Începând cu luna octombrie, NN România, lider pe piața asigurărilor de viață și pensii private, a intrat și pe sectorul asigurărilor generale, prin vânzarea de asigurări de locuințe. Asigurătorul mizează pe faptul că cei peste 2,2 milioane de clienți care au asigurări și pensii ar putea fi interesați și de asigurarea locuințelor, dar și pe faptul că la nivel național numai 17% din cele 9 de milioane de locuințe din țară sunt asigurate printr-o poliță facultativă.

- „Cei peste 2,2 de milioane de clienți care au ales asigurări și pensii de la NN, adică un sfert din populația activă a României, știu că se pot baza pe noi în momentele în care au cea mai mare nevoie de siguranță financiară. Prin tot ceea ce facem, dovedim în fiecare zi că ne respectăm promisiunile și angajamentele, iar în cei 23 de ani de când suntem prezenți aici am contribuit la stabilitatea financiară a clienților noștri de asigurări de viață și sănătate cu sume care depășesc 1,6 de miliarde de lei”, a spus Gerke Witteveen, CEO interimar al NN în România.
Costul asigurării facultative de locuință NN depinde de valoarea locuinței și de nivelul de protecție, precum și de acoperirile opționale pe care clienții le pot alege în funcție de nevoile lor. Asigurarea facultativă vine în completarea poliței obligatorii PAD, care oferă acoperire de bază în caz de inundații, cutremure sau alunecări de teren.
- „Datele arată că numai 17% din cele 9 de milioane de locuințe din România sunt asigurate printr-o poliță facultativă. Prin urmare, este un pas firesc pentru NN să ofere o asigurare de locuințe și să contribuie la dezvoltarea siguranței financiare a românilor, construind pe baza experienței și tradiției din segmentele de asigurări de viață și sănătate și pensii private”, a spus Gabriela Lupaș Țicu, Chief Marketing & Operations Officer al NN Asigurări de Viață.
Mai mult de 96% dintre românii adulți sunt proprietari sau locuiesc în case deținute de cineva din familie, conform celor mai recente date Eurostat la nivelul anului 2018, peste media la nivelul Uniunii Europene (70%) și aproape dublu față de țări din vestul Europei, precum Germania (51,4%). Cu toate acestea, doar 1,7 milioane de români au ales anul trecut să încheie o poliță obligatorie de asigurare împotriva dezastrelor naturale pentru casa lor și doar 1,3 de milioane au optat pentru o asigurare facultativă, potrivit datelor Autorității de Supraveghere Financiară.