NN, cel mai mare asigurător de viață de pe piața locală, a anunțat marți că a plătit clienților de asigurări și participanților la fondurile de pensii private administrate beneficii totale de 444 de milioane de lei în prima jumătate din 2023, în creștere cu 24% față de aceeași perioadă a anului trecut.

Bani de pensieFoto: Dreamstime.com

282 milioane de lei plătiți în contul asigurărilor de viață și sănătate

În segmentul asigurărilor de viață și sănătate, NN Asigurări de Viață a plătit clienților beneficii totale de 282 de milioane de lei pentru situații neprevăzute asigurate și polițe ajunse la finalul perioadei contractuale în prima jumătate din 2023, cu 8,6% mai mult față de aceeași perioadă a anului precedent.

Sumele au acoperit cheltuieli neplanificate pentru clienții care au avut nevoie de spitalizare și intervenții chirurgicale, au asigurat sprijin financiar familiilor în caz de deces și au acoperit lipsa venitului pentru clienții care nu au mai putut lucra.

  • „O asigurare este o soluție reală prin care oamenii pot trece mai ușor financiar peste situațiile neprevăzute din viață. Cu un cost care pornește de la numai 5 lei pe zi, clienții NN știu că se pot baza pe sume importante de bani pentru cheltuielile care apar în situațiile acoperite de asigurarea lor și, astfel, pot să se concentreze pe ce contează cu adevărat pentru ei.”, a spus Kuldeep Kaushik, CEO NN.

Venituri de 500 milioane lei și profit brut de 63 milioane de lei

Primele brute subscrise de NN Asigurări de Viață au depășit pragul de 500 de milioane de lei în prima jumătate din 2023, în creștere cu 4% față de aceeași perioadă a anului anterior, iar activele financiare sub administrare s-au cifrat la 4,6 miliarde de lei, cu 8% peste prima jumătate din 2022, conform rezultatelor financiare neauditate.

Compania a încheiat prima jumătate a anului cu un profit brut în valoare de 63 de milioane de lei, conform rezultatelor financiare neauditate, în creștere cu 6,7%, și a plătit contribuții totale de aproximativ 37 de milioane de lei la bugetul de stat, cu 22% mai mult față de prima jumătate a anului trecut.

32 milioane lei pentru cei cu pensii private facultative

În segmentul pensiilor private facultative administrate de NN Asigurări de Viață, compania a plătit în total 32 de milioane de lei participanților la fondurile NN Activ și NN Optim care au îndeplinit condițiile pentru a beneficia de pensia lor Pilon III, în creștere cu 13,2% față de aceeași perioadă din 2022.

Activele nete administrate de NN Asigurări de Viață au crescut cu 26% până la 2,3 miliarde de lei la finalul lunii iunie 2023, cumulat pentru fondurile NN Activ și NN Optim, reprezentând o cotă de 55,8% din piață potrivit datelor Autorității de Supraveghere Financiară.

Cele două fonduri au depășit cumulat 312.000 de participanți la finalul lunii iunie 2023, echivalentul a 46,9% din numărul total de participanți la Pilonul III, iar NN Asigurări de Viață a obținut în beneficiul acestora un câștig de 7,76% pentru fondul NN Activ și de 7,07% pentru fondul NN Optim în prima jumătate a anului, conform calculelor bazate pe datele ASF.

130 de milioane de lei plătiți celor cu pensii la Pilonul II

În segmentul pensiilor private obligatorii administrate de NN Pensii, compania a plătit 130 de milioane de lei participanților care au îndeplinit în prima jumătate din 2023 condițiile pentru a beneficia de banii din contul lor Pilon II, cu 83,6% peste nivelul din aceeași perioadă a anului anterior.

NN Pensii a administrat active nete administrate de 37,5 de miliarde de lei la finalul lunii iunie 2023, cu aproape 25% peste aceeași perioadă din 2022, reprezentând o cotă de 34,1% din piață, conform datelor Autorității de Supraveghere Financiară.

Fondul administrat de NN Pensii a încheiat semestrul cu 2,1 milioane de participanți, echivalentul a 26% din numărul total de participanți la Pilonul II, iar NN Pensii a generat în beneficiul lor un câștig de 7,76% în prima jumătate din 2023, conform calculelor bazate pe datele ASF.

NN are în România 500 de angajați și 1.600 de consultanți financiari și manageri în forța de vânzări și furnizează servicii către peste 2,3 milioane de clienți de asigurări și pensii.

Compania este parte din grupul internațional NN Group, prezent în 11 țări care are peste 16.000 de angajați și peste 20 milioane de clienți.