Fondul de Garantare a Asiguraților (FGA) a avizat la plată până la data de 18 aprilie 2022 peste 17.400 de cereri depuse de creditorii și păgubiții City Insurance, fostul lider RCA, intrat în faliment anul trecut, au precizat pentru HotNews.ro oficialii ASF. Plățile totale efectuate de Fond până la data menționată depășesc 150,8 milioane de lei.

City InsuranceFoto: AGERPRES
  • „9 dintre aceste plăți, în valoare de 4,5 milioane de lei, au fost realizate la nivelul maxim prevăzut de lege pentru o creanță de asigurare, respectiv 500.000 lei. La data de 19 Aprilie 2021, soldul FGA era în sumă de cca. 510 milioane lei.”, au declarat joi pentru HotNews.ro oficialii Autorității de Supraveghere Financiară (ASF).

Falimentul City Insurance, demarat oficial în instanță: Câte polițe mai sunt în vigoare

Amintim că Tribunalul București a decis miercuri, 9 februarie 2022, deschiderea procedurii falimentului împotriva City Insurance, fostul lider RCA cu peste 3,13 milioane de polițe RCA în vigoare la finele anului trecut. Efectul imediat este că în termen de 90 de zile, de la acest moment polițele de asigurare emise de City încetează de drept.

În aceeași zi, Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a precizat pentru HotNews.ro că "la data de 31.01.2022, erau în vigoare circa 1.157.213 polițe. Majoritatea polițelor RCA rămase expiră în următoarele luni (februarie, martie, aprilie, mai). În luna februarie vor expira circa 200.000 de polițe."

Lista păgubiților și clienților City Insurance: Ministere, Servicii de Ambulanță, SPP ori CNAIR

Fondul de Garantare a Asiguraților (FGA) a publicat miercuri, 8 decembrie, 2021, lista creditorilor de asigurări ale căror creanțe au rezultat din evidențele transmise de City Insurance, fostul lider RCA intrat în procedură de faliment. Datele publicate arată că momentan sunt deschise peste 191.000 de dosare (în care se solicită despăgubiri ori sume asigurate), inclusiv din partea unor Ministere, Servicii publice de Ambulanță, SPP ori CNAIR. Pe de altă parte, sunt în vigoare peste 3,13 milioane de polițe de asigurare la acest asigurător.

Plata despăgubirilor se face în limita a 500.000 lei pentru fiecare creanță de asigurare

Fondul de Garantare a Asiguraților (FGA) a reamintit atunci faptul că, potrivit legii, este în drept să efectueze plăţi din disponibilităţile sale în vederea achitării sumelor cuvenite creditorilor de asigurări, cu respectarea dispozițiilor legale, după parcurgerea de către creditorul de asigurări a procedurii administrative de plată reglementate de Legea nr. 213/2015.

Plata despăgubirilor se face în limita a 500.000 lei pentru fiecare creanță de asigurare datorată în temeiul unui contract de asigurare încheiat cu asigurătorul aflat în insolvență, potrivit plafonului de garantare reglementat de Legea nr. 213/2015 actualizată.