Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) este arbitru pe piețele de capital, asigurări și pensii private, în care activele depășesc 20 miliarde de euro. Autoritatea se finanțează integral din taxele impuse societăților din piețele de capital, asigurări și pensii private pe care le reglementează și supraveghează. Indirect, veniturile ASF vin de la populația și firmele care cumpără produse de asigurări, pensii private și investește pe bursă.
- Unii angajați din ASF au precizat vineri, 11 decembrie, pentru HotNews.ro, că au încasat deja prima de final de an, echivalentul încă unui salariu, măsură de care ar urma să beneficieze toți cei peste 500 de angajați ai autorității până la finalul acestui an, conform prevederilor contractului colectiv de muncă.
HotNews.ro a solicitat vineri un punct de vedere oficial cu privire la aceste informații de la Nicu Marcu, noul președinte al Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), care a precizat că vom primi un răspuns din partea noului purtător de cuvânt al ASF, Daniel Apostol, fapt care s-a și întâmplat la scurt timp.
- “Este adevărat că ASF a acordat un voucher în valoare de 150 de lei, drept cadou de Crăciun pentru fiecare copil al fiecărui angajat al Autorității. Contractul colectiv de muncă aflat în vigoare este respectat de către actuala conducere și aplicat conform legislației și reglementărilor existente.”, a declarat vineri pentru HotNews.ro Daniel Apostol, purtător de cuvânt al ASF.
Nu ar fi prima dată când angajații ASF primesc astfel de prime pe final de an. În 2018, HotNews.ro a scris în exclusivitate cum toți cei peste 500 de angajați au încasat prima anuală, care este la nivelul unui salariu lunar adică aproape 10.000 de lei. Tot în 2018, și tot potrivit Contractului colectiv de muncă din ASF, de Paște, fiecare angajat ASF a primit o primă de 5.000 de lei.
- Pentru detalii citește: UPDATE La ASF, Moș Crăciun a venit deja: Toți cei peste 500 de angajați au încasat prima anuală, care este la nivelul unui salariu / Conducerea ASF spune că negociază reducerea nivelului primelor pentru 2019
Aceleași prime anuale și alte bonusuri le-au încasat angajații ASF și în 2015.
- Pentru detalii citește: EXCLUSIV: Toti cei 480 de angajati ai ASF au primit anul trecut prime anuale de performanta in valoare totala de circa 4,5 milioane lei/Alte drepturi: Cadouri destinate copiilor angajatilor si tichete de gradinita
Conducerea ASF este numită politic, iar șefii acestei autorități sunt răsplătiți cu venituri lunare de până la 14.000 de euro. Veniturile membrilor conducerii ASF au crescut semnificativ și în 2019. Dacă unii membri din conducerea ASF erau bogați înainte de a fi numiți politic la vârful acestei autorități, pentru cei nou veniți saltul este uriaș. Spre exemplu, Gabriel Grădinescu a trecut de la venituri de 150.000 de lei ca director de bancă în Focșani, la venituri de peste 660.000 de lei ca vicepreședinte în ASF, iar pe lângă Loganul fabricat în 2006, în declarația de avere s-a adăugat între timp și un Hyundai Tucson.
- Pentru detalii citește: Cum au crescut averile șefilor din ASF în 2019: Un fost director de bancă din Focșani și-a văzut veniturile majorate de 4 ori până la peste 660.000 de lei
Mai mult, membrii conducerii ASF ar urma să fie exonerați de la răspunderea civilă sau penală, după caz, în situația în care instanțele judecătorești constată îndeplinirea sau omisiunea îndeplinirii de către aceste persoane, cu bună-credintă şi fară neglijentă, a oricărui fapt în legătură cu exercitarea, în conditiile legii, a atribuțiilor de supraveghere şi control, potrivit aceluiași proiect de lege inițiat de liberalul Florin Roman, care a trecut de Camera Deputaților și se dezbate acum la Senat, camera decizională.
- Pentru detalii citește: PROIECT: Liberalul Florin Roman vrea imunitate penală și civilă pentru șefii ASF, pe modelul BNR. USR: Nici Iordache nu ar fi putut propune ceva mai nociv
Susține în CV-ul său fabricat că a absolvit trei facultăți și un doctorat făcute parțial în paralel între ele și în paralel cu serviciul (în general funcții de conducere importante).
Nicu Marcu se naște în noiembrie 1968.
Termina liceul in 1987.
Face TCM-ul la Sibiu în perioada 1989-1994.
