Noul proiect de act normativ care modifică controversata Ordonanță 114/2014 care a suprataxat mediul de afaceri este un document creat marți, 26 martie, de Gheorghe Gherghina, membru în Consiliul de Administrație al BNR și modificat apoi de Mihaela-Gabi Ene, director general adjunct al direcției generale de trezorerie din Ministerul de Finanțe. Informațiile apar în metadatele proiectului publicat marți seara pe site-ul Ministerului de Finanțe.

Document creat de Gheorghe Gherghina din BNRFoto: Hotnews

Gheorghe Gherghina

Gheorghe Gherghina

Foto: BNR

Documentul care conține noul proiect de OUG care modifică controversata Ordonanță a lăcomiei a fost creat de Gheorghe Gherghina, marți, 26 martie, la ora 15:06, și modificat apoi imediat de Mihaela-Gabi Ene, director general adjunct al direcției generale de trezorerie din Ministerul de Finanțe.

Gheorghe Gherghina a fost secretar de stat în Ministerul de Finanțe, coordonator al direcţiilor de buget, trezorerie şi contabilitate publică în perioada ianuarie 2009-iulie 2014, în prezent fiind membru în Consiliul de Administrație al Băncii Naționale a României (BNR).

Informația că documentul de pe site-ul Ministerului de Finanțe este semnat de Gheorghe Gherghina apare astăzi și pe G4Media.ro.

Ministerul Finanțelor Publice (MFP) a publicat marți seara pe site-ul instituției un nou act normativ care ar trebui, în teorie, să refacă greșelile din OUG 114/2018.

În privința modificărilor la Pilonul II de pensii, proiectul aduce o amânare privind noile cerințe de capital solicitate administratorilor care gestionează fondurile de pensii.

Dacă prin OUG 114 acestora li se cereau să aducă 800 de milioane de euro în acest an, din care jumătate până la 1 iunie 2019, noul proiect prevede că 'obligațiile suplimentare de capital social minim prevăzute la art. 60 alin. (1) din Legea nr. 411/2004 privind fondurile de pensii administrate privat, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, începând cu data de 1 iunie 2019, se varsă până la data de 31 decembrie 2019.”

Proiectul aduce modificări și în ceea ce privește taxa pe activele bancare și pe cifra de afaceri din energie, dar nu modifică nimic cu privire la taxele și amenzile speciale introduse în domeniul telecomunicațiilor.