Conflict de muncă la Omniasig VIG. Peste 700 de salariați au hotărât declanșarea conflictului colectiv de muncă după ce negocierile salariale au eșuat / UPDATE Omniasig spune că nu a majorat salariile din cauza crizei generate de pandemia de COVID-19

de DP     HotNews.ro
Vineri, 5 iunie 2020, 12:25 Economie | Asigurari


Mihai Tecau, Omniasig
Foto: AGERPRES
Vineri a fost sesizat Inspectoratul Teritorial de Muncă pentru concilierea conflictului colectiv de muncă de la nivelul Omniasig VIG S.A., companie de asigurari. Peste 700 de salariați au hotărât declanșarea conflictului colectiv de muncă deoarece negocierile începute pe data de 5 februarie 2020, au eșuat ca urmare a refuzului conducerii de a răspunde favorabil revendicărilor acestora. Salariații sunt foarte nemultumiți deoarece, în ultimii doi ani, compania nu a mai acordat nicio creștere salarială și dorește ca în continuare timp de doi ani să nu acorde nimic.

Revendicările principale ale salariaților se referă la o majorare salarială de 10% care să acopere inflația din perioada 2016-2019, creșterea valorii tichetelor de masă de la 9,57 lei/zi la 15 lei/zi și majorarea cuantumului unor bonusuri și prime acordate la nivelul companiei cu diverse ocazii.

Dacă pe parcursul concilierii nu se va ajunge la o înțelegere, salariații sunt hotărâți să parcurgă toate formele de protest prevăzute de lege, până la rezolvarea revendicărilor.

CNS Cartel ALFA și Federația Sindicatelor din Asigurări și Bănci (FSAB) sunt alături de membrii lor din cadrul Sindicatului OMNIASIG, susținându-le demersurile justificate pentru îmbunătățirea condițiilor de lucru și plată.

 • UPDATE (17:45) Omniasig VIG susține că nu a majorat salariile din cauza crizei generate de pandemia de COVID-19, al cărei impact este estimat în afaceri începând din trimestrul doi, dar că în ciuda acestor dificultăți nu a făcut concedieri și reduceri de salarii.

Redăm mai jos integral precizările conducerii Omniasig VIG:


"Încă de la începutul crizei medicale generate de Covid-19, care ne-a adus la marginea unei crize economico-financiare la nivel global, OMNIASIG a pus pe primul loc grija față de angajați și față de clienți și parteneri. Sănătatea și protecția angajaților, a clienților și a partenerilor au fost permanent și sunt în continuare o prioritate pentru noi.

În această perioadă dificilă și fără precedent, conducerea companiei a fost în continuare atentă și preocupată de protejarea și retenția angajaților săi pe termen mediu și lung, astfel că nu s-au luat deloc măsuri economice care să afecteze angajații, precum concedieri sau scăderi de salarii, iar compania a reușit să mențină nivelul salarial și toate beneficiile anterioare pentru întregul personal, în pofida încetării contractului colectiv de muncă.

Totodată, am acționat responsabil și solidar și ne-am aliniat măsurilor impuse de autorități, asigurând în același timp continuitatea activității, astfel încât să asigurăm nu doar bunul mers al companiei, ci și stabilitatea locului de muncă pentru toți angajații noștri.

Totuși, lipsa de predictibilitate în ceea ce privește evoluția situației economico-financiare generate de măsurile luate în vederea diminuării impactului Covid-19, la nivel local dar și la nivel global, obligă compania la un management prudent și responsabil. Prin urmare, am propus, în cadrul negocierilor cu sindicatul, să menținem la nivelul actual salariile și beneficiile în această perioadă, concentrându-ne pe continuitate și menținerea stabilității personalului.

Având în vedere această lipsă de predictibilitate, precum și estimarea conducerii companiei referitoare la impactul situației generate de noul coronavirus, impact ce se va resimți în business începând cu al doilea trimestru, în pofida începutului bun de an, nu au putut fi susținute solicitările actuale ale sindicatului OMNIASIG, de majorare a beneficiilor în această perioadă.