Face Științe Economice la Craiova între 1992 și 1997 (primii doi ani în paralel cu TCM-ul de la Sibiu!!)
In 1996 (la 9 ani de la terminarea liceului) se angajează Contabil Șef la Poiana mare, Dolj (domeniul silvicultura). In 1996 era contabil șef deși nu terminase încă Stiintele Economice. In anii următori ajunge la Calafat, Craiova, București, ocupă funcții din ce in ce mai importante.
In perioada 2000-2004 face un doctorat în Științe Economice.
In intervalul 2002-2006 face Facultatea de Drept din Craiova. Primii doi ani de la Drept se suprapun cu ultimii doi de la doctoratul în Științe Economice. Pe parcursul ultimilor doi ani ai doctoratului este Director Economic la Romsilva ca și autor sau coautor a 6 cărți.
In 2007 devine absolvent al Colegiului Național de Apărare, ceea ce arata ca este angajat al SRI-ului. De fapt asta este și comportamentul său, de agent secret, combinat cu o atitudine de repetent de facultate.
Cand a avut timp sa faca atatea lucruri în același timp?!
In 2005 ajunge Sef de Lucrari, in 2008, Conferentiar, in 2010-2011 Profesor universitar plin, in 2012 prorector la Univ. Craiova si parlamentar de Bacau la Bucuresti iar în 2015 șef la Curtea de Conturi.
Studiile omului acestuia sunt o fraudă.
------------------------
Dar fii atent la asta:
Eins-Zwei - Polizei
Drei -Vier - KurPapir, primare la Timisoara
Flacaul asta - Primarele Teuton, alfabetizat la nivelul unui liceu teologic (iezuit)...
...NU a reusit sa arate nimanui diploma de studii superioare pe care pretinde ca le-a absolvit. Nimanui, nika-nika...
...dar hey, e teuton, e indeajuns pentru iobagul ardelean (banatean), sa-l aleaga. Iobagii cu pricina NU au in fiecare zi sansa de a-si lipi buzitele de fesele teutone, n-asa?
"Exemple în registrele elevat/curent: acestui om / omului acestuia, acest fenomen / fenomenul acesta, această zi / ziua aceasta, acel ceas / ceasul acela. Exemple în registrul familiar: omului ăluia, ziua aia, ceasul ăla. Formele familiare antepuse sunt de folosință limitată. Se utilizează mai mult forma astă, în adverbe compuse și îmbinări adverbiale temporale cu sensul „această” (astăzi, astă seară) și în altele cu sensul „precedentă, trecută” (astă-noapte, astă-vară, aseară), în care își pierd caracterul familiar."
Unde este eroarea în: "Studiile omului acestuia sunt o fraudă."?!
Amici?
Că avem cea mai mică piață bursieră din EU?
Că avem cele mai mici investiții nonbancare/PIB din EU?
Că raportează minciuni și ascunde actele emise?
Plus pensii speciale...
Din nefericire, romanii de rand sunt prea imbecilizati ca sa mai fie in stare sa rastoarne elitele corupte.
Pentru ce avem impozitul ala urias pe salariu? De-asta. Ati observat cati dintre cei plecati din tara spun ca au plecat ca sa nu mai tina in spate bugetari cu salarii uriase, putori de toate soiurile? Au dreptate.
In privat a fost oribil anul asta. S-au inchis afaceri, au ramas oameni someri fara plata dar ce conteaza, nu-i asa? Fiecare se descurca cum poate si nu se gandeste la celalalt.
Ce performante notabile aduce ASF economiei pentru ca oricum societatile de asigurare fac ce vor ele?
In ASF sunt aciuite sunt toate sinecurile psd-iste care freaca menta.
Intr-un an de criza sanitara si economica, cu presiune pe mediul privat, ar fi fost de bun simt sa renunte la bonusuri.
Trebuie inceputa cosolidarea bugetara, adica reducerea salariilor nesimtite.
asa ca sa isi dea prime pana nu mai pot :)
singura eventuală legătură ar fi că lumea s-a lămurit că pe oricine ar vota tot nimic nu se schimbă în bine, doar în rău...
este foarte grav că nu este stabilit un raport decent între salariul maxim şi cel minim (exclusiv mediul privat dar inclusiv instituţiile autonome ale statului), de ex. 1:7 ca în germania...
un astfel de raport ar evita astfel de excese iar pe de altă parte ar contribui la creşterea bunăstării generale (deoarece creşterea salariului max depinde de creşterea celui min)
Spor la lucru lichelelor conducatoare.