​Acționarii Euroins România au aprobat în unanimitate de voturi o nouă majorare de capital în valoare de peste 120 de milioane de lei, a treia astfel de măsură luată în ultimele luni, a anunțat joi asigurătorul. Pe lângă această majorare de capital, în zilele următoare, va fi și o a patra majorare de capital după ce Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) a semnat cu Eurohold, proprietarul Euroins Insurance Group, un acord prin care BERD preia un pachet minoritar de acțiuni.

Tanja Blatnik, CEO Euroins RomaniaFoto: Euroins Romania

Înainte de această majorare de capital, cel mai recent audit arăta că Euroins România îndeplinește toți indicatorii financiari stabiliți de lege, cerința de capital de solvabilitate fiind de 118,5% și acoperirea cerinței de capital minim de 278,4%.

  • ”Această infuzie de capital indică angajamentul pe termen lung al acționarilor și investitorilor față de Euroins România și piața de asigurări din România. Euroins este mai puternic decât niciodată și întreaga echipă investește timp și energie, astfel încât transformările la care asistați să fie de durată. Construim noi produse de asigurare non-RCA, ne-am întărit echipa, avem o nouă abordare cu clienții, subliniem că toate eforturile aduc valoare adăugată în viața clienților. Toate aceste eforturi sunt făcute pentru că avem o strategie publică prin care dezvoltăm cât de mult putem zona non-RCA a companiei”, a declarat Tanja Blatnik, CEO Euroins România.

Pe lângă această majorare de capital, în zilele următoare, Euroins România va beneficia de o a patra majorare de capital după ce Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) și Eurohold, proprietarul Euroins Euroins Insurance Group, au semnat un acord prin care BERD preia un pachet minoritar de acțiuni. Investiția Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare va fi de până la 30 de milioane de euro. De asemenea, Еurohold, proprietarul Euroins, va participa la procedura de majorare a capitalului cu o injecție suplimentară de capital de până la 12 milioane EUR.

În cadrul Adunării Generale Extraordinare a Acționarilor, a fost aprobată și o strategie prin care Euroins România planifică o campanie de recrutare a specialiștilor, atât în ​​zona de top management cât și middle management, cu accent pe îmbunătățirea produselor de asigurare non-RCA și lansarea de noi asigurări.

Euroins Insurance Group (EIG) AD este unul dintre cele mai mari grupuri de asigurări independente care operează în regiunea Europei Centrale și de Sud Est. Grupul are sediul central în Bulgaria și operează în unsprezece țări europene. Are filiale în Bulgaria, România, Macedonia de Nord, Ucraina, Belarus, Rusia și Georgia. EIG operează și în Grecia și Polonia și are operațiuni de asigurare de nișă în Spania și Italia. În prezent, grupul de asigurări are peste 4 milioane de clienți și peste 3.000 de angajați.