Regretăm această situație, însă este reponsabilitatea conducerii companiei de a lua măsurile necesare pentru asigurarea continuității activității și menținerea business-ului în această situație dificilă, atât la nivel național, cât și internațional.

Ne exprimăm încă o dată, pe această cale, deschiderea de comunicare pe acest subiect și găsirea unei soluții viabile și benefice ambelor părți."Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

4794 vizualizari

 • -2 (4 voturi)    
  OMNIASIG ? (Vineri, 5 iunie 2020, 12:50)

  BuzzBuzzard [utilizator]

  Cine este acesta ?
 • -4 (10 voturi)    
  Caut de lucru (Vineri, 5 iunie 2020, 12:57)

  SomerCautLucru [utilizator]

  buna ziua, daca s-ar putea ca conducerea Omniasig sa scoata pe piata locurile de munca ale nemultumitilor, pentru ca sunt sute de oameni care doresc sa munceasca si sunt convinsa ca Omniasig ofera salarii foarte bune, am vazut statisticile.
  Sa se faca licitatie pe fiecare loc de munca, inclusiv pe posturi de conducere si marketing, unde sunt salariile foarte mari.
  Angajatii nemultumiti trebuie sa inteleaga ca daca de 2 ani nu au primit nimic si nici in urmatorii 2 ani nu vor mai primi, asta inseamna ca firma atat considera ca merita ei.
  Deci cei nemultumiti pot sa plece ca sa vina care vor sa munceasca.
  Romania are nevoie de asiguratori care sa faca treaba buna!
  • +1 (3 voturi)    
   ... (Vineri, 5 iunie 2020, 13:41)

   mihai_mi [utilizator] i-a raspuns lui SomerCautLucru

   Licitatia pt. locurile de munca se face la buget!!!
   • +1 (3 voturi)    
    pile (Vineri, 5 iunie 2020, 15:05)

    SomerCautLucru [utilizator] i-a raspuns lui mihai_mi

    La buget nu e licitatie, se angajeaza pe pile, rude sau alte persoane apropiate.
    Dar de ce va e frica sa se faca licitatie la privat? Ca doar vor fi angajati cei mai buni.
    • +2 (2 voturi)    
     ... (Vineri, 5 iunie 2020, 16:34)

     mihai_mi [utilizator] i-a raspuns lui SomerCautLucru

     Va contrazic:
     - de ex. posturile de asistenta in spital se da pe baza de licitatie cu pret final ~salariul pe un an al viitoarei asistente
     - nu inteleg cum ar putea organizarea de licitatii (adica care da mai mult) sa aigure angajarea celor mai buni...
  • -2 (4 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Vineri, 5 iunie 2020, 14:37)

   [anonim] i-a raspuns lui SomerCautLucru

   • 0 (4 voturi)    
    angajari al omniasig (Vineri, 5 iunie 2020, 15:14)

    SomerCautLucru [utilizator] i-a raspuns lui

    Daca ne uitam pe internet la adresa "https://www.omniasig.ro/Posturi-vacante.html", scrie negru pe alb: "Momentan nu exista posturi vacante", deci schema e cel putin plina, neexcluzand ca ar putea fi chiar supra-populata.
    Sunt 2 variante:
    1) este adevarat, ceea ce inclin sa cred
    2) este fals, caz in care dumneavoastra, doamna M.Alexandra, cunoasteti mai multe - lucrati cumva la Omniasig si ati uitat sa precizati?
    Dar chiar pe bune acum, de ce nu va dubleaza sau tripleaza Omniasig salariile daca sunteti asa buni? Eu cred ca si daca vi le reduce la jumatate tot o sa le pupati mana, ca nu va mai gasiti de lucru pe foamea asta - ce parere aveti?
    • 0 (2 voturi)    
     Comentariu sters de utilizator (Vineri, 5 iunie 2020, 15:34)

     [anonim] i-a raspuns lui SomerCautLucru

     • +1 (1 vot)    
      analiza salarii Omniasig (Vineri, 5 iunie 2020, 16:57)

