City Insurance și Euroins vor fi amendate cu 500.000 de lei, respectiv 450.000 de lei pentru întârzieri la plata daunelor RCA, a decis Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF).

Autoritatea de Supraveghere FinanciaraFoto: Agerpres

Potrivit unui comunicat de presă transmis joi de ASF, în urma controalelor făcute la Societatea de Asigurare - Reasigurare City Insurance S.A. și la societatea Euroins România Asigurare Reasigurare S.A, principala problemă identificată, în cazul ambelor societăți, a fost plata cu întârziere a despăgubirilor aferente dosarelor de daună RCA.

În cazul City Insurance s-a mai constatat că societatea nu a formulat în scris oferte de despăgubire justificată în termenul prevăzut de lege și nu a întocmit procese suplimentare de constatare în termenul prevăzut de legislația în vigoare.

În ceea ce privește societatea Euroins s-a constatat, de asemenea, că nu a formulat în scris notificări cu privire la motivele pentru care nu a aprobat în totalitate/parțial pretențiile de despăgubire în termenul prevăzut de lege și nu a comunicat valoarea maximă de despăgubire în termenul prevăzut de legislația în vigoare.

Ca urmare, Consiliul A.S.F. a decis următoarele:

  • Sancționarea Societății de Asigurare - Reasigurare City Insurance S.A cu amendă în valoare de 500.000 lei;
  • Sancționarea societății Euroins România Asigurare Reasigurare S.A cu amendă în valoare de 450.000 lei.

ASF mai spune, în comunicatul de presă, că "în urma analizei cu privire la acțiunile de supraveghere a pieței asigurărilor și în concordanță cu procesul de reorganizare și eficientizare din cadrul A.S.F., Consiliul Autorității va lua în perioada următoare o serie de măsuri organizatorice și administrative ce vor fi făcute publice la momentul punerii în aplicare a acestora".