Radu Crăciun, directorul general al BCR Pensii și Andreea Pipernea, directorul general al NN Pensii, își vor menține pozițiile de președinte și respectiv vicepreședinte în cadrul APAPR (Asociația care reprezintă cei șapte administratori din pilonul II din România) pentru încă 3 ani, a anunțat vineri asociația administratorilor fondurilor de pensii private.

Radu CraciunFoto: Hotnews

Adunarea Generală a membrilor APAPR (Asociația care reprezintă cei șapte administratori din pilonul II din România) a reconfirmat joi, 4 iunie, prin vot conducerea la vârf a organizației: BCR Pensii (reprezentata de Radu Craciun) si NN Pensii (prin Andreea Pipernea) își mentin pozitiile de președinte, respectiv vicepreședinte.

  • “APAPR vizeaza in perioada urmatoare imbunatatirea legislatiei primare pentru ambii piloni, pe baza experientei acumulate în ultimul deceniu de activitate, cu un accent deosebit pe digitalizarea serviciilor noastre. Nu mai putin importante vor fi demersurile pe care le vom face în direcția promovării legii plății pensiilor private, o lege care ar fi trebuit să existe deja de câțiva ani. În același timp, ne propunem ca eforturile în direcția educării și încurajării românilor în vederea economisirii pe termen lung prin intermediul pensiilor private să continue. În acest scop, vom susține inclusiv un regim fiscal mai favorabil pentru acest gen de economisire.”, a declarat Radu Craciun, președintele APAPR, cu ocazia realegerii sale in plenul Adunarii Generale.

Alți doi membri ai Consiliului Director al Asociației au fost reconfirmați în urma alegerilor APAPR: BRD Groupe Societe Generale (prin Claudia Ionescu, director al directiei titluri) și Allianz-Tiriac Pensii Private (prin Virgil Ichim). De asemenea, societatea Aegon Pensii (prin Marius Ratiu) a fost votată pentru ultima poziție dintre cele 5 ale Consiliului Director, în locul Generali Pensii.

Toate cele 5 mandate (presedinte, vicepresedinte, 3 membri) au durata de 3 ani. In cadrul Adunarii Generale a membrilor APAPR și-au exprimat votul toți membrii Asociatiei, care reprezinta 100% din industria de pensii private (administratori si banci depozitare, deopotriva).