​Fondul de garantare a asiguraților (FGA) a anunțat luni că plățile efectuate pentru creditorii fostului lider RCA, City Insurance, intrat în faliment, au ajuns la un total de aproximativ 385 milioane de lei până la data de 31 august. Suma este aferentă unui număr de peste 40.000 de cereri avizate, dar numărul total de cereri de plată înregistrate până acum e de șase ori mai mare.

FalimentFoto: Dreamstime.com

Fondul de garantare a asiguraților a anunțat că a avizat, până la 31 August 2022, 40.305 cereri de plată, în cadrul Comisiei Speciale.

Plățile efectuate de Fond până la data menționată, pentru creditorii de asigurare ai Societății de Asigurare Reasigurare City Insurance SA, au ajuns astfel, la un total de aprox. 385 milioane lei.

Numărul total de cereri de plată întregistrate este de 6 ori mai mare

FGA spune că cererile de plată sunt soluționate în ordinea depunerii acestora de către creditori, fiind analizate de către direcţiile de specialitate ale Fondului.

  • „În prezent, FGA a finalizat procesul de înregistrare a cererilor de plată primite până la data de 31 August 2022. Numărul total de cereri înregistrate este de aprox. 248.000.”, se arată în comunicat.

Raportat la numărul de cereri avizate, totalul cererilor înregistrate la FGA este de peste 6 ori mai mare.

Stadiul de soluționare al cererilor de plată poate fi urmarit pe site-ul Fondului.

Ce bani a plătit FGA în contul falimentelor Astra și Carpatica până la finele anului 2020

Potrivit datelor FGA, în perioada 2015-2020, Fondul de Garantare a Asiguraților a plătit depăgubiri de peste 912 milioane de lei în contul falimentelor din asigurări. Din totalul acestor plăți, peste 466,6 milioane lei au revenit creditorilor de asigurare ai Astra Asigurări, în timp ce creditorii Carpatica Asig au primit 437,7 milioane de lei.

Sursa foto: Dreamstime.com.