Dacă pe parcursul concilierii nu se va ajunge la o înțelegere, salariații sunt hotărâți să parcurgă toate formele de protest prevăzute de lege, până la rezolvarea revendicărilor.
CNS Cartel ALFA și Federația Sindicatelor din Asigurări și Bănci (FSAB) sunt alături de membrii lor din cadrul Sindicatului OMNIASIG, susținându-le demersurile justificate pentru îmbunătățirea condițiilor de lucru și plată.
- UPDATE (17:45) Omniasig VIG susține că nu a majorat salariile din cauza crizei generate de pandemia de COVID-19, al cărei impact este estimat în afaceri începând din trimestrul doi, dar că în ciuda acestor dificultăți nu a făcut concedieri și reduceri de salarii.
Redăm mai jos integral precizările conducerii Omniasig VIG:
"Încă de la începutul crizei medicale generate de Covid-19, care ne-a adus la marginea unei crize economico-financiare la nivel global, OMNIASIG a pus pe primul loc grija față de angajați și față de clienți și parteneri. Sănătatea și protecția angajaților, a clienților și a partenerilor au fost permanent și sunt în continuare o prioritate pentru noi.
În această perioadă dificilă și fără precedent, conducerea companiei a fost în continuare atentă și preocupată de protejarea și retenția angajaților săi pe termen mediu și lung, astfel că nu s-au luat deloc măsuri economice care să afecteze angajații, precum concedieri sau scăderi de salarii, iar compania a reușit să mențină nivelul salarial și toate beneficiile anterioare pentru întregul personal, în pofida încetării contractului colectiv de muncă.
Totodată, am acționat responsabil și solidar și ne-am aliniat măsurilor impuse de autorități, asigurând în același timp continuitatea activității, astfel încât să asigurăm nu doar bunul mers al companiei, ci și stabilitatea locului de muncă pentru toți angajații noștri.
Totuși, lipsa de predictibilitate în ceea ce privește evoluția situației economico-financiare generate de măsurile luate în vederea diminuării impactului Covid-19, la nivel local dar și la nivel global, obligă compania la un management prudent și responsabil. Prin urmare, am propus, în cadrul negocierilor cu sindicatul, să menținem la nivelul actual salariile și beneficiile în această perioadă, concentrându-ne pe continuitate și menținerea stabilității personalului.
Având în vedere această lipsă de predictibilitate, precum și estimarea conducerii companiei referitoare la impactul situației generate de noul coronavirus, impact ce se va resimți în business începând cu al doilea trimestru, în pofida începutului bun de an, nu au putut fi susținute solicitările actuale ale sindicatului OMNIASIG, de majorare a beneficiilor în această perioadă.
Regretăm această situație, însă este reponsabilitatea conducerii companiei de a lua măsurile necesare pentru asigurarea continuității activității și menținerea business-ului în această situație dificilă, atât la nivel național, cât și internațional.
Ne exprimăm încă o dată, pe această cale, deschiderea de comunicare pe acest subiect și găsirea unei soluții viabile și benefice ambelor părți."
Sa se faca licitatie pe fiecare loc de munca, inclusiv pe posturi de conducere si marketing, unde sunt salariile foarte mari.
Angajatii nemultumiti trebuie sa inteleaga ca daca de 2 ani nu au primit nimic si nici in urmatorii 2 ani nu vor mai primi, asta inseamna ca firma atat considera ca merita ei.
Deci cei nemultumiti pot sa plece ca sa vina care vor sa munceasca.
Romania are nevoie de asiguratori care sa faca treaba buna!
Dar de ce va e frica sa se faca licitatie la privat? Ca doar vor fi angajati cei mai buni.
- de ex. posturile de asistenta in spital se da pe baza de licitatie cu pret final ~salariul pe un an al viitoarei asistente
- nu inteleg cum ar putea organizarea de licitatii (adica care da mai mult) sa aigure angajarea celor mai buni...
Sunt 2 variante:
1) este adevarat, ceea ce inclin sa cred
2) este fals, caz in care dumneavoastra, doamna M.Alexandra, cunoasteti mai multe - lucrati cumva la Omniasig si ati uitat sa precizati?
Dar chiar pe bune acum, de ce nu va dubleaza sau tripleaza Omniasig salariile daca sunteti asa buni? Eu cred ca si daca vi le reduce la jumatate tot o sa le pupati mana, ca nu va mai gasiti de lucru pe foamea asta - ce parere aveti?
Sa trecem si la cifre publice - Omniasig a cheltuit in 2018 exact 81,434,329 RON pentru aproximativ 1,155 angajati, deci o medie de 70505 RON pentru fiecare angajat. As zice ca nu e putin.
Daca ne uitam la cat se castiga in medie in asigurari (https://www.1asig.ro/Castigul-mediu-net-al-angajatilor-din-asigurari-si-pensii-private-a-crescut-cu-peste-11-in-decembrie-2018-articol-3,100-60428.htm), se observa ca sunteti mult sub medie, deci ceva e in neregula - puteti sa explicati de va complaceti in aceasta situatie? Ca sa nu zic ca in intermediere se castiga cu 5% mai mult, deci iarasi nu va tine nimeni legati.
Din cum arata cifrele, inteleg ca Omniasig vrea sa scape de "balast" si cam atat - probabil deja cei care merita mai mult sunt in statistica cu salarii mai mari cu 30, 40, 50% sau cat o fi.
M-as bucura sa ma contraziceti cu argumente faptuale, nu cu "va sfătuiesc să stați liniștiți" care suna a amenintare stalinista - oricum, sper ca nu am deranjat foarte tare :)
Sa renunti la 700 de nemultumiti e destul de dificil - nu mai bine pleaca singuri cand considera fiecare?
Parca nemtii au incercat sa faca treaba asta, dar nu imi aduc aminte ce a iesit.
Doamne ajuta!
Atentie la cei care folosesc Windows si multe aplicatii, platforme online, etc. - asta este primul pas spre robotizare.
Folositi cat mai mult pixul si hartia si tineti aproape de clienti!