​Ministrul Muncii, Marius Budăi (PSD), a anunțat luni că a semnat contractul de asistență cu Banca Mondială, jalon în PNRR, pentru oferirea de consultanță în vederea îmbunătățirii Legii 127/2019, privind sistemul public de pensii din România.

Marius BudăiFoto: Guvern
  • "Așa cum am promis, Ministerul Muncii și Solidarității Sociale este implicat în aplicarea PNRR și continuă, în același timp, diligențele pe lângă oficialii europeni, în vederea ajustării anumitor prevederi din PNRR, care încorsetează eliminarea inechităților identificate, în prezent, în practică, din cauza neaplicării integrale a Legii 127/2019.
  • Valoarea contractului încheiat cu Banca Mondială este de 1,5 milioane de euro, ceea ce înseamnă că restul de 2,5 milioane de euro, dintre cele 4 milioane de euro prevăzute în PNRR pentru consultanța pentru pensii, rămân la dispoziția României.", a scris luni pe Facebook ministrul Marius Budăi.

Dan Vîlceanu, ministrul liberal al Ministerului fondurilor europene (MIPE), a criticat în data de 14 februarie 2022 activitatea miniștrilor PSD de la Muncă (Marius Budăi) și Sănătate (Alexandru Rafila) pentru slaba absorbție de către aceste ministere a fondurilor UE. În privința renegocierii PNRR, Vîlceanu a spus că a observat că și ministrul Budăi a renunțat la ideea renegocierii și pune problema optimizării. 'Nu pot să spun decât: succes la optimizare!', i-a transmis Vîlceanu.

Întrebat dacă îl va ajuta pe ministrul Budăi cu optimizarea PNRR, Vîlceanu a spus:

"Orice ministru care îmi va cere ajutor îl va primi, suntem colegi, dar mă tem că dacă aș intra în discuții legate de această optimizare, ea nu ar putea fi decat o optimizare a implementarii PNRR.", a spus Dan Vîlceanu.