Surse: Cei peste 500 de angajați din ASF ar fi început să încaseze prime de mii de euro pe final de an, conform contractului colectiv de muncă. Ce spune conducerea autorității

de Adrian Vasilache     HotNews.ro
Vineri, 11 decembrie 2020, 19:26 Economie | Asigurari


Autoritatea de Supraveghere Financiara
Foto: Agerpres
​Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a început să-și răsplătească pe final de an cei peste 500 de angajați cu prime de mii de euro, echivalentul încă unui salariu lunar, au declarat pentru HotNews.ro surse din cadrul autorității. Salariul mediu net de bază în ASF este de 10.000 de lei (peste 2000 de euro), iar membrii conducerii ASF au venituri nete lunare care ating și 14.000 de euro. ASF a mai acordat prime anuale similare în anii 2018 și 2015. În replică, Daniel Apostol, purtătorul de cuvânt al ASF, susține că actuala conducere respectă contractul colectiv de muncă aflat în vigoare.

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) este arbitru pe piețele de capital, asigurări și pensii private, în care activele depășesc 20 miliarde de euro. Autoritatea se finanțează integral din taxele impuse societăților din piețele de capital, asigurări și pensii private pe care le reglementează și supraveghează. Indirect, veniturile ASF vin de la populația și firmele care cumpără produse de asigurări, pensii private și investește pe bursă.

 • Unii angajați din ASF au precizat vineri, 11 decembrie, pentru HotNews.ro, că au încasat deja prima de final de an, echivalentul încă unui salariu, măsură de care ar urma să beneficieze toți cei peste 500 de angajați ai autorității până la finalul acestui an, conform prevederilor contractului colectiv de muncă.

Nicu Marcu, presedinte ASF
Foto: ASF
HotNews.ro a solicitat vineri un punct de vedere oficial cu privire la aceste informații de la Nicu Marcu, noul președinte al Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), care a precizat că vom primi un răspuns din partea noului purtător de cuvânt al ASF, Daniel Apostol, fapt care s-a și întâmplat la scurt timp.

 • “Este adevărat că ASF a acordat un voucher în valoare de 150 de lei, drept cadou de Crăciun pentru fiecare copil al fiecărui angajat al Autorității. Contractul colectiv de muncă aflat în vigoare este respectat de către actuala conducere și aplicat conform legislației și reglementărilor existente.”, a declarat vineri pentru HotNews.ro Daniel Apostol, purtător de cuvânt al ASF.

Nu ar fi prima dată când angajații ASF primesc astfel de prime pe final de an. În 2018, HotNews.ro a scris în exclusivitate cum toți cei peste 500 de angajați au încasat prima anuală, care este la nivelul unui salariu lunar adică aproape 10.000 de lei. Tot în 2018, și tot potrivit Contractului colectiv de muncă din ASF, de Paște, fiecare angajat ASF a primit o primă de 5.000 de lei.


Aceleași prime anuale și alte bonusuri le-au încasat angajații ASF și în 2015.


Conducerea ASF este numită politic, iar șefii acestei autorități sunt răsplătiți cu venituri lunare de până la 14.000 de euro. Veniturile membrilor conducerii ASF au crescut semnificativ și în 2019. Dacă unii membri din conducerea ASF erau bogați înainte de a fi numiți politic la vârful acestei autorități, pentru cei nou veniți saltul este uriaș. Spre exemplu, Gabriel Grădinescu a trecut de la venituri de 150.000 de lei ca director de bancă în Focșani, la venituri de peste 660.000 de lei ca vicepreședinte în ASF, iar pe lângă Loganul fabricat în 2006, în declarația de avere s-a adăugat între timp și un Hyundai Tucson.


Proiect PNL: Membrii ASF să aibă imunitate civilă sau penală în anumite situații și să li se deconteze cheltuielile cu locuinţa de serviciu, cazare, diurnă şi transport dacă nu stau în București

Florin Roman
Foto: Facebook
În luna octombrie din acest an, Camera Deputaţilor a adoptat un proiect de lege inițiat de deputatul PNL Florin Roman, care prevede, printre altele, că membrii Consiliului Autorităţii de Supraveghere Financiară care nu domiciliază în Bucureşti vor beneficia de decontarea cheltuielilor cu locuinţa de serviciu, cazare, diurnă şi transport.

