor, Marius Bota a trimis prin e-mail informarea că își retrage candidatura pentru toate funcțiile solicitate.

Între timp, până marți, 13 noiembrie, Marius Bota a revenit asupra deciziei și și-a depus din nou candidatura.A fost audiat și chiar votat marți, 13 noiembrie, pentru funcția de vicepreședinte ASF responsabil de piața de capital, pentru ca azi, 14 noiembrie să fie validat și de Plenul Parlamentului.

Dacă Marius Bota va anunța într-adevăr că renunța la ocuparea acestei poziții, se va relua toată procedura pentru numirea altui om în funcția care ar rămâne vacantă. Dar aceasta numai după ce se va lua act de demisia acestuia și de vacantarea postului în Birourile Permanente din Parlament.