​Consiliul Concurenței a declanșat o investigație privind un posibil abuz de poziție dominantă al companiei Audatex Services în relația cu unitățile de service auto pe piața serviciilor software specializate pentru evaluarea și administrarea daunelor auto, a reparațiilor și lucrărilor de mentenanță pentru autovehicule, a anunțat luni autoritatea.

service autoFoto: pxfuel.com
  • „Autoritatea de concurență are indicii privind un posibil comportament abuziv Audatex în relația cu clienții – unități de service auto. În acest context, Consiliul Concurenţei a efectuat o inspecţie inopinată la sediul companiei investigate.
  • Inspecţia inopinată a fost autorizată de Curtea de Apel Bucureşti, fiind justificată de necesitatea obţinerii tuturor informaţiilor şi documentelor necesare clarificării posibilei practici anticoncurenţiale analizate.”, se arată în comunicatul autorității de concurență.

HotNews.ro a solicitat un punct de vedere și firmei Audatex România și vom reveni cu răspunsul firmei imediat ce îl vom primi.

Potrivit datelor de pe site-ul propriu, Audatex furnizeaza solutii IT pentru sectorul asigurărilor și domeniul auto care permit soluționarea eficientă a daunelor și estimarea precisa a costurilor de reparație.

La ora actuală Audatex este lider de piață, la nivel internațional desfășurandu-și activitatea în peste 85 de tari. În România, Audatex procesează peste 700.000 de tranzacții în fiecare an și furnizează 25 de produse către peste 1200 de clienți.