Mai mult, membrii conducerii ASF ar urma să fie exonerați de la răspunderea civilă sau penală, după caz, în situația în care instanțele judecătorești constată îndeplinirea sau omisiunea îndeplinirii de către aceste persoane, cu bună-credintă şi fară neglijentă, a oricărui fapt în legătură cu exercitarea, în conditiile legii, a atribuțiilor de supraveghere şi control, potrivit aceluiași proiect de lege inițiat de liberalul Florin Roman, care a trecut de Camera Deputaților și se dezbate acum la Senat, camera decizională.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

17752 vizualizari

 • +42 (50 voturi)    
  Bataie de joc (Vineri, 11 decembrie 2020, 19:34)

  FanelJr [utilizator]

  Buna parte din privat se zbate, astia isi dau prime
  • +29 (33 voturi)    
   Nicu Marcu = un repetent ajuns prof universitar! (Vineri, 11 decembrie 2020, 20:47)

   Argon [utilizator] i-a raspuns lui FanelJr

   Nicu Marcu, seful ASF, este un individ cu studii universitare extrem de dubioase.

   Susține în CV-ul său fabricat că a absolvit trei facultăți și un doctorat făcute parțial în paralel între ele și în paralel cu serviciul (în general funcții de conducere importante).

   Nicu Marcu se naște în noiembrie 1968.
   Termina liceul in 1987.
   Face TCM-ul la Sibiu în perioada 1989-1994.
   Face Științe Economice la Craiova între 1992 și 1997 (primii doi ani în paralel cu TCM-ul de la Sibiu!!)
   In 1996 (la 9 ani de la terminarea liceului) se angajează Contabil Șef la Poiana mare, Dolj (domeniul silvicultura). In 1996 era contabil șef deși nu terminase încă Stiintele Economice. In anii următori ajunge la Calafat, Craiova, București, ocupă funcții din ce in ce mai importante.
   In perioada 2000-2004 face un doctorat în Științe Economice.
   In intervalul 2002-2006 face Facultatea de Drept din Craiova. Primii doi ani de la Drept se suprapun cu ultimii doi de la doctoratul în Științe Economice. Pe parcursul ultimilor doi ani ai doctoratului este Director Economic la Romsilva ca și autor sau coautor a 6 cărți.
   In 2007 devine absolvent al Colegiului Național de Apărare, ceea ce arata ca este angajat al SRI-ului. De fapt asta este și comportamentul său, de agent secret, combinat cu o atitudine de repetent de facultate.

   Cand a avut timp sa faca atatea lucruri în același timp?!

   In 2005 ajunge Sef de Lucrari, in 2008, Conferentiar, in 2010-2011 Profesor universitar plin, in 2012 prorector la Univ. Craiova si parlamentar de Bacau la Bucuresti iar în 2015 șef la Curtea de Conturi.

   Studiile omului acestuia sunt o fraudă.
   • -16 (26 voturi)    
    "Studiile omului acestuia sunt o fraudă." (Vineri, 11 decembrie 2020, 22:09)

    newlook [utilizator] i-a raspuns lui Argon

    "Studiile omului acestuia sunt o fraudă." Trebuie sa pun ghilimele, ca o cam dadusi in bara cu gramatica ("omului acestuia"), dar esenta e corecta.
    ------------------------
    Dar fii atent la asta:

    Eins-Zwei - Polizei
    Drei -Vier - KurPapir, primare la Timisoara

    Flacaul asta - Primarele Teuton, alfabetizat la nivelul unui liceu teologic (iezuit)...
    ...NU a reusit sa arate nimanui diploma de studii superioare pe care pretinde ca le-a absolvit. Nimanui, nika-nika...
    ...dar hey, e teuton, e indeajuns pentru iobagul ardelean (banatean), sa-l aleaga. Iobagii cu pricina NU au in fiecare zi sansa de a-si lipi buzitele de fesele teutone, n-asa?
    • +15 (17 voturi)    
     "omului acestuia" este corect! (Vineri, 11 decembrie 2020, 22:30)

     Argon [utilizator] i-a raspuns lui newlook

     Citat: din https://ro.wikipedia.org/wiki/Adjectiv_demonstrativ
     "Exemple în registrele elevat/curent: acestui om / omului acestuia, acest fenomen / fenomenul acesta, această zi / ziua aceasta, acel ceas / ceasul acela. Exemple în registrul familiar: omului ăluia, ziua aia, ceasul ăla. Formele familiare antepuse sunt de folosință limitată. Se utilizează mai mult forma astă, în adverbe compuse și îmbinări adverbiale temporale cu sensul „această” (astăzi, astă seară) și în altele cu sensul „precedentă, trecută” (astă-noapte, astă-vară, aseară), în care își pierd caracterul familiar."

