Pool-ul de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale (PAID), societatea care gestionează sistemul de asigurare obligatorie a locuințelor din România, a anunțat miercuri că a donat 500.000 de lei pentru dotarea cu tehnică medicală a secției de terapie intensivă (ATI) a Spitalului Clinic Județean de Urgență Brașov, o măsură menită să sprijine cadrele medicale în lupta cu pandemia de coronavirus.

Despagubiri PAIDFoto: PAID

„Donația celor de la PAID susține misiunea noastră de a oferi asistența necesară unui număr cât mai mare de pacienți, având în vedere că suntem singura unitate spitalicească din județ care poate asigura preluarea și tratamentul pacienților diagnosticați cu forme severe de infecție cu COVID-19. Pentru acești pacienți accesul la aparatură medicală specializată le poate salva viața.”, a declarat Dr. Călin Cobelschi, Manager al Spitalului Clinic Județean de Urgență Brașov.

PAID subliniază că Brașov-ul s-a remarcat prin implicarea autorităților locale în pregătirea populației împotriva dezastrelor fiind în acest moment județul cu cel mai mare grad de cuprindere în asigurare a locuințelor împotriva dezastrelor naturale după București.

PAID este o societate de asigurare-reasigurare, cu capital privat, formată prin asocierea societăților de asigurare pentru încheierea de asigurări obligatorii de locuință, în conformitate cu prevederile Legii nr.260/2008. Conform prevederilor legii, PAID administrează sistemul de asigurare obligatorie a locuințelor, care acoperă trei riscuri de bază specifice României: cutremur, inundații, alunecări de teren.