​Consiliul Concurenței a anunțat luni că a autorizat tranzacția prin care Allianz-Țiriac Asigurări va prelua Gothaer Asigurări Reasigurări - companie cu 50.000 de contracte și venituri de 90 milioane de lei în 2019. În urma analizei, Consiliul Concurenţei a constatat că această operaţiune nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa din România sau pe o parte substanţială a acesteia, se arată în comunicatul autorității.

Top 10 firme de asigurariFoto: ASF

Allianz-Ţiriac Asigurări și Grupul Gothaer au anunţat în data de 9 decembrie 2020 semnarea unui acord de preluare a Gothaer Asigurări Reasigurări, aceasta fiind prima achiziție a unei companii de asigurări efectuată de Allianz-Ţiriac după mai bine de 25 de ani de creștere organică. Finalizarea tranzacției era condiționată de primirea aprobărilor din partea Autorităţii de Supraveghere Financiară și Consiliului Concurenței. Valoarea tranzacției este supusă unor clauze de confidențialitate.

Până la finalizarea tranzacției, clienții Gothaer Asigurări Reasigurări vor folosi aceleași date de contact pentru obținerea de informații privind produsele și serviciile de asigurări, plata primelor, notificarea daunelor sau acces la partenerii medicali.

Allianz-Țiriac Asigurări se afla pe locul 4 în topul firmelor de asigurări care vând asigurări generale, cu o cotă de piață de 13%, după primul semestru din 2020, după City Insurance, Euroins și Omniasig VIG, potrivit celor mai recente date ale ASF.

În aceeași perioadă de referință, Allianz-Țiriac ocupa locul 4 și pe piața firmelor de asigurări de viață monitorizate de ASF, cu o cotă de piață de 8,7%, după NN Asigurări de Viață, BRD Asigurări de Viață și BCR Asigurări de Viață.