     Unde este eroarea în: "Studiile omului acestuia sunt o fraudă."?!
     • 0 (2 voturi)    
      Ti-am raspuns. M-am scuzat. (Sâmbătă, 12 decembrie 2020, 20:08)

      newlook [utilizator] i-a raspuns lui Argon

      Ti-am raspuns. M-am scuzat. Cenzorul n-a vrut sa puna postarea. Sper ca nu e prea tarziu.
      Amici?
 • -19 (23 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Vineri, 11 decembrie 2020, 20:07)

  [anonim]

  • +9 (13 voturi)    
   Intrebare (Vineri, 11 decembrie 2020, 21:29)

   Landser [utilizator] i-a raspuns lui

   Bg 80 vine de la bugetar optzeci de meleoane?
  • +24 (26 voturi)    
   Care-i performanța ASF ??? (Vineri, 11 decembrie 2020, 22:08)

   Greu_de_Cap [utilizator] i-a raspuns lui

   Care sunt meritele deosebite?
   Că avem cea mai mică piață bursieră din EU?
   Că avem cele mai mici investiții nonbancare/PIB din EU?
   Că raportează minciuni și ascunde actele emise?
   • +3 (3 voturi)    
    ASF se ocupa mai ales de piata (Sâmbătă, 12 decembrie 2020, 18:38)

    bancher [utilizator] i-a raspuns lui Greu_de_Cap

    asigurarilor casco si RCA. O parte din banii care ii platim la casco si rca ajung in salariilor angajatilor asf
  • +21 (23 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Vineri, 11 decembrie 2020, 23:01)

   [anonim] i-a raspuns lui

   • +6 (6 voturi)    
    ai dreptate (Sâmbătă, 12 decembrie 2020, 9:31)

    let_s_twist_again [utilizator] i-a raspuns lui

    doar că atunci când spui "este singura institutie care isi stabileste singura (!!) salariile" uiţi de parlament la care, chit că sunt indemnizaţii nu salarii, tot venituri sunt!
    • +3 (3 voturi)    
     Ai uitat de primării! (Sâmbătă, 12 decembrie 2020, 15:01)

     niciolae [utilizator] i-a raspuns lui let_s_twist_again

     Grație psd, primarii și apropiații lui și-au "tras" salarii de nu mai au bani și țipă la guvern după pomană!
     Plus pensii speciale...
   • -3 (5 voturi)    
    Ei lasa ca si la BNR (Sâmbătă, 12 decembrie 2020, 10:05)

    AES [utilizator] i-a raspuns lui

    colcaie de rude transpartinice. Nu te fa ca uiti! :)))))
  • +5 (5 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Vineri, 11 decembrie 2020, 23:02)

   [anonim] i-a raspuns lui

 • +22 (30 voturi)    
  sineCURile interlopilor PSDUDMRPNL (Vineri, 11 decembrie 2020, 20:13)

  hopsinoi [utilizator]

  sa mance e si gura lor ceva. Maine PSDUDMRPNL o sa le faca si PENSII SPECIALE. a si pensionare la 48 de ani.
 • +34 (38 voturi)    
  elitele privilegiate (Vineri, 11 decembrie 2020, 20:18)

  carmen_i [utilizator]

  Asta este motivul pentru care Romania merge prost: suntem sufocati de elite care paraziteaza aparatul de stat, cu raspundere zero in fata legii, dar cu privilegii uriase.
  Din nefericire, romanii de rand sunt prea imbecilizati ca sa mai fie in stare sa rastoarne elitele corupte.
  • +7 (7 voturi)    
   şi nici măcar nu sunt elite în adevăratul sens al (Sâmbătă, 12 decembrie 2020, 9:33)

   let_s_twist_again [utilizator] i-a raspuns lui carmen_i

   cuvântului (pregătire, competenţă, probitate, experienţă) ci doar au privilegii de elite...
 • +21 (23 voturi)    
  Pai (Vineri, 11 decembrie 2020, 21:21)

  Alexa.99. [utilizator]

  noi pentru ce am muncit un an? Si cu salarii scazute, altii ramasi fara locuri de munca...
  Pentru ce avem impozitul ala urias pe salariu? De-asta. Ati observat cati dintre cei plecati din tara spun ca au plecat ca sa nu mai tina in spate bugetari cu salarii uriase, putori de toate soiurile? Au dreptate.
  In privat a fost oribil anul asta. S-au inchis afaceri, au ramas oameni someri fara plata dar ce conteaza, nu-i asa? Fiecare se descurca cum poate si nu se gandeste la celalalt.
 • +20 (24 voturi)    
  nu e normal (Vineri, 11 decembrie 2020, 21:24)

  hcoanda [utilizator]

  Conducerea ASF castiga de 5 ori salariul de prim ministru !!!
  Ce performante notabile aduce ASF economiei pentru ca oricum societatile de asigurare fac ce vor ele?
  In ASF sunt aciuite sunt toate sinecurile psd-iste care freaca menta.
  Intr-un an de criza sanitara si economica, cu presiune pe mediul privat, ar fi fost de bun simt sa renunte la bonusuri.
  Trebuie inceputa cosolidarea bugetara, adica reducerea salariilor nesimtite.
  • +2 (2 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Vineri, 11 decembrie 2020, 23:09)

