Germanii de la Signal Iduna, lideri pe segmentul asigurărilor de sănătate, au agreat preluarea afacerilor locale de asigurări generale și de viață ale Ergo, controlat de grupul german Munich Re, iar un anunț oficial ar putea fi făcut chiar joi, 20 mai, au declarat pentru HotNews.ro surse din piața asigurărilor. Autoritatea pentru Supraveghere Financiară (ASF), care ar trebui să avizeze tranzacția, nu a primit încă o notificare oficială, potrivit informațiilor HotNews.ro.

Signal Iduna, in top 10 asiguratori de viataFoto: ASF

Compania de asigurări Signal Iduna a încheiat anul 2020 cu o creștere de 27% a volumului de prime brute subscrise comparativ cu anul anterior, depășind, astfel, valoarea de 120 milioane lei. Compania rămâne lider al pieței de asigurări de sănătate, potrivit celui mai recent raport emis de Autoritatea de Supraveghere Financiară.

Numărul de contracte de asigurare în vigoare la finalul anului 2020 a crescut cu 9% față de anul 2019, ceea ce corespunde unui total de peste 190.000 de asigurați.

Grupul Ergo, prezent în România prin două companii - Ergo Asigurări și Ergo Asigurări de Viață, a decis în 2017 să se concentreze pe piețele mai mari și să părăsească mai multe piețe cum ar fi Elveția, Slovacia, Croația, Slovenia, Ucraina, Rusia, Ungaria, republica Cehă și, de asemenea, România.

Informația privind această tranzacție a fost prezentată în premieră de Economica.net.

  • Și bulgarii de la Eurohold, care dețin Euroins România, au vrut să cumpere Ergo. De ce a picat tranzacția

Bulgarii de la Eurohold, care dețin Euroins, au vrut de asemenea să cumpere în 2019 afacerile Ergo din România, dar tranzacția a picat.

Explicații sunt oferite în raportul pe 2020 al Ergo Asigurări unde se precizează că:

  • "Acordul dintre ERGO International AG și EUROINS Insurance Group (EIG) pentru vânzarea tuturor acțiunilor ERGO Asigurări SA nu s-a concretizat deoarece termenul limită de obținere a aprobărilor autorităților competente a fost depășit.
  • La data publicării prezentului raport tranzacția nu mai este in vigoare, societatea intrând într-un nou proces de vanzare în cursul lunii Decembrie 2020, proces care este în faza de selecție a investitorului."

Tranzacția dintre Signal Iduna și Ergo vine după achiziția grupului Gothaer de către Allianz-Țiriac Asigurări, tranzacție anunțată în decembrie 2020 care tocmai a primit avizul Consiliului Concurenței.