"Cu scopul realizării, în condiții de normalitate, a transferului de responsabilități către noul vicepreședinte al sectorului asigurări-reasigurări, am acceptat postul de consilier în cadrul ASF.", a declarat joi seara pentru HotNews.ro Cornel Coca Constantinescu. Pe sectorul pensiilor private, fostul vicepreședinte Ion Giurescu, a negat că s-ar fi angajat consilier al noului vicepreședinte Dan Armeanu: "Nu mai sunt angajat ASF. Mi s-a terminat mandatul", a spus acesta. Dan Armeanu a negat de asemenea că la cabinetul său ar fi angajat Ion Giurescu.

Cornel Coca ConstantinescuFoto: AGERPRES

Contactat joi seara de HotNews.ro, Cristian Roșu, noul vicepreședinte ASF responsabil de piața asigurărilor, a precizat motivele pentru care l-a angajat consilier ASF pe Cornel Coca Constantinescu.

  • "Coca Constantinescu era reprezentant în toate organismele europene, care deschid site-uri de comunicare la care noi, cei din Consiliul ASF, avem acces cu parolă și username. Și la EIOPA (Autoritatea europeană de supraveghere pentru asigurări și pensii ocupaționale) și la IAIS nu puteam întrerupe comunicarea. Trebuia să comunicăm UE schimbarea de board și deschiderea altor date de de acces pe numele meu. Toate aceste lucruri durează și aveam nevoie de această continuitate și comunicare. Va rămâne consilier până la finalizarea transferului acestor căi de comunicare.", a explicat pentru HotNews.ro Cristian Roșu.

În aceste condiții, și Ion Giurescu, fostul vicepreședinte ASF responsabil de pensiile private, a fost angajat consilier al lui Dan Armeanu, noul vicepreședinte ASF responsabil de sectorul pensiilor private?

  • "EIOPA e organizația internațională de pensii și asigurări. În momentul în care mi se deschide mie canalul de comunicare nu mai este nevoie, voi prelua eu toate informațiile și i le voi transmite lui Dan Armeanu.", a precizat Cristian Roșu, vicepreședinte ASF responsabil de sectorul asigurărilor-reasigurărilor.

Contactat joi seara de HotNews.ro, Ion Giurescu, fostul vicepreședinte ASF responsabil de sectorul pensiilor private, a negat că s-ar fi angajat consilier al noului vicepreședinte Dan Armeanu: "Nu mai sunt angajat ASF. Mi s-a terminat mandatul", a spus acesta.

Dan Armeanu, noul vicepreședinte ASF pentru sectorul pensiilor private, a negat de asemenea că la cabinetul său ar fi angajat Ion Giurescu.

Amintim că Plenul Parlamentului a votat în data de 14 noiembrie o nouă conducere pe 5 ani la Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), institutție care reglementează piețele de capital, asigurări și pensii private, sectoare cu active de peste 20 miliarde de euro, și în care șefii au venituri nete de până la 14.000 de euro pe lună.

Salariul mediu de bază al personalului angajat în ASF, calculat pe primele nouă luni ale anului 2018, a fost de 9.730 lei net, se arată într-un răspuns al Autorității de supraveghere financiară către un deputat PNL, care a încercat să afle și ce premii și bonificații au cei nouă membri ai conducerii ASF. Cum actualul președinte al ASF, Leonardo Badea, și Ovidiu Wlassopol au fost numiți în ASF abia în vara anului trecut, cele mai mari venituri pe tot anul 2017 le-a avut Cornel Coca Constantinescu, vicepreședinte, responsabil asigurări: 737.361 lei, echivalentul a 13.350 euro pe lună.