   [anonim] i-a raspuns lui hcoanda

 • +18 (18 voturi)    
  il cerem pe economisto-guru Daniel Daianu (Vineri, 11 decembrie 2020, 21:49)

  BernierC [utilizator]

  @Hotnews, ne este dor de inca un interviu cu Daniel Daianu, acest guru al finantelor, aflat pe statul de plata al ASF. Sa-l mai citim pe stimabil, cum tromboneste nepretuitul vorbe goale, pe mii de euroi.
 • +11 (13 voturi)    
  32% (Vineri, 11 decembrie 2020, 22:32)

  cristi_an [utilizator]

  atat a fost prezenta la vot.
  asa ca sa isi dea prime pana nu mai pot :)
  • -1 (5 voturi)    
   ce are una cu alta? (Sâmbătă, 12 decembrie 2020, 9:38)

   let_s_twist_again [utilizator] i-a raspuns lui cristi_an

   ăştia au demult privilegiile astea, nu de la ultimele alegeri.
   singura eventuală legătură ar fi că lumea s-a lămurit că pe oricine ar vota tot nimic nu se schimbă în bine, doar în rău...
 • +3 (3 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Vineri, 11 decembrie 2020, 23:21)

  [anonim]

 • +6 (6 voturi)    
  AFB nu ASF (Sâmbătă, 12 decembrie 2020, 2:14)

  Fu Leng [utilizator]

  Adica Asociatia Frecatorilor de Buha. Ce fain e sa lucrezi la Stat, si nu ma refer numai la Romania!!!
 • +5 (7 voturi)    
  e da (Sâmbătă, 12 decembrie 2020, 4:07)

  Georgiana1995 [utilizator]

  E prima de porc
 • +9 (9 voturi)    
  ASF este supradimensionat si supraplatit (Sâmbătă, 12 decembrie 2020, 8:25)

  alexman1 [utilizator]

  Pentru ce primesc astfel de salarii?Care e activitatea lor? In afara de marirea RCA sistematica si parca in deraderea romanilor, cred ca aparatul este mult supradimensionat. 20-30 oameni ar fi suficienti. Sper sa vad o adevarata curatenie la ASF, lucru care ar fi trebuit sa se intample de mult timp. Noul guvern trebuie sa identifice si sa elimine zonele ineficiente si care mananca sume importante de la buget. Sa vedeti ca astfel vor fi si bani de investitii, si de salarii,etc...
  • +3 (5 voturi)    
   nici un guvern, oricare ar fi el... (Sâmbătă, 12 decembrie 2020, 9:40)

   let_s_twist_again [utilizator] i-a raspuns lui alexman1

   nu îşi concediază propri oameni, nu îţi face iluzii.
 • +4 (4 voturi)    
  nu este normal ca o instituţie a statului (Sâmbătă, 12 decembrie 2020, 9:47)

  let_s_twist_again [utilizator]

  chiar dacă autofinanţată să practice un astfel de dezmăţ financiar în loc să alimenteze bugetul pe care tot noi amărâţii suntem aşteptaţi să-l alimentăm.
  este foarte grav că nu este stabilit un raport decent între salariul maxim şi cel minim (exclusiv mediul privat dar inclusiv instituţiile autonome ale statului), de ex. 1:7 ca în germania...
  un astfel de raport ar evita astfel de excese iar pe de altă parte ar contribui la creşterea bunăstării generale (deoarece creşterea salariului max depinde de creşterea celui min)
 • +6 (6 voturi)    
  Smecherul de Apostol (Sâmbătă, 12 decembrie 2020, 10:08)

  AES [utilizator]

  A ajuns purtator de cuvant acolo, alt sinecurist care pupa si maini pesediste si peneliste! :)))) Si acum va spune ca s-au dat 150 lei ptr copiii unora care oricum castiga mii de euro lunar. Asta va ia de prosti si voi comentati filosofii! :))))
 • +2 (4 voturi)    
  pnl=psd (Sâmbătă, 12 decembrie 2020, 11:43)

  mos_teaca [utilizator]

  Ce moaca de imbecil imbuibat are...cred ca l-au gasit greu astia din PNL
 • 0 (0 voturi)    
  Premii (Luni, 14 decembrie 2020, 14:52)

  123qwe [utilizator]

  Seful ASF sa fie mazilit ca a semnat un astfel de contract colectiv iar banii sa se recupereze inclusiv dobanzile legale si sa fie de folos la PENSII SPECIALE.
  Spor la lucru lichelelor conducatoare.


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by