​"Ne îngrijorează complicațiile create de OUG 114 și, imediat ce va fi adoptat bugetul, vom face propria analiză tehnică pe fiecare element al acestei ordonanțe, inclusiv prevederile legate de Pilonul II de pensii, a declarat miercuri pentru HotNews.ro Attila Korodi, liderul grupului UDMR de la Camera Deputaților. "În dezbaterile anterioare, UDMR nu a susținut renunțarea la Pilonul II de pensii. Acum s-a introdus situația în care voluntar se poate face trecerea la sistemul public de pensii. Vom analiza efectele și vom avea propria poziționare", a spus liderul UDMR.

Attila KorodiFoto: Agerpres

În prezent, în Parlament a fost inițiat proiectul de lege pentru aprobarea Ordonanţei de urgență a Guvernului nr. 114/2018, proiect care se află în lucru la Comisiile permanente ale Senatului, ca primă cameră sesizată. Proiectul va fi adoptat prin procedură de urgență, termenul limită de adoptare tacită fiind 1 martie 2019. Camera decizională va fi Camera Deputaților.

Attila Korodi a mai precizat miercuri pentru HotNews.ro că o primă discuție cu grupurile reunite al UDMR a avut loc în urmă cu două săptămâni la Sovata, unde s-a decis ca, imediat după ce se închide subiectul legat de bugetul de stat, să înceapă o analiză tehnică pe fiecare element al OUG 114/2018.

  • "Vom clarifica pe fiecare element în parte poziționarea noastră pentru că în principiu ce s-a întâmplat nu este ok.", a spus Korodi.

De notat că și liderul ALDE și președintele Camerei Deputaților, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat miercuri că, în urma discuţiilor pe care le-a avut cu premierul Viorica Dăncilă despre taxa de 2% pe cifra de afaceri a companiilor din energie (n.a o altă prevedere din OUG 114/2018), a reieşit că aceasta este excesivă şi este posibil să se renunţe la ea, scrie Agerpres.