​Bulgarii de la Eurohold, care dețin Euroins, al șaselea mare asigurător din piață, vor prelua operațiunile de asigurări generale și de viață ale grupului german Ergo pe piața din România, au declarat pentru HotNews.ro mai multe surse apropiate tranzacției. Un anunț va fi făcut cel mai probabil joi. Euroins a ieșit din redresare financiară în 2017, după ce a adus 300 milioane lei la capitalul social. Ergo, asigurător german care este controlat de unul dintre cei mai mari reasigurători din lume, Munich Re, se află pe locul 4 pe piața asigurărilor de viață din țară.

Oficialii Euroins Insurance GroupFoto: Hotnews

Ergo asigurari de viata

Ergo asigurari de viata

Foto: ASF

Grupul german Ergo a intrat pe piața asigurărilor generale de viață din România în anul 2016 după ce a preluat Credit Europe Asigurari - Reasigurari.

Potrivit proiectului de achiziție aprobat atunci de ASF, ERGO a cumpărat 100% din acțiunile Credit Europe Asigurari - Reasigurari prin intermediul subsidiarei ERGO Austria International care administreaza participațiile grupului la mai multe societăți de asigurare din Europa Centrală și de Est, inclusiv pe cea deținută la ERGO Asigurări de Viață.

Top 10 asiguratori

Top 10 asiguratori

Foto: ASF

La finele celor nouă luni din 2018, ERGO se afla pe locul 4 în piața asigurărilor de viață cu o cotă de 7,20%, după NN Asigurări de Viață, BCR Asigurări de Viață și BRD Asigurări de Viață, în timp ce pe segmentul de asigurări de viață afacerile erau mici.

De cealaltă parte, grupul bulgar Eurohold controlează Euroins Insurance Group, care este acționarul majoritar al Euroins Romania. În martie 2017, Euroins a ieșit din procesul de redresare financiară, după ce adus 300 milioane lei la capitalul social, iar cele mai recente date arată că la sfârșitul lui septembrie 2018, compania se afla pe locul 6 în piața de asigurări din România, în funcție de veniturile din primele brute subscrise.