​​Allianz-Țiriac Asigurări a anunțat marți că anul trecut a înregistrat venituri din primele brute subscrise de 1,37 miliarde de lei, în creștere cu 3,6% față de 2018 și un profit operațional de aproximativ 134 milioane de lei. Potrivit companiei, vânzările de asigurări de viață și de sănătate le-au depășit pe cele RCA anul trecut, iar valoarea totală a despăgubirilor plătite clienţilor şi terţilor a însumat aproximativ 784 milioane de lei.

Sediu Allianz-Tiriac AsigurariFoto: Allianz-Tiriac Asigurari
  • "Valoarea totală a despăgubirilor plătite clienţilor şi terţilor a însumat aproximativ 784 milioane de lei în 2019. Allianz-Ţiriac a plătit astfel, în medie, despăgubiri de 3,1 milioane de lei pentru fiecare zi lucrătoare a anului trecut, în creştere cu 11% faţă de 2018. În baza poliţelor pentru locuinţe au fost plătite despăgubiri mai mari cu 42% în 2019, în principal ca urmare a incendiilor şi fenomenelor meteo severe. Creşteri similare ale daunalităţii au fost înregistrate pe segmentul asigurărilor de răspundere generală şi asigurări de sănătate. Cu toate acestea, despăgubirile plătite în baza asigurărilor auto au însumat aproape 70% din totalul despăgubirilor plătite de Allianz-Ţiriac anul trecut.", se arată în comunicatul companiei.

Pe lângă despăgubirile plătite clienţilor şi terţilor păgubiţi, compania spune că a contribuit în economie şi cu peste 385 milioane de lei, reprezentând cheltuieli cu salarii, comisioane, taxe, impozite şi contribuţii.

În 2019 Allianz-Țiriac a continuat să facă pași fermi în schimbarea structurii portofoliului. Astfel, vânzările de asigurări de viață și sănătate au depășit vânzările de asigurări RCA și au devenit a doua cea mai importantă linie de business, după segmentul Casco.

Asigurările de viaţă, sănătate, locuinţă şi cele agricole au înregistrat cele mai mari ritmuri de creştere în 2019. Asigurările de viaţă au crescut cu peste 13% anul trecut în portofoliul Allianz-Ţiriac, dublu faţă de ritmul de creştere al pieţei, în timp ce asigurările de sănătate s-au majorat cu peste 20%.

Allianz-Ţiriac a ajuns la peste 212.000 de clienţi cu asigurări de viaţă şi sănătate în portofoliu la finalul anului trecut.

Creşteri peste media pieţei au fost consemnate şi la nivelul asigurărilor agricole care au înregistrat un salt de aproximativ 80%, în timp ce vânzările pe segmentul asigurărilor de locuinţă s-au majorat cu peste 12% anul trecut faţă de 2018.