​​Doi mari asigurători din SUA, Allstate și American Family Insurance, au anunțat luni că vor returna aproximativ 800 de milioane de dolari clienților care au polițe auto, în condițiile în care oamenii conduc mult mai puțin din cauza restricțiilor impuse de criza de coronavirus, potrivit CNN. Între timp alți asigurători li s-au alăturat, iar Reuters a făcut o listă cu alți asigurători care au anunțat de asemenea că vor reduce cu sute de milioane de dolari primele plătite de șoferii americani.

Coronavirus SUAFoto: Vanessa Carvalho / Shutterstock Editorial / Profimedia

Allstate, unul dintre cei mai mari asigurători auto din SUA, a declarat luni că va returna mai mult de 600 milioane dolari în prime clienților. Cei mai mulți clienți vor primi un „ramburs” de 15% din primele lunare aferente lunilor aprilie și mai, a spus compania.

„Având în vedere o scădere fără precedent a numărului de mașini de pe șosele, clienții vor primi o rambursare”, a declarat Tom Wilson, directorul general al Allstate. „Este firesc, deoarece acest lucru înseamnă mai puține accidente”, potrivit CNN.

American Family Insurance a anunțat că va întoarce în total 200 de milioane de dolari clienților de asigurări auto începând cu jumătatea lunii aprilie. Clienții vor primi 50 de dolari pentru fiecare vehicul acoperit de polițele lor, a spus compania.

În afară de cei doi asigurători, Reuters a listat alți asigurători care au anunțat măsuri similare, printre care:

Aviva Canada a anunțat că oferă 100 de milioane de dolari în măsuri suplimentare de ajutor imediat pentru șoferi, inclusiv opțiuni care ar reduce imediat primele de asigurare. Clienții care au încetat total să conducă în această perioadă ar putea beneficia de o reducere cu până la 75% a primelor de asigurare.

Erie Insurance a anunțat că va reduce ratele pentru clienții de asigurări auto personale și comerciale din 12 state și din districtul Columbia. Suma care va fi redusă pentru clienți este estimată la aproximativ 200 de milioane de dolari.

Geico Corp, care face parte din grupul Berkshire Hathaway Inc a miliardarului Warren Buffett, a declarat că va oferi aproximativ 2,5 miliarde de dolari de credite pentru cei 19 milioane de clienți cu asigurări auto-moto.

Liberty Mutual Insurance a anunțat că va acorda clienților de asigurări auto o rambursare de 15% la două luni din prima lor anuală, returnând aproximativ 250 de milioane de dolari clienților.

Progressive Insurance Corp, printre cei mai mari asigurători auto din SUA, a spus că va oferi aproximativ 1 miliard de dolari clienților auto. Compania va credita clienților eligibili 20% din primele lor din aprilie și mai.