Grupul NN a finalizat în data de 11 aprilie 2022 vânzarea companiei de management al investițiilor NN Investment Partners în toate ţările în care operează, inclusiv România, către Goldman Sachs Group și va funcționa independent de NN. Celelalte companii din NN România, inclusiv NN pensii care gestionează activele din pilonul II de pensii a peste 2 milioane de participanți, rămâne parte a NN Group, iar clienții nu vor fi afectați cu nimic, spune compania.

Andreea Pipernea, CEO NN pensiiFoto: NN Pensii
  • „În data de 11 aprilie 2022, NN Group a finalizat vânzarea companiei de management al investițiilor NN Investment Partners în toate ţările în care operează, inclusiv România. Ca urmare a tranzacției, NN Investment Partners este deținută integral de Goldman Sachs Group, Inc. și continuă să funcționeze independent de NN. Celelalte companii din NN România rămân parte a NN Group, fără legătură cu tranzacția.
  • Mai departe, colaborarea NN Group cu NN Investment Partners continuă printr-un parteneriat strategic pe o perioadă de zece ani prin care NN Investment Partners și Goldman Sachs Asset Management vor continua să asigure servicii de administrare a investițiilor pentru NN Group. Pentru clienții NN din România, aceste servicii se referă exclusiv la administrarea activelor pentru asigurările de tip unit-linked.
  • Pentru participanții la Fondul de Pensii Administrat Privat NN nu se schimbă nimic. NN Pensii continuă să fie parte din NN Group și să administreze direct economiile pentru pensie ale participanților, la fel ca până acum.”, se arată în comunicatul NN pensii.

NN Pensii administrează direct activele nete din conturile de Pilon II ale celor peste 2 milioane de participanți la fondul NN, în valoare totală de peste 31 de miliarde de lei la finalul lunii martie 2022, reprezentând aproape 35% din piață, conform datelor Autorității de Supraveghere Financiară.