Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie electrică, cu peste 3.400 de angajați în luna mai din acest an, a încheiat prin licitație, la finele lunii septembrie, un contract de asigurare voluntară de sănătate pentru toți angajații săi, pe o perioadă de 1 an, arată datele din Sistemul Electronic de Achiziții Publice.

Sediul HidroelectricaFoto: AGERPRES

Contractul de asigurare a fost încheiat cu firma de asigurări Asito Kapital, la prețul de 949.375 de euro (fără TVA), potrivit unui anunț publicat duminică 9 octombrie în SEAP.

Valoarea estimată inițial a contractului a fost de 968.750 de euro. La licitație au fost depuse 6 oferte din partea următoarelor firme: Groupama, Asito Kapital, Asirom VIG, Inter Broker, Allianz-Țiriac Asigurări și asocierea formată din Signal Iduna (lider) și Campion Broker.

Conform caietului de sarcini al licitației, contractul de asigurare ar trebui să conțină mai multe pachete de servicii medicale care să acopere costul serviciilor medicale în spitale private și de stat, servicii medicale în Ambulatoriu sau cu spitalizare de zi (inclusiv proceduri chirurgicale) etc.

Pentru serviciile medicale accesate oriunde în rețeaua parteneră (toate unitățile medicale cu care asigurătorul are încheiate parteneriate/contracte/convenții) acordate asiguraților conform poliței de asigurare, plățile vor fi efectuate de asigurător direct către furnizorii medicali respectivi, fără implicarea asiguratului în procesul de plată.

În situația accesării serviciilor medicale în unități medicale din afara rețelei partenere, despăgubirea pentru costul serviciilor medicale se face în baza dosarului de despăgubire. Asiguratul va primi indemnizația de spitalizare conform pachetelor incluse in asigurare.

Valoarea maximă disponibilă pentru prima de asigurare este de 250 euro/asigurat/an, se mai arată în documentul licitației.