​Allianz-Țiriac a încheiat primul semestru din acest an cu venituri din prime brute subscrise de aproximativ 1,6 miliarde de lei, de două ori mai mult decât în aceeași perioadă din 2021 și un profit operațional de 99 milioane de lei. Asigurătorul spune că a plătit despăgubiri de peste 526 milioane de lei (105 milioane de euro) în perioada menționată.

Virgil Soncutean, CEO Allianz-TiriacFoto: Allianz-Tiriac

Cea mai mare parte a despăgubirilor, circa 236 milioane de lei, a fost preluată de Allianz-Țiriac în baza asigurărilor auto obligatorii (RCA). În același timp, despăgubirile plătite în baza asigurărilor care acoperă pagubele la proprietăți au însumat 50 milioane de lei și au fost similare ca valoare cu plățile efectuate pentru serviciile medicale (consultații, intervenții chirurgicale, etc.) în baza asigurărilor de sănătate.

  • „În asigurări, daunele rămân momentul adevărului, momentul în care clientul înțelege cu adevărat rolul asigurării și modul în care noi îl ajutăm.”, a declarat Virgil Șoncutean, CEO al Allianz-Țiriac Asigurări.

Asigurătorul susține că are aproximativ 3 miliarde de lei în rezerve tehnice, pe lângă depăgubirile plătite

Pe lângă despăgubirile plătite, Allianz-Țiriac avea la finalul lunii iunie 2022 aproximativ 3 miliarde de lei în rezerve tehnice. Prin constituirea acestor rezerve, asigurătorul garantează asiguraților că și angajamentele viitoate față de ei vor fi îndeplinite.

Din perspectiva vânzărilor, Allianz-Țiriac a încheiat primul semestru din 2022 cu prime brute subscrise de aproximativ 1,6 miliarde de lei, de două ori mai mult decât în aceeași perioadă din 2021. Avansul a fost susținut de toate liniile de asigurare, însă cele mai importante creșteri au fost înregistrate pe segmentul asigurărilor RCA, de viață și sănătate și agro.

Subscrierile din asigurări auto s-au triplat comparativ cu primul semestru din 2021, o dinamică influențată în mare măsură de efectul conjunctural din piața RCA.

În primul semestru din 2022, vânzările de asigurări de viață au crescut cu aproximativ 20% în portofoliul Allianz-Țiriac, creșterea fiind alimentată atât de extinderea numărului de clienți, cât și de majorarea sumei asigurate. De exemplu, cea mai mare suma asigurată, adică angajamentul de plată asumat de Allianz-Țiriac, pe o poliță de viață emisă în 2022 se ridică la 2,7 milioane de lei.