      SomerCautLucru [utilizator] i-a raspuns lui

      De ce ce sa ne linistim, acum ca ne-am facut incalzirea?
      Sa trecem si la cifre publice - Omniasig a cheltuit in 2018 exact 81,434,329 RON pentru aproximativ 1,155 angajati, deci o medie de 70505 RON pentru fiecare angajat. As zice ca nu e putin.
      Daca ne uitam la cat se castiga in medie in asigurari (https://www.1asig.ro/Castigul-mediu-net-al-angajatilor-din-asigurari-si-pensii-private-a-crescut-cu-peste-11-in-decembrie-2018-articol-3,100-60428.htm), se observa ca sunteti mult sub medie, deci ceva e in neregula - puteti sa explicati de va complaceti in aceasta situatie? Ca sa nu zic ca in intermediere se castiga cu 5% mai mult, deci iarasi nu va tine nimeni legati.
      Din cum arata cifrele, inteleg ca Omniasig vrea sa scape de "balast" si cam atat - probabil deja cei care merita mai mult sunt in statistica cu salarii mai mari cu 30, 40, 50% sau cat o fi.
      M-as bucura sa ma contraziceti cu argumente faptuale, nu cu "va sfătuiesc să stați liniștiți" care suna a amenintare stalinista - oricum, sper ca nu am deranjat foarte tare :)
      • 0 (0 voturi)    
       nu e puțin? (Sâmbătă, 6 iunie 2020, 10:43)

       Andrei57 [utilizator] i-a raspuns lui SomerCautLucru

       Asta înseamnă o media de cam 3400 de lei net pe lună. În condițiile în care câțiva directori au salarii de câteva (chiar multe) ori mai mare parcă altfel se vede nivelul salarial. Asta dacă datele sunt corecte.
     • 0 (0 voturi)    
      renuntare asumata la angajati (Vineri, 5 iunie 2020, 17:16)

      stapanul_rca [utilizator] i-a raspuns lui

      "renuntarea asumata" la angajati tine de capitalism, adica mult mai la vest de Romania.
      Sa renunti la 700 de nemultumiti e destul de dificil - nu mai bine pleaca singuri cand considera fiecare?
   • +1 (1 vot)    
    Locuri munca vanzari (Vineri, 5 iunie 2020, 15:23)

    stapanul_rca [utilizator] i-a raspuns lui

    Presupun ca prin "posturi" va referiti la alceva decat "agent cu portofoliu"
  • +2 (2 voturi)    
   licitatie ? (Vineri, 5 iunie 2020, 15:56)

   jescu [utilizator] i-a raspuns lui SomerCautLucru

   Stiu angajatori la care se schimbau angajatii des din cauza salariilor, si cei care nu plecau se faceau ca muncesc, nu le pasa daca sunt dati afara. Patronul era fericit ca face economie. Angajatii existenti stateau toata ziua sa-i invete pe cei care vin apoi plecau si ei, urmau altii. Numai productivitate n-au firmele astea. Dar daca tot iti doresti poate ajungi si tu la o firma din asta, cu super atmosfera de lucru.
   • +1 (1 vot)    
    Licitatie pe locul de munca (Vineri, 5 iunie 2020, 17:00)

    SomerCautLucru [utilizator] i-a raspuns lui jescu

    Sa zicem ca glumeam, fiindca daca nu facem concurs la stat, cum sa facem in mediul privat?
    Parca nemtii au incercat sa faca treaba asta, dar nu imi aduc aminte ce a iesit.
 • 0 (0 voturi)    
  Salarii virtuale (Vineri, 5 iunie 2020, 16:02)

  angajat.nemultumit [utilizator]

  Ei s-au digitizat deja de vreo 4-5 ani, poate platesc angajatii in Bitcoin dar au omis sa le spuna...
  Doamne ajuta!
  • +1 (3 voturi)    
   robotii (Vineri, 5 iunie 2020, 17:09)

   stapanul_rca [utilizator] i-a raspuns lui angajat.nemultumit

   va inteleg si probabil ca in curand angajatii din asigurari vor fi inlocuiti de roboti fara suflet. E trist, dar se va intampla in cativa ani.
   Atentie la cei care folosesc Windows si multe aplicatii, platforme online, etc. - asta este primul pas spre robotizare.
   Folositi cat mai mult pixul si hartia si tineti aproape de clienti!


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by